Στο σκαμνί για ληστεία και ο Παναγιώταρος, μετά τον Ματθαιόπουλο

panagiotaros

(Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Έθνος, 26/10/2014)

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισε η Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Η κατηγορία σε βάρος του «εκλεκτού» του Ν. Μιχαλολιάκου αφορά ληστεία από κοινού που διεπράχθη το 2005. Μετά την άρση – αν και με σκανδαλώδη καθυστέρηση οχτώ ετών κι ενώ η δικογραφία είχε διαβιβαστεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος τον Απρίλιο – ο χρυσαυγίτης βουλευτής θα καθίσει τελικά στο εδώλιο. Στη δικογραφία συμπεριλαμβανόταν και ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη, ανήλικος τότε, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος δεν είναι ο μόνος βουλευτής της ΧΑ που κατηγορείται για ληστεία. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», και ο Ηλίας Παναγιώταρος έχει σε βάρος του δικογραφία για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αδικήματα που δικάζονται σε βαθμό κακουργήματος!

Η κατάθεση του θύματος

Η δικογραφία «αποκαλύφθηκε» όταν οι εφέτες ανακρίτριες ζήτησαν από τα Πρωτοδικεία τις επιμέρους υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίες θα συνεκτιμηθούν στο δικαστήριο. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε το 2010 σε βάρος μετανάστη από το Μπαγκλαντές. «Περί την ώρα 00.30 της 3/7/2010 και ενώ βρισκόμουν με έναν φίλο μου στην συμβολή των οδών Σαρρή και Κραναού, σταμάτησε το υπ’ αριθμ. (σ.σ.: αναφέρει συγκεκριμένη πινακίδα, μάρκα και χρώμα αυτοκινήτου) μέσα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα πιθανόν Ελληνες και μου ρίξανε σπρέι στο χέρι. Θεώρησα ότι είναι νερό, όμως ξαφνικά το χέρι μου άρχισε να καίγεται», ανέφερε την ίδια μέρα στους αστυνομικούς του Τ.Α. Ακροπόλεως το θύμα της επίθεσης.

«Ακολούθησα με το μηχανάκι μου το εν λόγω όχημα και επί της οδού Ευριπίδου του είπα να σταματήσει. Τότε ο συνοδηγός με έσπρωξε χτυπώντας με στο πρόσωπο. Συνέχισα να το ακολουθώ και επί της πλατείας Κλαυθμώνος, το όχημα σταμάτησε. Από μέσα κατέβηκαν τα δύο άτομα, με χτυπήσανε με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπό μου και στα πλευρά μου, μου σκίσανε την μπλούζα μου και μου πήρανε το κινητό μου τηλέφωνο μάρκας μπλάκμπερι και το πορτοφόλι μου το οποίο περιείχε 450 ευρώ. Στη συνέχεια μπήκαν στο όχημα και έφυγαν», καταλήγει ο μετανάστης, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ετσι και έγινε. Ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε δύο μέρες μετά, διαπίστωσε -μεταξύ άλλων- αμυχές στο πρόσθιο δεξιό κάτω ημιθωράκιο και στην αριστερή άνω περιμασχαλιαία χώρα.

Χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκε το αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του μετανάστη. Τον Μάρτιο του 2012, ο αστυνομικός του Τ.Α. Ακρόπολης καταθέτει ότι «Σε μένα ανέθεσε η υπηρεσία μου να βρω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη… Κατά την πληκτρολόγηση στην εφαρμογή SHENGEN της υπηρεσίας μας διαπίστωσα ότι ο ιδιοκτήτης του ανωτέρου οχήματος είναι ο Παναγιώταρος Ηλίας (σ.σ. παραθέτει τα πλήρη στοιχεία του)».

Τις κατηγορίες αρνείται ο χρυσαυγίτης βουλευτής, ο οποίος υποστηρίζει ότι στις 3/7/2010 ήταν εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα στις Σπέτσες, όπου «έλαβε χώρα ο αρραβώνας μου σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού», όπως σημειώνει. Επιφυλάχθηκε μάλιστα να προσκομίσει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων και να προτείνει μάρτυρες.

Στην ιδιόχειρη κατάθεσή του δεν δίνει καμία απάντηση για το πώς ο μηνυτής αναφέρει το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ως το όχημα των δραστών της απρόκλητης επίθεσης… Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον βουλευτή, αναζητείται και το δεύτερο άτομο που «συνόδευε» τον οδηγό του οχήματος κατά τη ληστεία και τον ξυλοδαρμό.

Το αυτοκίνητο αποδεικνύεται ως το… ευαίσθητο σημείο των χρυσαυγιτών κατά τις παράνομες «επιχειρήσεις» τους. Από την πινακίδα του ΙΧ του «ταυτοποιήθηκε» και ο Γιάννης Λαγός, που εμπλέκεται στην επίθεση των δεκάδων εποχούμενων χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10 Ιουλίου 2013. Η αστυνομία είχε προστρέξει στο σημείο και είχε καταγράψει τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόφτασε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 31/7/2013, αποδείχτηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing. Και όταν ρωτήθηκε εγγράφως η εταιρεία, αποκαλύφθηκε ότι το αυτοκίνητο αυτό ήταν μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων. Η τελική απάντηση δόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, αλλά χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να γίνει γνωστή η σημαντική λεπτομέρεια του σε ποιον βουλευτή είχε χρεωθεί το αυτοκίνητο. Μόλις στις 28 Φεβρουαρίου του 2014, η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το όχημα αυτό που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5 Ιουλίου 2012 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014!

Οτι ο Λαγός βρέθηκε στο σημείο ως επικεφαλής της αιματηρής επίθεσης ήταν γνωστό, καθώς είχε αναγνωριστεί από μάρτυρες. Δεν μπορούσε κανένας όμως να φανταστεί ότι θα έφτανε στο σημείο να χρησιμοποιήσει ένα βουλευτικό προνόμιο για την παράνομη δράση του Τάγματος Εφόδου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.