Η Χρυσή Αυγή καθυβρίζει ως συκοφάντες τους γονείς του Μανώλη Καπελώνη

kasidiaris-develekos

Σε μια αδιανόητη – ακόμα και για νεοναζιστές… – δήλωση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, η Χρυσή Αυγή καθυβρίζει την οικογένεια του δολοφονημένου Μανώλη Καπελώνη, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενά της “ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ” και “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ”.

Θυμίζουμε ότι η οικογένεια έχει ζητήσει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει στα αρμόδια Δικαστήρια να απαγορευτεί “οποιαδήποτε γραπτή ή ηχητική αναφορά στο όνομά του… κάθε χρήση της εικόνας του και κάθε αναφορά στις συνθήκες θανάτου του…”, σε διαφορετική περίπτωση ζητά να απαγγελθεί “…σε βάρος του Γενικού Γραμματέα…προσωπική κράτηση 6 μηνών ….και χρηματική ποινή 30.000 Ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης…”.

Η Χρυσή Αυγή φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει το ενδιαφέρον της οικογένειας του Μανώλη Καπελώνη, όπως εκδηλώθηκε δια της αιτήσεώς της, “ΟΨΙΜΟ” και την αίτηση “ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ”. Προφανώς η Χρυσή Αυγή, διεκδικώντας την θέση της “δεύτερης οικογένειας του Μανώλη”, αξιώνει να έχει περισσότερα δικαιώματα στη μνήμη του από την πραγματική οικογένεια του θανόντος.

Πάντως, εντύπωση έχει προκαλέσει η ρητή απαίτηση της οικογένειας να απαγορευτεί εκτός των άλλων κάθε αναφορά στις “συνθήκες θανάτου” του ανθρώπου της. Παρά τις κατά καιρούς διαρροές, η διαλεύκανση της δολοφονίας των Φουντούλη-Καπελώνη φαίνεται να έχει λιμνάσει και τα ερωτήματα για το ποιοί ήταν οι δράστες παραμένουν, από ό,τι φαίνεται όχι μόνο για την κοινή γνώμη αλλά και για την οικογένεια του ενός από τους δύο νεκρούς.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.