Τελεσίδικα ένοχος ο χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής Σαχινίδης για συκοφάντηση της Λιάνας Κανέλλη

(Κείμενο: efsyn.gr, 18/9/2019)

Παραμένει η ποινή φυλάκισης 12 μηνών που είχε επιβάλλει ομόφωνα το Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην βουλευτή Πέλλας της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ι. Σαχινίδη που κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Η έφεση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη γιατί ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Ο χρυσαυγίτης τον Δεκέμβριο του 2015 είχε χαρακτηρίσει την βουλευτή του ΚΚΕ «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας το 2013 των δύο νεαρών χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.

«Σήμερα ανήμερα της άνανδρης και στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της ΧΑ, είμαι ταπεινά αλλά και βαθιά ικανοποιημένη που μπορώ να καταθέσω στον τάφο του Παύλου, σαν ένα μικρό άνθος του καλού, την οριστική καταδίκη ενός ακόμα χρυσαυγίτη» δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου η Λιάνα Κανέλλη.

«Από δίκαιη σύμπτωση , σήμερα εκδικαζόταν η έφεση του και δεν την υπερασπίστηκε. Δεν τόλμησε να εμφανιστεί για να υπερασπιστεί τη γραμμή την αντικομμουνιστική εναντίον μου, συκοφαντώντας με από βήματος Βουλής ως εντολέα και ηθική αυτουργό ,και ονομαστικά και με το προσωνύμιο Σταλιάνα, της δολοφονίας των νεαρών Φουντούλη-Καπελώνη» πρόσθεσε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.