Μιχαλολιάκος εναντίον Ρουπακιά, Ρουπακιάς εναντίον Πατέλη, όλοι εναντίον όλων

Η υπεράσπιση που έχουν αντιτάξει οι νεοναζί στο κατηγορητήριο που τους έχει αποδοθεί δεν έχει μεχρις στιγμής αναιρέσει ούτε ένα από τα εκατοντάδες στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφια και δένουν την υπόθεση σε βάρος τους. Το μόνο που έχουν ισχυριστεί οι Χρυσαυγίτες είναι ότι είναι θύματα “πολιτικής δίωξης”, κλπ κλπ.

Κι όμως στο επίπεδο των αποδιδόμενων σε βάρος τους πράξεων, οι Χρυσαυγίτες έχουν ήδη περιπέσει σε αντιφάσεις που θα αποβούν μοιραίες στο δικαστήριο. Η μεγαλύτερη σύγκρουση έγκειται αυτή τη στιγμή στην προσπάθεια της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να “ξεφορτωθεί” τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γ. Ρουπακιά. Η πιο εντυπωσιακή και δημόσια έκφραση αυτής της σύγκρουσης ήρθε το Σαββατοκύριακο, οπότε ο δικηγόρος του Φύρερ της οργανωσης Ν. Αντωνιάδης δήλωσε ότι λόγω ηθικών και πολιτικών αναστολών “δεν θα αναλάμβανε ποτέ τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα”. (Η δήλωση αυτή ήταν, αν μη τι άλλο, άκομψη για την Χριστίνα Τσαμπάζη, δικηγόρο της Θ. Σκορδέλη και γνωστή αγωνίστρια του “χώρου”, που έχει αναλάβει συνήγορος του Ρουπακιά).

Ο Ρουπακιάς ήταν ένα τοπικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην οργάνωση-πρότυπο της Νίκαιας. Παρόλες τις υποσχέσεις για τη Χρυσή Αυγή που “δεν εγκαταλείπει τους στρατιώτες της” και είναι “μια γροθιά”, ο Ρουπακιάς κατάλαβε σύντομα ότι η οργάνωσή του θα τον πετάξει σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου, ο Πατέλης είπε στον Ρουπακιά “να κόψει τον λαιμό του”.

Αρχικά, ο Ρουπακιάς είπε ότι έφτασε στο σημείο της δολοφονίας τυχαία και ότι όλα ήταν μια σύμπτωση, μια τυχαία συμπλοκή. Όταν όμως κατέθεσαν οι “συναγωνιστές” του (τα εισαγωγικά εδώ δεν είναι τυχαία), κατάλαβε ότι ήταν αντιμέτωπος με μια απόπειρα να φορτωθεί ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για το φονικό. Έτσι, ο Ρουπακιάς επανήλθε με συμπληρωματική κατάθεση, στην οποία “δίνει” όλους τους “συναγωνιστές” του και, πιο σημαντικό από όλα, τον πυρηνάρχη Πατέλη: η πομπή των μηχανών και των αυτοκινήτων που κατευθύνθηκε στο Κοράλι για να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα οργανώθηκε μέσω των κινητών της οργάνωσης και ξεκίνησε από τα γραφεία της.

Όπως γινεται αντιληπτό, η συζήτηση στο ακροατήριο θα εξελιχθεί σε ένα σκληρό ματς μετάθεσης ευθυνών “όλων εναντιον όλων”. Τα μεσαία στελέχη θα δίνουν το ένα το άλλο. Και οι “αρχηγοί” θα προσπαθούν να υποδυθούν τους “άσχετους” με τη δράση της οργάνωσης, ιδίως αυτής της Νίκαιας, την οποία όμως τόσο είχαν προβάλει ως παράδειγμα προς μίμηση. Όταν οι νεοναζί απολαμβάνουν την ασυλία των κρατικών αρχών, “η γη τρέμει”. Όταν έρχεται όμως η ώρα να λογοδοτήσουν για τις ευθύνες τους, η υπόθεση μοιάζει με παλιά ελληνική ταινία…

giadikiaroglou

One thought on “Μιχαλολιάκος εναντίον Ρουπακιά, Ρουπακιάς εναντίον Πατέλη, όλοι εναντίον όλων

  1. Pingback: Τα διλήμματα των “δεσμωτών του Μαλανδρίνου” | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.