“Χαφιές των κομμουνιστών ο Ρουπακιάς”

Με αφορμή το ρεπορτάζ (βλ. παρακάτω) του Γιάννη Μπασκάκη στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών (19/06/2014) για την αναβολή της δίκης Σκορδέλη, ένα πολύ σύντομο σχόλιο.

Είναι αλήθεια ότι μια εικοσάδα αγανακτισμένων κατοίκων επιχείρησαν να μετατρέψουν χτες τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε θέατρο δράσης του κλασικού φασιστικού όχλου που διέπρεψε στον Άγιο Παντελεήμονα. Βέβαια, οι φασίστες γνωρίζουν πλέον ότι η επιχείρηση τάγματα εφόδου και πογκρόμ δεν τους βγήκε, γιατί απλά δεν είχαν ούτε την οργανωτική ούτε την πολιτική ισχύ για να τη συνεχίσουν. Μόλις το κράτος και οι υψηλοί τους προστάτες στην κυβέρνηση Σαμαρά απέσυραν την ασυλία που απολάμβαναν επί χρόνια, οι αρχηγοί της συμμορίας κατέληξαν φυλακή. Αυτό είναι ένα πολύτιμο όριο, ένα χαράκωμα που οι φασιστοτραμπούκοι που μαζεύτηκαν χτες στην Ευελπίδων δεν μπορούν να υπερβούν, γι’ αυτό και οι προπηλακισμοί προς τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής έμειναν στο επίπεδο των ύβρεων (για τα φτυσίματα ισχύει βέβαια ότι ένας φασιστικός όχλος παραμένει πάντοτε ένας φασιστικός όχλος).

Η ειδηση όμως της ημέρας ήταν η εν χορώ εξύβριση του Ρουπακιά από τους χρυσαυγίτες του όχλου: μέλη της συμμορίας (με εφημερίδες της ΧΑ στα χέρια για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία) που αποκαλέστηκαν “υποστηρικτές των δολοφόνων του Φύσσα” απάντησαν μεγαλόφωνα και με ένταση ότι “ο Ρουπακιάς είναι χαφιές των κομμουνιστών” που διείσδυσε στη Χρυσή Αυγη με εντολές “άνωθεν” προκειμένου να την καταστρεψει. Θα πείτε: ποιά είναι η είδηση εδώ; Μήπως δεν το έχουν ήδη πει αυτό στελέχη της οργάνωσης, όπως ο Αρβανίτης; Η είδηση είναι ότι, δίπλα στους φωνασκούντες Χρυσαυγίτες, βρισκόταν η δικηγόρος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη, που είναι ταυτόχρονα συνήγορος υπεράσπισης του Ρουπακιά. Μάρτυρες του συγκεκριμένου περιστατικού αναφέρουν ότι η Τσαμπάζη έμεινε επίμονα σιωπηλή απέναντι σε αυτή τη χρυσαυγίτικη συκοφαντία, έστω και αν έθιγε τον εντολέα της. Και, πάντως, ότι η Τσαμπάζη έδειχνε να συναναστρεφεται το συγκεντρωμένο πλήθος μάλλον με την πολιτική, παρά με τη δικηγορική της ιδιότητα.

———————————————————–

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη (ΕφΣυν, 19/06/2014):

Δύο φορές στο εδώλιο θα καθόταν χθες η προφυλακισμένη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ηγείτο του τάγματος εφόδου του Αγ. Παντελεήμονα. Τελικά, στο εδώλιο έκατσε μία φορά, αλλά δεν δικάστηκε καμία, ενώ οι χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στην αίθουσα επιτέθηκαν φραστικά στους δικηγόρους της πρωτοβουλίας Jailgoldendawn.

Η πρώτη δίκη αφορούσε την επίθεση εναντίον τριών Αφγανών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, με τον έναν να μαχαιρώνεται 4 φορές. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, η δίκη των τριών χρυσαυγιτών (Θ. Σκορδέλη, Ι. Λουκιανός, Γ. Μαρκουλάκης) που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, διαρκώς αναβάλλεται. Χθες η δικογραφία αποσύρθηκε λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και η δίκη θα προσδιοριστεί εκ νέου.

Στη δεύτερη δίκη, η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθησιν, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Τον Οκτώβριο βρέθηκαν στο σπίτι της λίστες με στοιχεία και διευθύνσεις μεταναστών κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα. Βρέθηκε επίσης υλικό της Χρυσής Αυγής, 18 τσάντες απομίμησης, 33 πειρατικά CD και βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οταν η Σκορδέλη μεταφέρθηκε με χειροπέδες στην αίθουσα του δικαστηρίου, το ακροατήριο γέμισε από άνδρες και γυναίκες που δεν είχαν πάνω τους διακριτικά της ναζιστικής οργάνωσης. Είχαν όμως μεγάλη οικειότητα με την κατηγορουμένη, η οποία σηκωνόταν από το εδώλιο με άνεση και τους έπιανε κουβέντα για τις ανταύγειες που θα κάνει όταν βγει από τη φυλακή. Κι έπειτα το δικαστήριο ενημέρωσε ότι η δίκη θα αναβληθεί (για τις 24/9), διότι δεν προσκομίστηκαν από την εισαγγελία τα πειστήρια. Η δικηγόρος της κατηγορουμένης, Χριστίνα Τσαμπάζη, επέμεινε να γίνει η δίκη, ισχυρίστηκε ότι τα CD ήταν από εφημερίδες και ότι οι 18 τσάντες ανήκαν στην πελάτισσά της και υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει πάρει έκταση και είναι ουσιαστικά η αιτία της προφυλάκισης της Σκορδέλη.

Τότε ο δικηγόρος της πρωτοβουλίας Jailgoldendawn Θανάσης Καμπαγιάννης επεσήμανε ότι ο λόγος που βρίσκεται στη φυλακή είναι ότι «μαχαίρωνε Αφγανούς», για να έρθει αντιμέτωπος με τη φραστική επίθεση και το υβρεολόγιο των παρευρισκόμενων χρυσαυγιτών. Οταν ο Θ. Καμπαγιάννης κινήθηκε προς την έξοδο, τα 15 περίπου άτομα τον ακολούθησαν βρίζοντας, «στολίζοντάς» τον με λέξεις όπως «αναρχοάπλυτε» και με «ευχές» του τύπου «να σε βιάσουν και να σε κάνουν κομμάτια», ενώ έφτυσαν τη δικηγόρο της Πρωτοβουλίας Ευγενία Κουνιάκη. Μάλιστα, κάποιος υποστήριξε ότι ο Ρουπακιάς ήταν βαλτός από τους αριστερούς, φανερώνοντας την αντιμαχία μέσα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής σχετικά με την παραδοχή της ιδεολογικής και κομματικής ταυτότητας του δολοφόνου του Φύσσα. Πάντως, η δικηγόρος της Σκορδέλη, Χριστίνα Τσαμπάζη, είναι παράλληλα και δικηγόρος του Ρουπακιά.

4 thoughts on ““Χαφιές των κομμουνιστών ο Ρουπακιάς”

  1. Pingback: «Χαφιές των κομμουνιστών ο Ρουπακιάς»

  2. Pingback: Μιχαλολιάκος εναντίον Ρουπακιά, Ρουπακιάς εναντίον Πατέλη, όλοι εναντίον όλων | JailGoldenDawn

  3. Pingback: Προφυλάκιση Κασιδιάρη: η αποκατάσταση της τάξης στο εσωτερικό της συμμορίας | JailGoldenDawn

  4. Pingback: Τα διλήμματα των “δεσμωτών του Μαλανδρίνου” | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.