Νέα στοιχεία για τα SMS του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού

(Πηγή: www.star.gr)

Νέα στοιχεία από το κινητό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού προστέθηκαν στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ερευνώντας τη δράση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή“.

Πρόκειται για SMS που φέρεται να έστελνε ή να δεχόταν ο βουλευτής, κάποια από τα οποία αξιολογούνται ως πολύ σημαντικά για το κατηγορητήριο καθώς έπονται επιθέσεων που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η επίθεση από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη με τρεις τραυματίες, δυο ανήλικους κι έναν ενήλικο. Η επίθεση έγινε στις 10 Ιουλίου του 2013 στις 8 το βράδυ, την ώρα που γινόταν μάθημα αγγλικών. Η επίθεση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έγινε από δεκάδες άτομα με μαύρα ρούχα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και επιτέθηκαν με ρόπαλα και λοστούς στο “στέκι”. Σύμφωνα με καταγγελίες φώναζαν συνθήματα για τη Χρυσή Αυγή και πέταξαν φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου στο σημείο της επίθεσης. Οι ανήλικοι μαθητές και η δασκάλα τους φυγαδεύτηκαν. Η αστυνομία έκανε 8 προσαγωγές μετά την επίθεση.

imagesP5I008J9.jpgΜια ημέρα μετά την επίθεση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός φέρεται να στέλνει το μήνυμα:  “Έχω μάθει ότι λέω να το κάνουν και δεν αλλάζει αυτό. Μια χαρά φίλε την άκουσαν χτες. Και οι δικοί μας πήραν τα πάνω τους. Τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή“.

Δυο ημέρες μετά τα γεγονότα, ο Γιάννης Λαγός φέρεται να λαμβάνει το εξής μήνυμα:”Πλάκα πλάκα το συνεργείο στην Ηλιούπολη είχε δουλειά. 50 μηχανάκια. Γράφανε ότι διακόψατε το μάθημα των αγγλικών. Δηλαδή τους αλλάξετε λάδια και τους γρασάρατε;”

Οκτώ ημέρες μετά την επιθεση και συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου, ο Γιάννης Λαγός φέρεται να λαμβάνει το sms: “Έμαθα ότι στα κάτω Πατήσια στην οδό Μηλιαράκη και Κουρμούλη γωνία υπάρχει μεγάλο Τζαμί στο οποίο κάθε Παρασκευή μαζεύονται πολλοί. Εξωτερικά φυλάσσεται από ασφαλίτες από το απέναντι καφενείο. Το έμαθα και είπα να σου το πω”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα νεότερα στοιχεία δείχνουν τόσο τη δομή και την ιεραρχία της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης όσο και την οργάνωση και εκτέλεση των επιθέσεων που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κινητό του Γιάννη Λαγού αλιεύθηκαν πολλά μηνύματα που φέρονται να επικροτούν τέτοιου είδους δράσεις με τον ίδιο το βουλευτή να δέχεται ή να λαμβάνει συγχαρητήρια. Εν αναμονή της απόφασης της Βουλής για την άρση της ασυλίας όλων των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που μέχρι τώρα δεν αντιμετώπιζαν κατηγορία, οι ανακρίτριες συνεχίζουν να λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις και απολογίες.

Πάντως μέχρι τώρα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής  οι κατηγορούμενοι που βρίσκονται στη φυλακή φτάνουν τους 26, ενώ κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν σε περισσότερους από 50. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν 16 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα από το Γιώργο Ρουπακιά, σε επίθεση σε στέκι μεταναστών στην Ιεράπετρα και στη δολοφονική επίθεση κατά Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.