Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είναι ο εργοδότης του δικηγόρου Ανδριόπουλου που μήνυσε την Εργατική Αλληλεγγύη

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Εργατική Αλληλεγγύη, ο δικηγόρος Ι. Ανδριόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα:

“Τον Αύγουστο του 2010 ο Ι. Ανδριόπουλος, που υποστηρίζει ότι κινήθηκε προσωπικά και ότι τα κίνητρά του ήταν καθαρά “πατριωτικά”, καταθέτει προσφυγή στο ΣτΕ με στόχο να βγάλει το νόμο Ραγκούση που έδινε με το σταγονόμετρο ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών, αντισυνταγματικό.

ioannhs andriopoulos

Μετά από την “μεγάλη του επιτυχία” να κερδίσει την προσφυγή και ενώ ο Ανδριόπουλος είχε ήδη διοριστεί σαν επιστημονικός συνεργάτης του Βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, έκανε μήνυση στην Εργατική Αλληλεγγύη στις 21/11/2012 για δυσφήμιση, για άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά», το οποίο κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών”.

xrysobalantis

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Ανδριόπουλος μήνυσε τη δημοσιογράφο Κατερίνα Θωίδου, τον διευθυντή Πάνο Γκαργκάνα και τον εκδότη Τάσο Αναστασιάδη για “συκοφαντική δυσφήμιση” και “εξύβριση” με την αιτιολογία ότι σε άρθρο της εφημερίδας χαρακτηριζόταν “φασίστας”.

Για την υπόθεση, μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα εδώ.

Η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκέμβρη, οπότε και θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια στη Σχολή Ευελπίδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.