Ένοχοι με 41 μήνες οι Παπαβασιλείου και Περρής: Nεοναζί, νεοχαζοί, νεολαγοί.

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Αμερικής Γιώργος Περρής και Νίκος Παπαβασιλείου από το Β’ Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Κατηγορούνταν για εμπρησμό ενός ισόγειου καταστήματος-bar στην οδό Λεμεσού, ιδιοκτησίας υπηκόου Καμερούν, παράνομη βία από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού (αναλυτικότερα δείτε εδώ). Η ποινή που τους επιβλήθηκε από το δικαστήριο είναι τρία (3) έτη και πέντε (5) μήνες για τον καθένα. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 79 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα για τέλεση της πράξης “από μίσος προκαλούμενο λόγω της φυλής, του χρώματος, κλπ”, με αποτέλεσμα η ποινή να μην αναστέλλεται.

Από την ακροαματική διαδικασία, τους μάρτυρες και τη δικογραφία, αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι περίφημοι “αγανακτισμένοι κάτοικοι”, όπως τους περιέγραφαν τα ΜΜΕ, καμία σχέση δεν έχουν με τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής. Οι Παπαβασιλείου-Περρής συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με σκοπό την τρομοκράτηση και το υλικό κέρδος. Έσπασαν τα γραφεία της Τανζανικής Κοινότητας. Έμπαιναν σαν νταήδες σε καταστήματα αλλοδαπών καταναλώνοντας ποτά χωρίς να πληρώνουν, γιατί “εδώ είναι η χώρα μας, δεν θα σας πληρώνουμε κιόλας”. Αξίωναν σεξ από τις σερβιτόρες των καταστημάτων. Πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά και όποιος την αρνούταν έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες. Έβαλαν φωτιά στο Cointreau αν και γνώριζαν πως στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε άφθονο εύφλεκτο υλικό, ξύλο και μια σόμπα γκαζιού. Οι “προστάτες” της περιοχής απειλήθηκε έτσι να τινάξουν μια πολυκατοικία στον αέρα. Όλα αυτά δεν τα έκαναν μεμονωμένα, αλλά ως κομμάτι συγκροτημένων ταγμάτων εφόδου που περιπολούσαν την περιοχή με στρατιωτικό σχηματισμό.

Πάνω απ’ όλα: αποδείχτηκαν οι ισχυρές τους πλάτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και στη δικογραφία αναφέρονται ονόματα άλλων τριών δραστών, του ενός μάλιστα με ονοματεπώνυμο Αντώνης Μπολέτης, το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα τίποτα δεν έχει κάνει ακόμα για να τους συλλάβει. Τα θύματα των επιθέσεων αναγνώρισαν έναν χρυσαυγίτη ονόματι “Αντώνη” (χωρίς να γνωρίζουν επώνυμο) στο βίντεο του France24 για τη Χρυσή Αυγή (βλέπε την πιο κάτω φωτογραφία). Κι όμως ακόμα ο “Αντώνης” κυκλοφοράει ελεύθερος, τη στιγμή που Μπαγκλαντεσιανοί μετανάστες πεθαίνουν “από άγνωστες αιτίες” μέσα στο Τμήμα.

antonis(Ο “Αντώνης” μένει στη Λεμεσού… Αλλά πού να τρέχουν μέχρι εκεί για να ερευνήσουν οι άντρες του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα…)

Οι ισχυρές αυτές πλάτες δεν έχουν πάψει να υφίστανται και σήμερα, έστω κι αν οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής είναι προφυλακισμένοι. Φάνηκε στην κατάθεση του αστυνομικού Αντώνη Πλάγγεση, που προσπάθησε να βγάλει καθαρούς τους δράστες λέγοντας οτι “η φωτιά δεν ήταν μεγάλη”, “οι δράστες δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές”, “η πυροσβεστική δεν ήρθε ποτέ”, κλπ, λέγοντας δηλ συνειδητά ψέματα, γεγονός που προέκυπτε από τα σχετικά έγγραφα. Φάνηκε από τη στάση του εισαγγελέα που πρότεινε δύο (2) έτη για τον εμπρησμό, δηλαδή την κατώτατη ποινή (2-5 έτη), όταν σε προηγούμενες δίκες για “αντίσταση” κατά της αρχής μοίραζε τα χρόνια σαν μαρουλόφυλλα για αρνήσεις σε αλκοτέστ και δακτυλοσκοπήσεις. Φάνηκε από την έδρα που αναγνώρισε αναστέλλουσα ισχύ στην έφεση, χωρίς καν την καταβολή εγγύησης.

Όσοι όμως βρεθήκαμε στην Ευελπίδων σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε επιπλέον τις ικανότητες των νεοναζί όταν καλούνται να λογοδοτήσουν. Οι κατηγορούμενοι, αφού είχε εξελιχθεί η μισή δίκη (εξέταση μαρτύρων, κλπ), ζήτησαν εκ ων υστέρων αναβολή λόγω έλλειψης συνηγόρου, που κατά δήλωσή τους τους “εγκατέλειψε την προηγουμένη”. Το δικαστήριο φάνηκε μεγαλόψυχο: διέκοψε τη δίκη και έδωσε κάποιες ώρες στους κατηγορούμενους να βρουν δικηγόρο. Μόλις οι δικαστές επέστρεψαν στην έδρα, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γίνει λαγοί.

Δεν πρόκειται για κάποια “ανοησία”: ο φασισμός στήνει στα πόδια τους κοινωνικές δυνάμεις που από μόνες τους είναι ανίκανες για την παραμικρή αντίσταση ή γενναιότητα, έστω και αν τα τάγματα της Χρυσής Αυγής παινεύονται για την στρατιωτική τους πειθαρχία. Το δίδυμο Παπαβασιλείου-Περρής, το φόβητρο πολλών ανυποψίαστων κατοίκων της Πλατείας Αμερικής που μόνο τους “έγκλημα” είναι το χρώμα του δέρματός τους, έτρεξαν σήμερα να σωθούν – κυριολεκτικά με την ουρά στα σκέλια – απέναντι στην προοπτική να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.

Οι κατηγορούμενοι θα ασκήσουν αναμφίβολα έφεση (στην οποία φυσικά θα παρασταθούμε), αλλά η σημερινή ποινή είναι μια πρώτη καμπάνα για την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια απόφαση, εν όψει της κρίσιμης δίκης των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν στις 18 Δεκέμβρη.

Σήμερα στα δικαστήρια, απέναντι στον κόσμο της θρασυδειλίας και του φασισμού, υψώθηκε ο κόσμος της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης: ο Πάτρικ από το Καμερούν και ο Σεκ από τη Σενεγάλη βρήκαν το θάρρος και κέρδισαν την ενοχή των φασιστών τραμπούκων. Οι αλληλέγγυοι που βρεθήκαμε μαζί τους, οι δικηγόροι της πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος και της ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και ολόκληρο το αντιφασιστικό κίνημα, θα φροντίσουμε να ανταποκριθούμε στον πήχυ που οι μετανάστες σύντροφοί μας έβαλαν τόσο ψηλά.

(Για να ενημερώνεστε για την Πρωτοβουλία, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook).

8 thoughts on “Ένοχοι με 41 μήνες οι Παπαβασιλείου και Περρής: Nεοναζί, νεοχαζοί, νεολαγοί.

  1. Pingback: Ένοχοι με 41 μήνες οι Παπαβασιλείου και Περρής: Nεοναζί, νεοχαζοί, νεολαγοί. | JailGoldenDawn | επαμ αγιασ παρασκευης

  2. Pingback: Ωδή-χλευαστική-στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη | Avantgarde

  3. Pingback: Ωδή -χλευαστική- στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη | Avantgarde

  4. Pingback: Ωδή -χλευαστική- στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη !!! | Paganeli

  5. Pingback: Ωδή -χλευαστική- στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη | Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★

  6. Pingback: Ωδή -χλευαστική- στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη | Αδεως

  7. Pingback: vforvolos | ΕΛΛΑΔΑ : ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Ένοχοι με 41 μήνες Παπαβασιλείου – Περρής: Nεοναζί, νεοχαζοί, νεολαγοί – Όλες οι δικάσιμοι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.