Στις 3 Δεκέμβρη, δικάζεται ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης

plomaritis

Στις 3/12 δικάζεται στο Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης. Πρόκειται για τον ναζιστή “κάτοικο” του Αγίου Παντελεήμονα που σε βίντεο μεσημβρινής ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής (που προέβαλε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου στο βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4), έκανε κήρυγμα ρατσιστικού μίσους. Η δίωξη γίνεται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για παράβαση των άρθρων 1 παρ.1 και 2 Ν. 927/1979 (η δεύτερη κατηγορία έχει παραγραφεί).

Στο εν λόγω βίντεο, ο Πλωμαρίτης εμφανίζεται να απευθύνεται σε αλλοδαπούς με απειλητικές εκφράσεις, όπως “είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους”, “σαπούνια γιατί είναι και ωραίο”, “θα τα ‘χουμε σαπούνια για τα αμάξια”, “σαπούνια, να πούμε, για τα πεζοδρόμια …”, “…κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους…”, “τα δόντια να πάρουμε…” και άλλες φράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι πρωταγωνιστές δεν ήταν ενήμεροι ότι βιντεοσκοπούνταν και επίσης, ισχυρίστηκε ότι τα λόγια των συμμετεχόντων στο βίντεο ήταν ειρωνικά, κάνοντας επίσης λόγο για “καραγκιοζιλίκια, για τα οποία γελάει ο κόσμος”.

Τα βίντεο υπάρχουν εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.