Δήλωση παραίτησης Ρήγα – Ανακοινωση ΧΑ – Ανταπάντηση Ρήγα

rigas(Κείμενο: AgrinioPress, 21/05/2015)

“Με το παρόν ανακοινώνω την παραίτηση μου από μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος της Χρυσής Αυγής και υπευθύνου – περιφερειάρχη για την πολιτική δράση της στη Δυτική Ελλάδα. Η απόφαση μου αυτή είναι οριστική και πάρθηκε μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο αισθανόμουν ότι δε με εκφράζει η Χρυσή Αυγή, αφού πλέον δεν είναι το κόμμα που αντιπροσωπεύει τον αγνό ελληνικό πατριωτικό χώρο και τον εθνικισμό, αλλά έχει καταντήσει ένα μόρφωμα, το οποίο το χαρακτηρίζουν οι ιδεοληψίες και οι πρακτικές μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων που με τις λογικές και τις ενέργειες τους, μας έφτασαν στο σημείο να ντρεπόμαστε να αποκαλούμαστε Έλληνες εθνικιστές, μόλυναν τον πατριωτικό χώρο και ουδέποτε αναλάμβανε τις ευθύνες τους για αυτές.

Δεν θα αναφερθώ καν στις παλαιοκομματικές πρακτικές οικογενειακών βολεμάτων, τις οποίες η Χρυσή Αυγή υποτίθεται ότι καταδίκαζε και η ηγετική ομάδα εφάρμοζε κατά κόρον, κοροϊδεύοντας στη κυριολεξία τα αγνά στελέχη που έδιναν από το υστέρημα τους για τον αγνό αγώνα και σκοπό του κινήματος, όταν εκείνοι εισέπρατταν παχυλούς μισθούς και απολάμβαναν προκλητικά προνόμια, γιατί πλέον είναι γνωστά. Αυτό όμως που με οδήγησε στην παραίτηση μου, είναι ότι έφτασαν στο σημείο να βάλουν το πατριωτικό συμφέρον κάτω από το προσωπικό και για να βγουν αλώβητοι από επιλογές που οι ίδιοι επικρότησαν και καλλιέργησαν, άπλωσαν εκ των υστέρων ανίερο χέρι συμμαχίας μέχρι και στους ιδεολογικούς διώκτες μας, γνωστούς για τα ανθελληνικά και αντιπατριωτικά τους συναισθήματα.

Αρνούμαι πλέον να κατέχω κομματική θέση σε ένα κόμμα που εκμεταλλεύτηκε τον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων και μετέτρεψε τον αγώνα μας για μια καλύτερη Ελλάδα σε πεδίο ικανοποίησης προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούσαν το συλλογικό μας όραμα για την πατρίδα μας. Παραμένω ενεργός πολίτης, περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και μαχητής για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.”

———————————

Αν και από χθες ειναι γνωστή η αιχμηρή επιστολή παραίτησης του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδος και περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος του κόμματος Χρ. Ρήγα, σήμερα με ανακοινωση της η Χ.Α. υποστηρίζει πως τον… διέγραψε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ρήγας Χ. διεγράφη από το κόμμα μας λόγω υπογείων διαδρομών του και συναντήσεών του με τους αποστάτες πρώην βουλευτές Αλεξόπουλο και Μπούκουρα, που πρόδωσαν την λαϊκή εντολή και τους Έλληνες Εθνικιστές ψηφίζοντας τον μνημονιακό υποψήφιο ΠτΔ της ΝΔ, Σταύρο Δήμα.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου».

———————————

(Κείμενο: AgrinioPress, 22/05/2015)

Απάντηση έδωσε ο Χρήστος Ρήγας, μετά την ανακοίνωση της Χ.Α. σχετικά με την «διαγραφή» του. Να θυμίσουμε πως η ανακοίνωση της Χ.Α. ήρθε μια μέρα μετά την δήλωση παραίτησης του κ. Ρήγα.

Λέει συγκεκριμένα το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής:

«Είναι πράγματι απορίας άξιο , πως κάποιος μπορεί να διαγραφεί από ένα κόμμα όταν έχει ήδη αποχωρήσει οικειοθελώς από αυτό;

Κάτι τέτοιο συνέβη στη περίπτωση μου όταν μετά την ανακοίνωση της παραίτησης μου από την Χρυσή Αυγή την Πέμπτη 21 Μα’ί’ου 2015 αυτή αποφάσισε να με διαγράψει μια μέρα αργότερα.

Ίσως στο γραφείο τύπου του συγκεκριμένου κόμματος να λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση.

Ίσως πάλι να έχει πέσει πολύ φόρτος εργασίας καθώς καθημερινά δεκάδες στελέχη της Χρυσής Αυγής αποχωρούν βλέποντας τις εθνικιστικές τους ελπίδες να διαψεύδονται.

Όσο για τα περί «υπογείων διαδρομών»  καλύτερα ας ψάξουν κάποιοι να βρουν το πως ένα εθνικιστικό κόμμα κατάντησε χειροκροτητής της νεοταξικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.»

One thought on “Δήλωση παραίτησης Ρήγα – Ανακοινωση ΧΑ – Ανταπάντηση Ρήγα

  1. Pingback: Ένας-Δύο-Τρεις, πολλοί “Εφιάλτες”… | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.