Πρότασή μας: να διοριστούν όλοι οι συγγενείς του Μιχαλολιάκου μέχρι τέταρτο βαθμό συγγένειας

neo_grafhmaΤουλάχιστον 20 πρόσωπα «απασχολούνται» εντός, εκτός και επί τα αυτά της Χρυσής Αυγής, χάρη στην είσοδό της στη Βουλή. Πρόκειται για τον στενό πυρήνα της οικογένειας του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, ανίψια, ξαδέρφια, ακόμη και κολλητούς του, οι οποίοι είτε έχουν εκλεγεί, είτε έχουν διοριστεί και αποσπαστεί σε βουλή, ευρωβουλή και κόμμα. Όλοι μαζί απαρτίζουν την ανθρωπογεωγραφία της «Χρυσής Αυγής Α.Ε.»

(Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Έθνος, 31/08/2014)

Σε… γραφείο ευρέσεως εργασίας για το σόι του αρχηγού της έχει μετατραπεί η Χρυσή Αυγή. Παιδιά, ανίψια, κουμπάροι, ακόμη και λογιστές των στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος έχουν βολευτεί από τα στελέχη του σε κάποια θέση σε Βουλή, Ευρωβουλή και κόμμα.

Μετά το σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» για την οικογενειοκρατία στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αποκαλύπτεται σήμερα ότι ακόμη δύο συγγενείς του Νίκου Μιχαλολιάκου έχουν αποσπαστεί στη Χρυσή Αυγή! Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Μιχαήλ Μιχαλόλια και τον δημοτικό υπάλληλο Αθανάσιο Μιχαλόλια, που είναι και οι δύο πρώτοι εξάδελφοι του αρχηγού. Με την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή, άφησαν τις θέσεις τους στο 89ο Δημοτικό Σχολείο στο Νέο Κόσμο ο πρώτος και στη Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Αθηναίων ο δεύτερος και έπιασαν δουλειά στον κομματικό μηχανισμό του ξαδέρφου τους.

Με άλλα λόγια, στο δυναμικό του μορφώματος υπάρχουν 6 – τουλάχιστον τόσα ξέρουμε μέχρι στιγμής – πρόσωπα με το επίθετο «Μιχαλολιάκος» ή «Μιχαλόλιας»: δύο στη Βουλή, δύο στο κόμμα και μία στην ευρωβουλή. Αν σε αυτούς συμπεριληφθεί και η σύζυγος του αρχηγού, Ελένη Ζαρούλια, τότε το ποσό που λαμβάνει το μήνα η… «φαμίλια Μιχαλολιάκου» από κρατικούς πόρους ξεπερνάει τα 25.000 ευρώ! Δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό ούτε οι μισθοί των υπόλοιπων βουλευτών (ούτε καν του «γαμπρού» της οικογένειας Αρτέμη Ματθαιόπουλου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχέση αυτή δεν υφίσταται πλέον), ούτε εκείνοι των κουμπάρων, των αδερφών και των φίλων…

Με την προσθήκη των δύο εξαδέλφων Μιχαήλ και Αθανάσιου, και πέραν των τριών ανιψιών του, τα «ρουσφέτια» του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, φθάνουν αισίως τα επτά. Ανάμεσά τους και η γραμματέας του Αγγελική Γεννατά, σύζυγος του Δημήτριου Βλαχόπουλου, υπεύθυνου της Κεντρικής Διοίκησης της ΧΑ. Η ίδια εκτελεί και χρέη λογίστριας της οργάνωσης και έχει οικογενειακές σχέσεις με τους Μιχαλολιάκο-Ζαρούλια.

Στο παιχνίδι των διορισμών έχουν μπει και οι βουλευτές της ΧΑ, οι οποίοι έχουν διορίσει τις γυναίκες τους στη Βουλή. Η Ευγενία Χρήστου, σύζυγος του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή, «βολεύτηκε» ως επιστημονική συνεργάτιδα του Γ. Λαγού, όπως και η σύζυγος του Χρήστου Παππά στο γραφείο της Ε.Ζαρούλια. Εξυπηρέτηση στον υπαρχηγό του φαίνεται πως έχει κάνει και ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας», ο οποίος διόρισε επιστημονική συνεργάτιδά του στη Βουλή την Ελευθερία Σταύρου-Τσάγκα. Είναι η σύζυγος του δικηγόρου Χριστόφορου Τσάγκα, ο οποίος παρουσιάζει τις εκπομπές της ΧΑ στο Διαδίκτυο. Ομως οι χρυσαυγίτες των Ιωαννίνων τον θυμούνται καλά από την περίοδο που η ΧΑ είχε μικρά ποσοστά και «περπατούσε στο απέναντι πεζοδρόμιο» να μην τον δουν με τους «συναγωνιστές» του.

Ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης έχει στο γραφείο του τον ανιψιό του αρχηγού και γιο του δικηγόρου της οργάνωσης Παναγιώτη (Τάκη) Μιχαλόλια. Και ο δεύτερος γιος του γνωστού ποινικολόγου έχει διοριστεί στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του Νικόλαου Μίχου. Γεώργιος και Νικόλαος Μιχαλόλιας, αμφότεροι δικηγόροι, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Χρυσή Αυγή, απολαμβάνοντας τα μοναδικά προνόμια της Βουλής.

Οι διορισμοί των συγγενικών προσώπων, οι οποίοι συνοδεύονται από παχυλούς μισθούς, είχαν γίνει κρυφά από τους «πιστούς συναγωνιστές». Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και τα άτομα που εργάζονται για τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή, δεν ήξεραν ποιοι άλλοι είναι διορισμένοι στις τάξεις του κόμματος. Μετά το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» της 3ης Αυγούστου, τα τηλέφωνα στα γραφεία «έσπασαν» από δυσαρεστημένους οπαδούς που είχαν πιστέψει στο «αντισυστημικό» προφίλ της οργάνωσης που υποτίθεται ότι στηλίτευε τον νεποτισμό. «Αν φωνάξεις στην ΧΑ “Μιχαλόλιας” θα γυρίσει ο μισός πληθυσμός», είναι σύμφωνα με πληροφορίες το… σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί -μυστικά πάντοτε- στα γραφεία της Βουλής.

Εντονη ήταν η αντίδραση και για την… ανταλλαγή διορισμών στην ευρωβουλή, μεταξύ των εκπροσώπων της ΧΑ. Η κόρη του Γ. Επιτήδειου διορίστηκε στον συνάδελφό του Λάμπρο Φουντούλη και η κόρη του Συναδινού διορίστηκε στο γραφείο του Επιτήδειου. «Δεν συνιστά παρανομία, ούτε παραβιάζει κάποια τυπική διαδικασία», ισχυρίσθηκε ο ευρωβουλευτής για τους διορισμούς, ενώ για τις υψηλές αμοιβές δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή τού παρακρατεί σεβαστό ποσό του μισθού του. Δεν είχαν την ίδια άποψη και οι οπαδοί της ΧΑ, που εξοργίστηκαν από την αποκάλυψη…

Ιδιαίτερα η περίπτωση της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, κόρης του Ιωάννη Μιχαλολιάκου, ήταν αυτή που συγκέντρωσε τα περισσότερα εσωκομματικά βέλη. Πρόκειται για την ανιψιά του Νίκου Μιχαλολιάκου και γι’ αυτό έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με την κόρη του. Αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο αδελφός του αρχηγού της ΧΑ είναι επίσης απόστρατος στρατιωτικός, αλλά δεν βρίσκεται κοντά στον προφυλακισμένο αδερφό του, προκαλώντας μάλιστα τα σχόλια των στελεχών του μορφώματος. Πάντως, σαν καλός θείος, ο αρχηγός φρόντισε να την τακτοποιήσει αρχικά στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του Ηλία Κασιδιάρη και στη συνέχεια στην ευρωβουλή. Ομως, η Ουρανία ήταν… «εξαφανισμένη» από τα καθήκοντά της, με αποτέλεσμα να πληρώνεται για μια αργομισθία…

«Ξέρουμε ότι το ρεπορτάζ του “Εθνους της Κυριακής” για τους διορισμούς της Φαμίλιας του Αρχηγού λέει μόνο μικρό μέρος της αλήθειας για τα τεκταινόμενα στα ενδότερα της ναζιστικής συμμορίας. Οι οικογενειακές σχέσεις, οι κουμπαριές και οι σχέσεις υπαλληλίας, όπου οι από πάνω κρατάνε τους από κάτω αλλά την ίδια στιγμή κρατιούνται κιόλας απ’ αυτούς, είναι περισσότερες, βαθύτερες και απείρως πιο σύνθετες από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας», σχολίασαν στην ιστοσελίδα τους οι δικηγόροι της Πρωτοβουλίας Jail Golden Dawn, που πρόκειται να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ. «Η προσπάθεια να τα βάλεις σε μια σειρά και να τα αποτυπώσεις σε μια εικόνα είναι δύσκολη και σίγουρα περιέχει λάθη. “Γάγγραινα του ελληνισμού η οικογενειοκρατία” τιτλοφορούσε άρθρο του στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ο “δρ” Ηλίας Ηλιακόπουλος. Πρώτη και τελευταία φορά που θα συμφωνήσουμε!».

4 thoughts on “Πρότασή μας: να διοριστούν όλοι οι συγγενείς του Μιχαλολιάκου μέχρι τέταρτο βαθμό συγγένειας

  1. Pingback: Ο Λαγός ξεμπροστιάζει τα λαμόγια της Χρυσής Αυγής | JailGoldenDawn

  2. Pingback: Ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας Λαγού-Δεβελέκου (ηχητικό) | JailGoldenDawn

  3. Pingback: Φακελάκι “μόνο από Έλληνες” έπαιρνε ο χρυσαυγίτης μαιευτήρας στη Μυτιλήνη! | JailGoldenDawn

  4. Pingback: Διορισμοί ημετέρων ο Μίχος ξεμπροστιάζει τη Χρυσή Αυγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.