Δολοφονία Αλίμ Αμπντούλ Μάναν στα Πατήσια, 12/05/2011

Στις 00.30 της Τετάρτης 12 Μαϊου 2011, άγνωστοι μαχαίρωσαν και σκότωσαν τον  Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, 21 ετών και υπήκοο Μπανγκλαντές, στη διασταύρωση των οδών Στρατηγού Καλλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κάτω Πατήσια.

Συγκεκριμένα, τον καταδίωξαν δύο άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή, οι οποίοι, όταν τον πρόφτασαν, έδρασαν ως εξής: ο ένας από τους δύο κατέβηκε από τη μηχανή, τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι πάνω από πέντε φορές και, στη συνέχεια, ανέβηκε στη μηχανή και, μαζί με τον οδηγό και συνεργό του, εξαφανίστηκαν. Ο 21χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αρχικά, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διέρρεαν ότι ερευνούνταν τα κίνητρα της δολοφονίας χωρίς να αποκλείουν την πιθανότητα να επρόκειτο για ρατσιστική επίθεση, με βάση μαρτυρίες ότι οι δράστες μιλούσαν Ελληνικά. Η δολοφονία του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν συνδέθηκε με τα πογκρόμ που ακολούθησαν τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στις 10/05/2011 στην Ιουλιανού.

Την εξιχνίαση της δολοφονίας του 21χρονου μετανάστη από το Μπαγκλαντές ζήτησε η μπαγκλαντεσιανή κοινότητα της Αθήνας. «Ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν ήταν μόνο 21 ετών. Ενα πολύ καλό παιδί. Τι έφταιγε; Πήγαινε σπίτι του και τον σκότωσαν», δήλωσε ο γραμματέας της Ενωσης Μπαγκλαντεσιανών Επιχειρηματιών στην Ελλάδα, Τζαχίρ Ντάκουα (τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά ο Τζαχίρ Ντάκουα έπεσε ο ίδιος θύμα ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης).

Μετά από δύο μέρες, όμως, πάλι πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διέρρεαν ότι το θύμα ήταν σεσημασμένος κακοποιός, που είχε φάκελλο για υποθέσεις ναρκωτικών. Παράλληλα, από “κάποιες πηγές” τονιζόταν ότι ο τρόπος δράσης των δολοφόνων παρέπεμπε σε μαφιόζικο χτύπημα που σχετιζόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Άυτές οι τελευταίες αναφορές, σημειωτέον, προήλθαν από ιστοσελίδες με συγκεκριμένο ακροδεξιό ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο.

Μετά τα τέλη Μαίου, η υπόθεση εξαφανίστηκε και από την ειδησεογραφία και από τις προαναφερθείσες ιστοσελίδες.

(Συγγραφή κείμενου: Βαγγέλης Τριμπόνιας)

One thought on “Δολοφονία Αλίμ Αμπντούλ Μάναν στα Πατήσια, 12/05/2011

  1. Pingback: Νέα στοιχεία για το χρυσαυγίτικο πογκρόμ του 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.