Η πραγματική απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Θαν. Καμπαγιάννης, θύμισε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» την επομένη της επίθεσης στο σπίτι των Αιγυπτίων το καλοκαίρι του 2012. Σ’ αυτό περιλαμβανόταν και η ακόλουθη φράση: «Σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες και μαρτυρίες, κάποιοι φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά Χρυσή Αυγή, ενώ σε άλλους αναγραφόταν η φράση “Ομάδα Κρούσης”» ● Η «Εφ. Συν.» σήμερα παρουσιάζει και τις φωτογραφικές αποδείξεις της μαρτυρίας με όλα τα στοιχεία να οδηγούν απευθείας στον Αρχηγό της οργάνωσης.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 19/1/2020)

Μπορεί να έλειπε την περασμένη βδομάδα –κατά τη συνήθειά του– από τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αλλά με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής αναδείχτηκαν ο ιδιαίτερος ρόλος και η προσωπική του ευθύνη ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που δρα με «ομάδες κρούσης» (ή αλλιώς «Τάγματα Εφόδου»).

Οι τρεις συνήγοροι της πολιτικής αγωγής που έχουν ήδη αγορεύσει (Χρύσα Παπαδοπούλου, Κώστας Σκαρμέας και Θανάσης Καμπαγιάννης) ανέλυσαν τα συντριπτικά στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά την ακροαματική διαδικασία και τα οποία τεκμηριώνουν πλήρως όσα αποδίδει το κατηγορητήριο στα μέλη και την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης.

Μια μικρή λεπτομέρεια που αφορά προσωπικά τον Νίκο Μιχαλολιάκο προέκυψε κατά την αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, που ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι. Ο κ. Καμπαγιάννης θύμισε το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» την επομένη της επίθεσης στο σπίτι των Αιγυπτίων το καλοκαίρι του 2012. Σ’ αυτό το ρεπορτάζ περιλαμβανόταν και η ακόλουθη φράση: «Σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες και μαρτυρίες, κάποιοι φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά Χρυσή Αυγή, ενώ σε άλλους αναγραφόταν η φράση “Ομάδα Κρούσης”» («Δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες», 13.6.2012).

Πειστικές αποδείξεις

Η μαρτυρία αυτή έχει εξαιρετική σημασία για το δικαστήριο, εφόσον έχει καταγραφεί σε ανύποπτο χρόνο, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2012 και ενώ η Χρυσή Αυγή είχε ήδη κατορθώσει να μπει στη Βουλή με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου. Αλλά η αναφορά σε μπλούζες «με τη φράση Ομάδες Κρούσης» επιβεβαιώνει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι οι επιθέσεις και τα εγκλήματα των ομάδων της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξαν αποτέλεσμα δράσης μεμονωμένων ατόμων που έδρασαν «εκτός γραμμής», όπως επιχείρησε να πείσει ο Μιχαλολιάκος κατά την απολογία του, αλλά προϊόν οργανωμένων επιθέσεων, τις οποίες ανέλαβαν ειδικές ομάδες (αυτές οι «Ομάδες Κρούσης») που δρούσαν εξαρχής σύμφωνα με τις εντολές της ηγεσίας.

Διαθέτουμε πλέον ακόμα και τις φωτογραφικές αποδείξεις της μαρτυρίας αυτής και μάλιστα από αυτές τις φωτογραφίες οδηγούμαστε απευθείας στον Αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο. Στους προσωπικούς υπολογιστές μελών, πυρηναρχών και ηγετών της οργάνωσης έχουν εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές φωτογραφίες που ανταποκρίνονται απολύτως στην περιγραφή του «Ριζοσπάστη».

Οπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εδώ και έχουν βρεθεί στον σκληρό δίσκο του Τσακανίκα (φωτ. 1), του Πατέλη (φωτ. 2 και 3) και του ίδιου του Μιχαλολιάκου (φωτ. 4), υπήρχαν πράγματι αυτές οι μπλούζες με τη φράση «Ομάδα Κρούσεως» (όχι «κρούσης» βέβαια), τις οποίες φορούσαν κάποια μέλη των χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια των επιδρομών τους, δίπλα στις άλλες γνωστές μαύρες μπλούζες με την ονομασία της οργάνωσης.

Το ενδιαφέρον σ’ αυτές τις μπλούζες είναι ότι απεικονίζουν το εξώφυλλο ενός βιβλίου της Χρυσής Αυγής που εκδόθηκε το 2001 με τον τίτλο «Ομάδα Κρούσεως Λόγχη» και συγγραφέα κάποιον Ν. Εξαρχο. Η εικόνα του εξωφύλλου είναι ένα κόκκινο λάβαρο με έναν μαύρο κεραυνό στη μέση και συνοδεύεται από ένα μακρύ μαχαίρι (την «ξιφολόγχη» που τόσο πολύ αρέσει στον Μιχαλολιάκο να την «ακονίζει στο πεζοδρόμιο», φωτ. 5). Το σήμα αυτό είναι αντιγραμμένο από το σύμβολο της μεσοπολεμικής ναζιστικής οργάνωσης Βρετανική Ενωση Φασιστών και Εθνικοσοσιαλιστών (British Union of Fascists and National Socialists) του Οσβαλντ Μόσλεϊ, που διαλύθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση μετά την έναρξη του πολέμου, το 1940. Ο Μόσλεϊ (Oswald Mosley, 1896-1980) παρέμεινε φυλακισμένος έως το 1943.

Εξαρχος ο Μιχαλολιάκος

Στο μόνο που διαφέρουν οι μπλούζες των «Ομάδων Κρούσεως» από το εξώφυλλο του βιβλίου είναι ότι έχουν αντικαταστήσει το μακρύ μαχαίρι με μια σιδηρογροθιά. Αλλά το σημαντικό είναι ότι όπως έχουμε αποδείξει (βλ. «Το κρυφό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής», «Εφ.Συν.» 3.1.2015) πίσω από το όνομα Ν. Εξαρχος κρύβεται ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος. Το παραδέχεται εξάλλου η ίδια η οργάνωση, διαφημίζοντάς το μαζί με τα άλλα βιβλία του «Αρχηγού» (ενδεικτικά, βλ. περιοδικό «Χρυσή Αυγή», Σεπτ.-Οκτ. 2003, φωτ. 6).

Και τι ακριβώς περιγράφει ο Μιχαλολιάκος (Εξαρχος) στο βιβλίο αυτό; Τίποτα λιγότερο από όσα αναφέρει το κατηγορητήριο για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Οτι η «Ομάδα Κρούσεως» είναι μια ναζιστική οργάνωση που δολοφονεί τους εχθρούς της πατρίδας, ότι ο αρχηγός της φέρει τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο και ότι χρηματοδοτείται από εφοπλιστές! Με άλλα λόγια, όσα τώρα επιχειρούν να διαψεύσουν η οργάνωση και ο Αρχηγός της, τα διαλαλούσαν με βιβλία και άρθρα, ενώ διαπαιδαγωγούσαν τα μυημένα μέλη της ακριβώς στη λογική των δολοφονικών «Ομάδων Κρούσεως». Χαρακτηριστική η σχετική διαφήμιση του βιβλίου στα έντυπα της οργάνωσης, με επιδεικτική προβολή της σβάστικας, αλλά και της δολοφονικής βίας «για το καλό της πατρίδας» (βλ. φωτ. 7).

Το ότι ο Μιχαλολιάκος (με το ψευδώνυμο Εξαρχος) περιγράφει το «πρόγραμμα» και τη δράση της Χρυσής Αυγής με το ψευδώνυμο «Ομάδα Κρούσεως Λόγχη» πιστοποιείται από σειρά στοιχείων που έχουμε ήδη αποκαλύψει. Ακόμα και ο ύμνος της «Ομάδας Κρούσεως» είναι ταυτόσημος με εκείνον της Χρυσής Αυγής, ο οποίος βέβαια αντιγράφει το εμβατήριο των χιτλερικών Ταγμάτων Εφόδου, το «Τραγούδι του Χορστ Βέσελ».

Με τις φωτογραφίες της «Ομάδας Κρούσεως» Περάματος διαθέτουμε πλέον και την απόλυτη απόδειξη ότι οι ναζιστικές φαντασιώσεις του Μιχαλολιάκου δεν έμειναν στο χαρτί. Εγιναν πράξη, από τον «εκπαιδευτή» των ομάδων Κασιδιάρη (με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο), τον επιχειρησιακό αρχηγό Λαγό και τους λοιπούς «περιφερειάρχες» και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Αυτή είναι η πραγματική απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο Αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον πίσω από τους δράστες των επιθέσεων όπως έκανε τόσα χρόνια (με τις περιπτώσεις Ανδρουτσόπουλου, Κουσουμβρή, Παναγιώταρου, Ζαφειρόπουλου, και τόσων άλλων) αλλά μέχρι και σήμερα (με τις περιπτώσεις Ρουπακιά, Πανταζή, Πατέλη και όλων των άλλων σημερινών κατηγορουμένων έως και του Ζέρβα).

Αποδεικνύεται απολύτως ότι ο ίδιος υπήρξε ο ιθύνων νους, ο οργανωτής και ο εμπνευστής αυτής της σειράς των επιθέσεων. Το χειρότερο είναι ότι τα ίδια ακριβώς πρεσβεύουν έως και σήμερα ο Μιχαλολιάκος και οι λοιποί διευθύνοντες τη ναζιστική οργάνωση. Οπως προκύπτει από δημοσίευμα του ιστότοπου της οργάνωσης, ο Αρχηγός προβάλλει έως και σήμερα το αποκαλυπτικό του αυτό πόνημα (4.1.2018, φωτ. 8, https://bit.ly/2Rpn0sZ). Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καμιά πιο αποκαλυπτική ομολογία ενοχής για όσα του αποδίδει το κατηγορητήριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.