Τετάρτη 30/10: Ο Λαγός στο εδώλιο – Ο οργανωτής των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής (18 videos+audios)

Λαγός και Μιχαλολιάκος: Τα μπράτσα και ο εγκέφαλος των ταγμάτων εφόδου.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ήρθε τελικά η ώρα να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην βουλευτής Πειραιά της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, για τα κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής για εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Λαγός ήταν σωματοφύλακας του Μιχαλολιάκου, ο οποίος και τον διόρισε στο Πολιτικό Συμβούλιο της οργάνωσης. Ήταν το στέλεχος της Χρυσής Αυγής που, με εντολή Αρχηγού, είχε διοριστεί, εκτός από περιφερειάρχης Πειραιά (τοπικές Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Σαλαμίνας), υπεύθυνος της οργάνωσης του κινήματος πανελλαδικά, όπως προκύπτει από βίντεο συνδιάσκεψης της οργάνωσης (σκληρός δίσκος Μιχαλολιάκου). Σύμφωνα με τον Μίχο, ο Λαγός ήταν ο άνθρωπος που παραλάμβανε τις έγγραφες αναφορές όλων των τοπικών οργανώσεων και περιφερειών πανελλαδικά, ενώ ο ίδιος αναφερόταν απευθείας στον Μιχαλολιάκο. Ο Λαγός ήταν ακόμα πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι τα δικά του πειθαρχικά παραπτώματα ανήκαν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του Μιχαλολιάκου.

Ο Λαγός εμπλέκεται και στις τρεις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις, αλλά και σε πολλές από τις συσχετισμένες, είτε ως ο περιφερειάρχης που ενορχήστρωσε και ενέκρινε τις επιθέσεις είτε ακόμα και ως φυσικός αυτουργός.

1. Αιγύπτιοι αλιεργάτες (12/6/2012)

Λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση, το απόγευμα της 11/6/2012, ο Λαγός δίνει ομιλία σε καφετέρια στο Πέραμα, όπου προαναγγέλλει τους στόχους της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα για τους Αιγύπτιους ψαράδες, λέει: “…Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για  κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό, τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή…»:

Στη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας και συγκεκριμένα στην απολογία Μίχου, προέκυψε ότι ο Λαγός παραδέχτηκε στον συγκατηγορούμενό του ότι την επίθεση την έκαναν Χρυσαυγίτες που μάλιστα φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Ο Λαγός είπε στον Μίχο ότι “έγινε μαλακία”, αλλά στην πρόσκληση Μίχου να υπάρξουν διαγραφές, ποτέ δεν έδιωξε τον Πανταζή, που ήταν ήδη ενεργός στη Χρυσή Αυγή. Ο Πανταζής είχε κλείσει την αίθουσα για την ομιλία Μιχαλολιάκου στο Πέραμα τον Απρίλιο του 2012 (όπως ο ίδιος παραδέχθηκε), ήταν παρών στην εκδήλωση (το αρνήθηκε, αλλά υπάρχει σχετική φωτογραφία) και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο άνοιγμα γραφείων στο Πέραμα (που τελικά εγκαινιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2012).

Ο Μιχαλολιάκος συγκάλυψε την πολιτική ταυτότητα του Πανταζή και των υπόλοιπων δραστών σε εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου (15/6/2012) με τη φράση: “Δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι”.

Όμως ο Λαγός έχει αποκαλύψει στην ομιλία του για τα 4 χρόνια της τοπικής Περάματος ότι “ο Τάσος έλεγε να φτιάξουμε τοπική στο Πέραμα”.

Με δεδομένα όλα αυτά, αποδεικνύεται ότι ο Πανταζής δεν παρέβη καμία εντολή το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τουναντίον την υλοποίησε. Γι’ αυτό εξάλλου και συνέχισε ως στέλεχος της Χρυσής Αυγής Περάματος (5μελές συμβούλιο) και συστήθηκε ως “επικεφαλής της Χρυσής Αυγής” στα μέλη του ΚΚΕ το βράδυ της σε βάρος τους επίθεσης.

2. Επίθεση σε κομμουνιστές συνδικαλιστές (12/9/2013)

Ο Λαγός οργάνωσε την επίθεση στο συνεργείο αφισοκόλλησης των κομμουνιστών συνδικαλιστών, όπως προκύπτει από τα μηνύματα και τις τηλεφωνικές κλήσεις του.

Στις 8/8/13 επισκέφθηκε τη Ζώνη μαζί με τον Παναγιώταρο και τον Μίχο και προανήγγγειλε την επίθεση:

Το βράδυ της επίθεσης, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Πανταζή (ο οποίος χρησιμοποιούσε το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του Κατερίνα Κ.). Τα μηνύματά του στον Πατέλη δείχνουν γνώση και έγκριση της επίθεσης ΠΡΙΝ αυτή συμβεί, γνώση ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της και εντολή τερματισμού, ενώ ΜΕΤΑ επαίρεται για το αποτέλεσμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δεβελέκο.

α. Μηνύματα σε Πατέλη

  • ΛΑΓΟΣ ·12-09-2013 και ώρα 11:49:41 μμ): «ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΕΡΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΒΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ».
  • ΛΑΓΟΣ (12-09-2013 και ώρα 11:52:19 μμ): «ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ».
  • ΛΑΓΟΣ (12-09-2013 και ώρα 11:56:58 μμ): «ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ».

β. Μηνύματα με Δεβελέκο: “ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΕΨΑΜΕ”

γ. Τηλεφωνική συνομιλία με Δεβελέκο (στην τηλεφωνική αυτή συνομιλία προκύπτει και ονομαστική αναφορά στον “Πανταζάρα”, γεγονός που διαψεύδει τον ισχυρισμό του Πανταζή ότι ο αναφερόμενος “Τασάρας” είναι κάποιο άλλο μέλος της τοπικής):

Τις επόμενες μέρες της επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ, Παναγιώταρος και Κασιδιάρης διαψεύδουν την καταγγελία και κάνουν λόγο για “συκοφαντίες” του ΚΚΕ.

Ο Λαγός δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμα και στο κλιμάκιο της εισαγγελέως που κάνει την έρευνα στα γραφεία του Περάματος στις 14/9. Για τα κατορθώματά του πανηγυρίζει με τον Πατέλη στον οποίο στέλνει το μήνυμα (14/9/13):

EΓINE ΓIΩPΓAPA.OΛA KAΛA.TOYΣ ΓAMAME ΣE OΛA TA EΠIΠEΔA.ΔEN BPHKAN TIΠOTA KI EΦYΓAN ΣAN KYNHΓHMENOI. MEXPI TEΛIKHΣ NIKHΣ.TO ENNOΩ”.

Σε αντίφαση όμως με όλα αυτά, (συγκάλυψη προς τα έξω, επιβράβευση προς τα μέσα), ο Παναγιώταρος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής πληροφορήθηκε άμεσα τα γεγονότα, τα καταδίκασε (“απολύτως καταδικαστέο το γεγονός”) και 1-2 μερες μετά ΔΙΕΓΡΑΨΕ δύο μέλη της που ενεπλάκησαν. Βέβαια οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Πανταζή με τον Λαγό κάθε άλλο παρα διαγραφή προδίδουν.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι ο Λαγός:

α. στην απολογία του (2/10/2013), δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα στο Πέραμα.

β. στα πρώτα του υπομνήματα προς τις ανακρίτριες (19/12/2013) και το Συμβούλιο (31/3/2014), όπου πλέον έχουν βρεθεί τα sms στον Πατέλη, δηλώνει ότι “τα sms αναφέρονται σε άλλο περιστατικό” με τον ισχυρισμό ότι έχουν χρόνο 11:49 μέχρι 11:56 (δεν είχαν τότε ακόμα επισημανθεί τα sms με τον Δεβελέκο καθώς και η τηλεφωνική τους συνομιλία).

γ. σε μετέπειτα δηλώσεις του (12/9/2014), όταν πλέον δημοσιοποιείται στα ΜΜΕ η συνομιλία του με τον Δεβελέκο, ξαναλλάζει ισχυρισμό και υποστηρίζει: “Οι κομμουνιστές πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, επιτέθηκαν σε κάποιους Χρυσαυγίτες και στην συμπλοκή που ακολούθησε χτύπησαν κάποιοι εκατέρωθεν… Όσον αφορά το τηλεφώνημα μου, επαναλαμβάνω ότι είναι μετά το περιστατικό. Σχολιάζω ένα συμβάν το οποίο μου μεταφέρθηκε και στο οποίο μαθαίνω ότι Παμιτες επιτέθηκαν σε χρυσαυγίτες. Συγνώμη που δεν στεναχωρήθηκα για το ότι αντέδρασαν οι χρυσαυγίτες. Και για να γίνω ξεκάθαρος, όταν κάποιοι μας επιτίθενται για να μας χτυπήσουν, προτιμώ να αντιδράσω και να χτυπήσουν αυτοί. Από κει και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως φυσικά δεν υπάρχει εντολή από εμένα, γιατί μαθαίνω μετά το περιστατικό τι έχει συμβεί.”

3. Δολοφονία Παύλου Φύσσα (17-18/9/2013)

Ο Λαγός έχει πλήρη γνώση της συγκρότησης του τάγματος εφόδου της Νίκαιας τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα.

Μιλάει με τον Πατέλη (23:27 για 64”) πριν αυτός στείλει το μήνυμα για να συγκεντρωθεί η Ασφάλεια στα γραφεία της τοπικής (sms 23:28). Ενημερώνεται κατευθείαν από τον ΣΤΑΜΠΕΛΟ που πανικόβλητος για τη σύλληψη Ρουπακιά, σπάει την ιεραρχία και τον καλεί στο κινητό του για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της επίθεσης, αποκαλύπτοντας έτσι ότι ο Λαγός είναι αυτός που είχε δώσει την εντολή της κινητοποίησης. Μιλάει στη συνέχεια με τον Πατέλη (00:15) και στις 00:38 ενημερώνει τον Μιχαλολιάκο. Μετά την κλήση αυτή μιλάει επανειλημμένα με τον Πατέλη (συνολικά 11 κλήσεις με διάρκεια 20 λεπτά της ώρας) και ο Πατέλης με τον Ρουπακιά (συνολικά 6 κλήσεις διάρκειας 365”).

Το πρωί ο Λαγός δίνει εντολή στους Χρυσαυγίτες του Πειραιά και της Νίκαιας να αδειάσουν γραφεία και σπίτια από μαχαίρια και όπλα, όμως στα γραφεία του Πειραιά βρίσκεται ένα ξεχασμένο κλομπ. Ο Λαγός δίνει περαιτέρω εντολή στον Δεβελέκο να αδειάσει το σπίτι του Μπαρέκα από μαχαίρια, ενώ καταγράφεται και η επικοινωνία Λαγού με Δεβελέκο για να μην αναγνωρίσει τον Ρουπακιά, όπου ακούγονται και οι φωνές των Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου.

Ο Λαγός οργανώνει περαιτέρω: την απειλή του Τσακανίκα στον Δήμου, τη συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών της Νίκαιας στα γραφεία του Πειραιά στις 21/9, τη συνάντηση με τον Πατέλη. Την ίδια στιγμή που η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση, τηλεφωνάει στον Πατέλη και ζητάει αναλυτικές λεπτομέρειες για την επίθεση “για να ξέρουμε τι θα πούμε”. Η συγκάλυψη επιβεβαιώνεται με την κλήση Λαγού στον Πατέλη με περιεχόμενο: “Γιώργο μένεις”.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών Λαγού με Πατέλη και Μιχαλολιάκο μετά τα μεσάνυχτα της 17 προς 18/9, ο Λαγός στις απολογίες του ανέφερε ότι δεν αφορούσαν τη δολοφονία Φύσσα. Όμως τόσο από βίντεο όσο και από τις απολογίες προέκυψε ότι ο Λαγός μίλησε ακριβώς για αυτό το θέμα (βλ. απολογίες Σταμπέλου και Πατέλη για συνομιλίες με Λαγό):

Για το περιεχόμενο της συνομιλίας Λαγού με Μιχαλολιάκο, διαθέτουμε πλεόν και την απολογία Μίχου και την κατάθεση Σπίνου που επιβεβαιώνουν ότι ο Μιχαλολιάκος έμαθε για τη δολοφονία λίγα λεπτά μετά τα γεγονότα και όχι βέβαια το επόμενο μεσημέρι, όπως δήλωσε στην απολογία του και κατέθεσε η Ζαρούλια.

4. Συνεργείο (10/7/2013)

Ο Λαγός καταδικάστηκε ήδη πρωτοδίκως ως ηθικός αυτουργός για την επίθεση στο Συνεργείο. Τα μηνύματά του αποκαλύπτουν την αυτοπρόσωπη συμμετοχή του και την οργάνωση εκ μέρους του της επίθεσης στο Συνεργείο.

Σε βίντεο που οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ταυτοποίησαν ότι έχει ληφθεί στις 10/7/2013 λίγο πριν την άφιξη στο Συνεργείο, διακρίνεται η πινακίδα του βουλευτικού αυτοκίνητου του Λαγού.

Το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού (στιγμιότυπο απο το προηγούμενο βίντεο).

Σε μηνύματα που ανταλλάσσει με το στέλεχος της οργάνωσης Αθανάσιο Πατσαλή, ο Λαγός λέει: «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές». Σε μήνυμά του προς τον Σταύρο Τσιλιμιγκάκη, στέλεχος του πυρήνα Περάματος της οργάνωσης, λέει: «την άκουσαν εχθές [σ.σ. όσοι βρίσκονταν μέσα στον χώρο του «Συνεργείου»] και οι δικοί μας πήραν τα πάνω τους». Στη συνέχεια τον ενημερώνει και για τις προσαγωγές λέγοντας ότι «τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή».

Η διαδοχή των μηνυμάτων με τη Μπενέκη δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ρόλο του Λαγού:

Μπενέκη: «Τους αφήσαν [σ.σ. τους προσαχθέντες]; τελειώσατε;»

Λαγός: «Οχι ακόμα. Πολύ γέλιο θα σου πω. Στο ίντυ [σ.σ. ιστότοπος indymedia] γράφουν ότι τους κοπανήσαμε».

Μπενέκη: «Αχαχαχα. Δε τους κοπανήσατε;».

Λαγός: «Και βέβαια ναι».

[…]

Μπενέκη: «Βρήκα τις αναρτήσεις στο ίντι. αχαχαχαχαχα. Κότες οι τύποι. Ο,τι να ’ναι λένε».

Λαγός: «Φύγαμε [σ.σ. από το Τμήμα]. Τι λένε; Οτι μας έδειραν?».

Μπενέκη: «Ο άντρακλας μου δέρνει. λα λα λα λα. γουστάαααρω».

Λαγός: «Γιατί; τώρα το είδες».

Μπενέκη: «Οχι. Εξιτάρομαι κάθε φορά που το κάνεις. Είχες από Απρίλη».

Λαγός: «Ξέχασες τη διανομή τροφίμων. Τα ΜΑΤ».

Μπενέκη: «Για αναρχία λέω λατρεία. Τα ΜΑΤ είναι τακτικότερα νομίζω. Μ’ άρεσε που πήγατε επίτηδες. Επικεφαλής τους ο Λαγός λένε μέσα. Χαχα. Ετσι κατά τα άλλα λένε πως είσαι κότα τα ζώα».

Λαγός: «Χαχα. Να μου πουν πού ήμουν κότα και να συμφωνήσω».

[…]

Λαγός: «Τώρα κατάλαβα. Μόνο όταν κάνω επεισόδια με θες».

Την επομένη της επίθεσης, ο Κασιδιάρης συγκαλύπτει το γεγονός μιλώντας για “κάτι που φαντάστηκαν οι αναρχικοί” και αναφέρεται σε “8 προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής” (στο ΑΤ προσήλθαν Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος).

Τις επόμενες μέρες μετά την επίθεση στο «Συνεργείο» ο Λαγός ανταλλάσσει μηνύματα και με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γεώργιο Πατέλη (ο πυρήνας Νίκαιας ήταν παρών και πρωταγωνίστησε στη μοτοπορεία κατά του Συνεργείου), στον οποίο, ανάμεσα σε άλλα, λέει στις 12/7/2013: «Σας έχω υποσχεθεί ότι δεν θα σας αδειάσω ποτέ. Και σου είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι θα ακολουθήσουμε σκληρή χρυσαυγίτικη γραμμή. Νομίζω ότι μέχρι τώρα δικαιώνεστε σε όλα. Καλή ξεκούραση να ’χετε».

5. Μελιγαλάς (15/9/2013)

Ο Λαγός συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του Αστέριου Χάμου, όπως προκύπτει από το ηχητικό της τηλεφωνικής συνομιλίας Τσακανίκα με Δεβελέκο: «Τον σκότωσε στο ξύλο ο Καιάδας. Του τράβηξε και ο Λαγός δυο μπουνίδια, αλλά ξέρεις ο Λαγός ρε φίλε πιστεύω απαξιεί να χτυπήσει σε τέτοια φάση ρε παιδί μου. Τον έκραξε, τον έκραξε, του έριξε και μια δύο. Ο Καιάδας μαλ… τον είχε ξαπλώσει από τις μπουνιές και του πάταγε το κεφάλι κάτω. Έτσι, ΤΑΠ- ΤΑΠ- ΤΑΠ- ΤΑΠ». «Καλά του ‘κανε γιατί είναι σκουλήκι αυτός», απαντά ο Δεβελέκος. «Και μπράβο του, έτσι λίγο να θυμηθεί και τα παλιά ο [Καιάδας]… Ξέρεις…» συμπληρώνει ο Τσακανίκας. Στην ίδια συνομιλία ο Τσακανίκας λέει πως οι άλλοι βουλευτές «στα μπαχαλα δεν μιλάγαν καθόλου» και ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «είχε πεθάνει στα γέλια με όλη τη φάση».

 

6. Αντίπνοια (10/6/2008)

Ο Λαγός μαζί με τον Κασιδιάρη έσπευσαν στα δικαστήρια το 2011, για να υποστηρίξουν τους Στράτο και Σιατούνη που κατηγορούνταν για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια, όπως προέκυψε τόσο από τις καταθέσεις των μελών του Αντίπνοια όσο και από τις απολογίες Στράτου-Σιατούνη, που παραδέχτηκαν την παρουσία Κασιδιάρη-Λαγού χωρίς όμως να γνωρίζουν γιατί ήταν εκεί (!). Ο Σιατούνης ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής το 2008, όπως αποδεικνύεται από κατάλογο που βρέθηκε στο σκληρό δίσκο Μιχαλολιάκου, γεγονός που επιβεβαίωσε και η μάρτυρας Μπάρου.

Σιατούνης στην Κεντρική Επιτροπή μαζί με όλα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

7. Πάρος (28/2/2013)

Ο Λαγός ήταν παρών στην επίθεση σε αντιφασίστες διαδηλωτές στην Πάρο. Από βίντεο και μαρτυρίες προκύπτει η συμμετοχή στην επίθεση των Μίχου, Παναγιώταρου και Τσακανίκα, ενώ ο Λαγός φωτογραφίζεται στην “αναμνηστική φωτογραφία.

8. Οπλισμός

Ο Λαγός έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για οπλοφορία το 2011. Με πρωτοβουλία της υπεράσπισης, διαβάστηκε στο δικαστήριο η κατάθεση της πρώην συζύγου του που κάνει λόγο για οπλισμό που υπήρχε στο σπίτι του και κρύφτηκε από Χρυσαυγίτες που ήρθαν και τον πήραν, πριν την έφοδο της αστυνομίας. Πάντως, στις 28/9, η αστυνομία βρήκε όπλα στο σπίτι του Λαγού στο Πέραμα για τα οποία κατηγορείται με το κακούργημα της οπλοκατοχής για εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

One thought on “Τετάρτη 30/10: Ο Λαγός στο εδώλιο – Ο οργανωτής των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής (18 videos+audios)

  1. Pingback: Αμετανόητος και επιθετικός ο Λαγός κατά την απολογία του στην δίκη της ΧΑ – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.