Εικόνα αποσύνθεσης: Έκλεισε η εφημερίδα Εμπρός, ματαιώθηκαν οι Θερμοπύλες, λουκέτο σε Σαλαμίνα, Άλιμο, Κομοτηνή

Εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει η ναζιστική οργάνωση την ίδια στιγμή που τα ηγετικά στελέχη της απολογούνται στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Έτσι, επισημοποιήθηκε πλέον το κλείσιμο της “μετωπικής” εφημερίδας Εμπρός, της οποίας βέβαια η κυκλοφορία είχε ήδη καταρρεύσει πολύ πριν τις εκλογές. Πλέον η Χρυσή Αυγή διαθέτει ως εφημερίδα μόνο το ομώνυμο έντυπο. Η πρώην διευθύντρια έκδοσης του Εμπρός Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά διορίστηκε πλέον επιστημονική συνεργάτιδα του μοναδικού ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Αθανάσιου Κωνσταντίνου. Το μέγεθος της διάλυσης αποδεικνύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν προέβη καν σε ανακοίνωση αναστολής κυκλοφορίας της εφημερίδας της

Επίσης φέτος ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε η φιέστα στις Θερμοπύλες, που είχε γίνει πανελληνίως γνωστή όταν ο Μιχαλολιάκος είχε αναφερθεί στα τάγματα εφόδου.

Τέλος, συνεχίζεται το ξήλωμα του δικτύου των τοπικών οργανώσεων, με πιο πρόσφατα λουκέτα στις τοπικές της Σαλαμίνας, του Αλίμου και της Κομοτηνής.

Ακολουθούν σχετικές αναρτήσεις/ανακοινώσεις:

Συνεχίζεται η διάλυση της Χρυσής Αυγής: Άδειασαν και τα γραφεία στη Σαλαμίνα

(Κείμενο: Αυγή, 30/9/2019)

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα επίσημα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή τη φορά σειρά είχαν τα γραφεία της στη Σαλαμίνα. Ήταν τα τελευταία γραφεία που είχαν στην περιφέρεια του Πειραιά.

Απο το μπαλκόνι των γραφείων έχουν αφαιρεθεί πλέον οι επιγραφές με τα σύμβολα της συμμορίας όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.


Κομοτηνή: Κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Έπειτα από σχεδόν 7 χρόνια υπoλειτουργίας, τα γραφεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, όπου μόλυναν με την παρουσία τους το κέντρο και την πλατεία της Κομοτηνής, αποτελούν παρελθόν.’Oλα αυτά τα χρόνια, το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε με συνεπή αγώνα να τα αποσυσπειρώσει και να δηλώσει δυναμικά την αντίθεση του στην ύπαρξη των φασιστών, ήδη από την πρώτη στιγμή.

Από τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής το 2012, όπου τα τάγματα εφόδου επιτέθηκαν στην αντιφασιστική πορεία, με ένα μέρος της περιφρούρησης να στέκεται και να απαντάει όπως αναλογούσε στην περίσταση, μέχρι και το καλωσόρισμα του Λαγού κατά την επίσκεψη του στην πόλη μας από 150 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, όλο αυτό το διάστημα το κίνημα προσπάθησε να ανακόψει οποιαδήποτε προσπάθεια δημόσιου λόγου και παρουσίας των νεοναζί στην πόλη. Ακολούθησαν αντι-συγκεντρώσεις-πορείες, μοιράσματα κειμένων στην πόλη της Κομοτηνής και τα γύρω χωριά, αποκλεισμοί της εισόδου των γραφείων τους.

Αποκορύφωμα της δράσης των φασιστών ήταν η επίθεση 40 περίπου ατόμων στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante τον Ιούνιο του 2013, όπου ανενόχλητοι παρέα με την αστυνομία έφτασαν μπροστά από τον χώρο απειλώντας και βρίζοντας τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που τον υπερασπίζονταν (https://athens.indymedia.org/post/1476968/).

Σε μία ευαίσθητη περιοχή στα σύνορα της Ελλάδας, με την μουσουλμανική μειονότητα, πάγιο αίτημα του κινήματος ήταν το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή με τον εθνικιστικό, διχαστικό και μισαλλόδοξο λόγο και δράση.

Έχοντας παραμείνει λιγοστά άτομα, δίχως τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και υπό την πίεση των αντιφασιστικών δράσεων, κρεμάνε το πωλητήριο στο ίδιο μπαλκόνι όπου ο τοπικός γραμματέας Λευτέρης Αλατζάς χαιρετούσε ναζιστικά υπό την προστασία 7 διμοιριών ΜΑΤ.

Δεν εφησυχαζόμαστε, όμως. Γνωρίζουμε ότι στην πόλη μας υπάρχουν συχνά συνθήκες πόλωσης μεταξύ των εθνικισμών, του τούρκικου και του ελληνικού. Ο εθνικισμός και ο φασισμός εξακολουθεί να υπάρχει σε ένα κομμάτι της κοινωνίας ανεξάρτητα από το αν εκφράζεται μέσω της χρυσής αυγής. Στόχος αποτελεί και αποτελούσε πάντα μία κοινωνία απαλλαγμένη από το μισός, με την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, τόπου καταγωγής.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ”

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Λουκέτο στα γραφεία της Χ.Α. και στα Νότια

Το θλιβερό μαγαζάκι της λεωφόρου Ποσειδώνος έβαλε λουκέτο μετά από εφτά χρόνια.

Η πολύμορφη δράση των αντιφασιστών και αντιφασιστριών στις γειτονιές μας είχε εδώ και χρόνια περιορίσει την παρουσία της τοπικής Χ.Α. μέσα στους τέσσερις τοίχους ενός διαμερίσματος, όπου 10-15 θλιβερά χουντοβασιλικά γερόντια μαζεύονταν για να ακούσουν τον αποστελλόμενο από το “κέντρο” καθοδηγητή, που προσπαθούσε να προσδώσει την επίφαση μιας κάποιας τοπικής παρουσίας.

Την εικόνα διάλυσης ήρθε να συμπληρώσει η φαγωμάρα για τη μοιρασιά της λείας της συμμορίας. Πριν καν τις τελευταίες εθνικές εκλογές όπου η ΧΑ έμεινε εκτός κοινοβουλευτικού σκηνικού, ο τοπικός φύρερ Χάρης Μέξας τα έσπασε με το κόμμα επειδή δεν τον κατέβαζε ως πριμοδοτούμενο-σταυροδοτούμενο υποψήφιο στον νότιο τομέα της πρώην β’ Αθήνας.

Με μια όλο χολή δήλωση αποχώρησε από τη ΧΑ λίγο πριν τις εκλογές, δίχως βέβαια να αναφέρει τον πραγματικό λόγο (τον οποία μετά βεβαιότητας έχουμε διασταυρώσει).

Πού να ήξερε ότι με πόνο καρδιάς χιλιάδες μπάτσοι δεν θα ψήφιζαν ΧΑ (τον φυσικό τους πολιτικό χώρο) ρίχνοντας ψήφο σκοπιμότητας στον Κούλη, στερώντας όμως έτσι από το κόμμα τους το κρίσιμο 3% και επιταχύνοντας τη διάλυση.

Με χαρά διαβαίνουμε την Ποσειδώνος δίχως να βλέπουμε τα φάτσες των δύο μακαριτών, τους μαίανδρους και τις ταμπέλες τους. Γιατί ξέρουμε ότι για να συμβεί αυτό, δώσαμε κι εμείς τις μικρές και τις μεγάλες μάχες μας.

Από τα νότια της πόλης…

*σύντροφοι και συντρόφισσες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.