[Απολογίες // Πανταζής] Φωτογραφίες και βίντεο διαψεύδουν τον «Τασάρα»

Ο Πανταζής παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που έκλεισε την αίθουσα του δημαρχείου για λογαριασμό του Μιχαλολιάκου αλλά αρνήθηκε ότι παρακολούθησε την ομιλία του Αρχηγού και του Λαγού στις 23 Απριλίου 2012. Τα ντοκουμέντα τον διαψεύδουν καθώς ήταν ανάμεσα στο ακροατήριο και πίσω του ήταν ο συγκατηγορούμενός του για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, Μ. Ευγενικός. Στην ένθετη φωτό, Μιχαλολιάκος και Λαγός στη συγκεκριμένη ομιλία.

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 12/9/2019)

Αναστάσιος Πανταζής, Τάσος ο μπαλονάς ή Τασάρας. Το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, κατά τη χθεσινή απολογία του στη δίκη, μάταια επιχείρησε να αρνηθεί τη σχέση του με τη ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου πριν από τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε και προσδιόρισε την πρώτη επαφή του με γραφεία της οργάνωσης.

Τα ίδια έλεγε και στις ανακρίτριες τον Ιούνιο του 2012, όταν απολογούνταν για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των Αιγύπτιων αλιεργατών και έφτανε στο σημείο να ζητάει «πιστοποιητικό που να προκύπτει ότι δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής και ζητώ να μην πληρώσω εγώ για τις ακρότητες του Κασιδιάρη».

Ωστόσο, βίντεο από τον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου, που έχει προβληθεί στη δίκη και το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.», αποδεικνύει τα ψέματα του Πανταζή και την οργανωτική σχέση του με άλλους συγκατηγορούμενούς του αλλά και με τον ίδιο τον Αρχηγό.

Το βίντεο είναι από την εκδήλωση-ομιλία του Μιχαλολιάκου και του Λαγού στις 23 Απριλίου του 2012 στο δημαρχείο Περάματος, την αίθουσα του οποίου είχε κλείσει ο Πανταζής, όπως παραδέχτηκε χθες ο ίδιος, αν και ισχυρίστηκε: «Εκανα χάρη στον φίλο μου τον Νίκο τον ταχυδρόμο, που είναι χρυσαυγίτης, εγώ δεν παρακολούθησα την ομιλία».

Ομως ο Πανταζής είναι στο ακροατήριο μαζί με τον συγκατηγορούμενό του για την επίθεση στους ψαράδες Μ. Ευγενικό ενώ στο βίντεο φαίνεται ότι τον Αρχηγό υποδέχονται, εκτός από τον περιφερειάρχη Λαγό, οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις στο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης (Μπαρέκας), στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (Χατζηδάκης) και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (Ευγενικός).

Ο Πανταζής δεν κατηγορείται μόνο για την επίθεση στους αλιεργάτες. Αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες και για την επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που έγινε ακριβώς πριν από έξι χρόνια, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Για την επίθεση αυτή, τον ηγετικό ρόλο του Πανταζή έχει παραδεχτεί ο Λαγός σε γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσει με τον Σ. Δεβελέκο. «Κάνα κοκαλάκι μένει για μας;» ρωτάει ο Δεβελέκος, με τον περιφερειάρχη να απαντάει «Θα στεναχωρηθεί ο Τάσος», και τον Δεβελέκο να συνεχίζει: «Α ρε Τάσο, θεέ!» (Γιάννης Μπασκάκης, 22.10.2016, «Ο Λαγός ομολογεί: “Τους μακελέψαμε”»!).

Αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο Πανταζής τηλεφωνεί τρεις φορές στον Πατέλη, ενώ στη συνέχεια μιλάει και με τον Λαγό.

-Πρόεδρος: Μας λέτε ότι δεν τον ξέρατε τον Λαγό, ότι τον γνωρίσατε το 2014 στη φυλακή. Πώς εξηγείτε το τηλεφώνημα εκείνο το βράδυ;

-Πανταζής: Δεν θυμάμαι τι με ήθελε, ίσως να με πήρε για να μάθει κάτι, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι εκείνο το βράδυ όλη η Ελλάδα ήταν στα τηλέφωνα.

Στα παραπάνω χοντροκομμένα ψέματα του Πανταζή προστίθενται και άλλα, όπως ότι δεν φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής το βράδυ της επίθεσης στους ψαράδες, ότι έμαθε από τους ίδιους τους Αιγύπτιους ότι την εγκληματική ενέργεια την έκαναν κάποιοι που είχαν πάρει ναρκωτικά (!), ότι δεν είναι αυτός που αναφέρεται ως Τάσος στα μηνύματα του Λαγού, «άλλωστε τόσους Τάσηδες έχει το Πέραμα».

Και βέβαια, για να αποδώσει κάπου τις αντιφάσεις ανάμεσα στις προανακριτικές απολογίες του και όσα ισχυρίζεται τώρα, κατέφυγε στην τακτική που ακολουθούν μέχρι τώρα οι περισσότεροι συγκατηγορούμενοί του: για όλα φταίνε οι ανακρίτριες που έγραφαν ό,τι ήθελαν!

Την επόμενη εβδομάδα, ο Πανταζής θα απολογηθεί ξανά, αυτή τη φορά για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για την οποία σήμερα απολογούνται οι συγκατηγορούμενοί του Καστρινός και Χατζηδάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.