Εκδικάζεται ο βιασμός 14χρονης αθλήτριας από χρυσαυγίτη γυμναστή, κατηγορούμενο στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης

Ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης Πετράκης.

(Κείμενο: Αγγελίνος Νικόλας, Νέα Κρήτη, 2/7/2019)

Ξέσπασε σε κλάματα η 32χρονη σήμερα μάνα 3 παιδιών που φέρεται να βιάστηκε πριν 18 χρόνια από τον γυμναστή της.

Μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση βιασμού μιας 14χρονης αθλήτριας από τον γυμναστή της, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα πριν από περίπου 18 χρόνια στην Ιεράπετρα. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες με την κατάθεση της φερόμενης παθούσας και συνεχίστηκε με την κατάθεση του πατέρα της. Κατόπιν, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Κατά την έναρξη της δίκης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον 58χρονο κατηγορούμενο εάν επιθυμεί να πει κάτι. Ο γυμναστής – ο οποίος προσήλθε χθες στο δικαστήριο με μπαστουνάκι λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει – ζήτησε συγνώμη, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι ουδέποτε υπήρξε βιασμός. Υποστήριξε, δηλαδή, όσα είχε ισχυριστεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο: ότι μετανιώνει επειδή είχε συνάψει μια ανάρμοστη σχέση, τονίζοντας, ωστόσο, ότι επρόκειτο για σχέση και πως, ό,τι συνέβαινε, γινόταν με τη συναίνεση της ανήλικης.

Πρώτη μάρτυρας του κατηγορητηρίου κατέθεσε η 32χρονη – σήμερα – φερόμενη παθούσα. Εμφανώς φορτισμένη, η γυναίκα ανέφερε ότι την επίμαχη περίοδο ήταν μόλις 14 ετών και δεν είχε προηγουμένως άλλη εμπειρία με κάποιον άνδρα. Επισήμανε ακόμη πως, για ό,τι συνέβη με τον γυμναστή της, δεν υπήρχε η συναίνεσή της. Η φερόμενη παθούσα υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του 58χρονου, επρόκειτο για βιασμό. Η κατάθεση της 32χρονης μητέρας τριών παιδιών ήταν “μαραθώνια”, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η μάρτυρας ξεσπούσε σε κλάματα. Μεταξύ άλλων, είπε ενώπιον των δικαστών ότι εξαιτίας της εν λόγω υπόθεσης η ζωή της καταστράφηκε και πως αντιμετωπίζει προβλήματα μέχρι και σήμερα. Επισημαίνεται, πάντως, ότι λόγω της έντονης φόρτισης της 32χρονης, η Έδρα διέκοψε τη διαδικασία για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά, προκειμένου η μάρτυρας να ηρεμήσει και να μπορέσει να συνεχίσει την κατάθεσή της.

Στιγμές έντασης

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε ένταση και κατά τη διάρκεια της εξέτασης της φερόμενης παθούσας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Όταν η 32χρονη ερωτήθηκε από την υπεράσπιση για το εάν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη, εκείνη αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι εκείνη υπήρξε το θύμα, αναρωτώμενη παράλληλα πώς γίνεται να είναι αυτή που πρέπει να ζητήσει συγνώμη από κάποιον. Μετά την κατάθεση της 32χρονης, ακολούθησε η κατάθεση του πατέρας της και κατόπιν το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για αύριο το πρωί. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την επίμαχη υπόθεση είχε διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2015. Τότε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε επιβάλει στον 58χρονο ποινή κάθειρξης 12 ετών. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο περίπου ένα χρόνο μετά αποφυλακίστηκε υπό όρους, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος πρώην εκπαιδευτικός είναι ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια στην Αθήνα. Εξάλλου, έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών, με αναστολή, για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών μεταναστών, στη Βαϊνιά Ιεράπετρας, τον Φεβρουάριο 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.