Οι μάρτυρες υπεράσπισης αποκαλύπτουν: Κυριτσόπουλος καίει Λαγό. “Τον είχαν ειδοποιήσει” πριν τη δολοφονία Φύσσα!

Ο Κάιν του Ανρί Βιντάλ.

Αποκαλυπτικές οι νεότερες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στην 348η συνεδρίαση, 5/4/2019, κατέθεσε ο μάρτυρας Χρ. Κυριτσόπουλος για τον κατηγορούμενο βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Για αναλυτική πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενό τους μπορείτε να πάτε στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch στο facebook.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού και υποψήφιος δήμαρχος με τη Χρυσή Αυγή στο Πέραμα Χρήστος Κυριτσόπουλος επιφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη στο δικαστήριο αλλά και σε όλους τους παράγοντες της δίκης. Αν και κλήθηκε να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο Λαγό, ο Κυριτσόπουλος κατέθεσε ενόρκως ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα “είχαν ειδοποιήσει τον Γιάννη τον Λαγό ότι μαζεύονται κάτι αναρχικοί στο Κερατσίνι”. Ο Κυριτσόπουλος κατέθεσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα της Χρυσής Αυγής που δουλεύουν στη Ζώνη χωρίς να τα προσδιορίζει (στη Ζώνη πάντως δουλεύουν οι κατηγορούμενοι Άγγος και Μιχάλαρος), ο Λαγός έδωσε εντολή στα μέλη της Χρυσής Αυγής με περιεχόμενο “Απεμπλακείτε”. Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τώρα υπερασπιστική γραμμή του Λαγού ότι δεν γνώριζε τίποτα για “τη συμπλοκή στο Κερατσίνι”, όπως επιμένει να  χαρακτηρίζει τη δολοφονία Φύσσα η ναζιστική οργάνωση.

Κατά τα άλλα ο Κυριτσόπουλος επιβεβαίωσε όλους τους ισχυρισμούς του ΠΑΜΕ για τον λόγο δημιουργίας του χρυσαυγίτικου σωματείου “Άγιος Νικόλαος” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του οποίο ο μάρτυρας είναι “τυπικός πρόεδρος”, καθώς “πραγματικός πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Άγιος Νικόλαος” (πάντοτε κατά τον μάρτυρα): έτσι δήλωσε ρητά ότι το πρόβλημα με το ΠΑΜΕ συνίστατο στην οργάνωση απεργιών για μεγαλύτερες αυξήσεις, τη στιγμή που “δίπλα στην Τουρκία τα μεροκάματα είναι χαμηλότερα και πάνε εκεί τα πλοία”. Αυτός ήταν και ο λόγος της “πρόσκλησης” της Χρυσής Αυγής στις 8 Αυγούστου του 2013 (βουλευτές Μίχος, Παναγιώταρος, Λαγός) στη Ζώνη, συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και άλλοι κατηγορούμενοι, όπως ο Πατέλης και ο (επικεφαλής των επιθέσεων σε Αιγύπτιους και ΠΑΜΕ) Πανταζής που, όπως απάντησε ο μάρτυρας, “δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τη Ζώνη”.

Κοινή δράση Πυρήνα Νίκαιας και “ομάδας κρούσεως Πέραμα”

Ο Κυριτσόπουλος δεν ήξερε βέβαια τίποτα για οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν “ομάδες κρούσης” στην τοπική οργάνωση Περάματος. Στη συνέχεια, βέβαια, αναγνώρισε τις σχετικές μπλούζες και απάντησε ότι “ομάδες κρούσης και τάγματα εφόδου έχει το ΚΚΕ και ο Πουλικόγιαννης”.

Τέλος αρνήθηκε ότι ο Πανταζής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής στο Πέραμα, όπως είχε κατατεθεί απο προηγούμενους μάρτυρες υπεράσπισης, λέγοντας ότι οι υποψηφιότητες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο. Φαίνεται πως η αποκάλυψη της υποψηφιότητας Πανταζή στο δικαστήριο αναγκάζει τη Χρυσή Αυγή να τον κόψει από τις λίστες της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.