Δήλωση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη στα πρακτικά: “Το δικαστήριο διακόπτει στις 10:46 γιατί οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν φέρνουν μάρτυρες”

“Μισός” μάρτυρας εξετάστηκε σήμερα, Δευτέρα 8/4/2019, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας της κατηγορουμένης Νικολέττας Μπενέκη που είχε ξεκινήσει την Πέμπτη, δεν υπήρχαν μάρτυρες προς εξέταση. Η πρόεδρος του δικαστηρίου κα. Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε (για δεύτερη φορά) την καταχώρηση στα πρακτικά δήλωσής της ότι “το δικαστήριο διακόπτει γιατί οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν έφεραν μάρτυρες αν και ειδοποιήθηκαν προς τούτο”. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων Ιωάννη Λαγού και Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, αν και ειδοποιημένοι από τον γραμματέα της έδρας, αρνήθηκαν να φέρουν μάρτυρες, χωρίς καν να υποστηρίξουν την ύπαρξη οποιουδήποτε κωλύματος!

Θυμίζουμε ότι οι περισσότεροι μάρτυρες υπεράσπισης στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι μέχρις στιγμής επιστημονικοί συνεργάτες ή μετακλητοί υπάλληλοι στη Βουλή, οπότε δεν μπορούν να επικαλεστούν καν κώλυμα λόγω επαγγελματικής ασχολίας.

Το δικαστήριο διέκοψε στις 10:46, με τη λήξη του ωραρίου να είναι κανονικά στις 15:00 (το σωματείο των δικαστικών υπαλλήλων έχει εξαιρέσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής από τις καθημερινές στάσεις εργασίας 13:00-15:00).

Ο Λαγός, που στη φάση των αναγνωστέων εγγράφων ζήτησε την ανάγνωση 2.000 βουλευτικών ερωτήσεων, έχει επανειλημμένα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις για δήθεν κωλυσιεργία της δίκης από πλευράς δικαστηρίου, αποκαλώντας την “γραφικότατη δίκη-καρικατούρα”: “αν υπήρχε το παραμικρό εις βάρος μας θα είχαμε καταδικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει τίποτα και γι’ αυτό χρονοτριβούν, κωλυσιεργούν, και η κουβέντα είναι να ‘χαμε να λέγαμε” (βλέπε όλη τη συνέντευξη εδώ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.