[4η μέρα δίκης Συνεργείου] Τον καίνε τα μηνύματα, του φταίει η «Εφ.Συν.»

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 28/3/2019)

Από το 2016 έχει αποκαλύψει η εφημερίδα μας «Τα μηνύματα που “καίνε” τον Λαγό» για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης στις 10 Ιουλίου 2013. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα παρατίθενται τα μηνύματα που αντάλλαξε ο περιφερειάρχης Πειραιά με άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια και αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ήταν επικεφαλής του τάγματος εφόδου.

Ηταν, λοιπόν, αναμενόμενο ο υπόδικος βουλευτής και ο Αρχηγός του να μη θέλουν τα μηνύματα αυτά να έλθουν σε γνώση του δικαστηρίου που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν ο συνήγορος του Ι. Λαγού να φτάσει στο σημείο να αυτοαναιρείται στην προσπάθειά του να αποτρέψει με κάθε τρόπο την προσκόμιση των αδιάσειστων αυτών στοιχείων.

Αλλά προτού δούμε τους ισχυρισμούς του Ι. Λαγού -μέσω του δικηγόρου του-, ας θυμηθούμε μερικά μόνο από τα μηνύματά του.

Πριν από την επίθεση το στέλεχος της οργάνωσης στον Πειραιά Π. Μπαμπάνης ρωτάει τον περιφερειάρχη του «πειράζει να φορέσω καμιά βερμούδα για ξεκάρφωμα;» και εκείνος απαντάει «Οχι. Φόρα», ενώ μετά την επίθεση ο Λαγός συνομιλεί με τη συγκατηγορούμενή του, Νικόλ Μπενέκη, η οποία επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στην επίθεση: «Ο άντρακλας μου δέρνει. λα λα λα λα. Γουστάαααρω (…) Εξιτάρομαι κάθε φορά που το κάνεις. Είχες από Απρίλη» και ο Λαγός της θυμίζει: «Ξέχασες τη διανομή τροφίμων. Τα ΜΑΤ».

Το ίδιο βράδυ ο υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου επικοινωνεί με το στέλεχος της οργάνωσης Αθ. Πατσαλή, στον οποίο λέει «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές», ενώ δύο μέρες μετά ο Πατσαλής τού γράφει «πλάκα πλάκα το συνεργείο στην Ηλιούπολη είχε δουλειά 50 μηχανάκια» και ο Λαγός απαντάει «Χα χα χα. Καλό».

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» ανάγκασε χθες τον δικηγόρο του Λαγού να βάλει κατά του δημοσιογράφου Γ. Μπασκάκη που έφερε τα μηνύματα στη δημοσιότητα.

«Από πού πηγάζει η γνώση του συντάκτη; Εχει πληρωθεί για να τα γράψει αυτά; Εχει κάνει κοπτοραπτική! Για να γίνουν δεκτά αυτά πρέπει να φέρουμε όλο τον σκληρό δίσκο του Λαγού», είπε αρχικά ο συνήγορος και αμέσως μετά υπέβαλε ένσταση ζητώντας να μην προσκομιστεί η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης που αναφέρει αναλυτικά τι περιλαμβάνει ο σκληρός δίσκος του Λαγού(!), προβάλλοντας ως πρόσχημα ότι το έγγραφο αυτό αφορά τη δικογραφία της μεγάλης δίκης που είναι σε εξέλιξη.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του ο δικηγόρος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «κομμάτι αυτών των μηνυμάτων θα προσκομίσει ο ίδιος ο Λαγός, αλλά όχι με την “Εφ.Συν.” ούτε με τον σκληρό δίσκο», προκαλώντας το εύλογο ερώτημα: γιατί δεν προσκομίζει ο ίδιος τα ευρήματα από τον σκληρό δίσκο του Λαγού για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι ο δημοσιογράφος έκανε κοπτοραπτική;

Η επιμονή της υπεράσπισης του Λαγού να αποκρύψει κάθε ντοκουμέντο που ενοχοποιεί τον εντολέα του φαίνεται και από ακόμη μία ένσταση με την οποία ζητάει να μην κάνει δεκτό το δικαστήριο το βίντεο στο οποίο ο Ηλ. Παναγιώταρος προαναγγέλλει την επίθεση στο «Συνεργείο» λέγοντας: «Οσονούπω θα κάνουμε πολύ δυνατή παρουσία στην Ηλιούπολη. Εχουμε ξαναπάει στο παρελθόν αλλά λίαν συντόμως, πολύ λίαν, θα κάνουμε τη βόλτα μας κι εκεί, όπως ξέρουμε εμείς, και όποιος έχει τσαγανό και αντίρρηση ας έρθει να μας το πει».

Και κάπου εκεί ο δικηγόρος του Λαγού ζητάει να μη ληφθεί υπόψη το βίντεο «επειδή δεν ξέρω αν ο Παναγιώταρος έχει προσωπικά με τον Λαγό»

■ Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να αναγνωστεί το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» και να μην προσκομιστούν έγγραφα από τη μεγάλη δίκη και το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Μαΐου, οπότε θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις ενστάσεις της υπεράσπισης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.