Οι μάρτυρες υπεράσπισης αποκαλύπτουν: “Φοράμε μαύρες μπλούζες σε ένδειξη πένθους”, “Άγνωστό γιατί η τοπική Νίκαιας φορούσε παντελόνια παραλλαγής”

Ο Κάιν του Ανρί Βιντάλ.

Αποκαλυπτικές οι νεότερες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στις 22/3/2019 κατέθεσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο Ηλιόπουλο. Για αναλυτική πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενό τους μπορείτε να πάτε στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch στο facebook. Ξεχωρίζουμε κάποια ιδιαίτερα σημεία των καταθέσεων:

α. Πρώτος μάρτυρας ήταν ο Κωνσταντίνος Σπανός, επιστημονικός συνεργάτης του Ηλιόπουλου στη Βουλή και πρώην διευθυντής σε δημόσια νοσοκομεία. Ο Σπανός, παρόλο που δήλωσε ότι είναι οικογενειακός φίλος του Ηλιόπουλου εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, κατέθεσε ότι δεν ήξερε για την εμπλοκή του Ηλιόπουλου στη λαϊκή της Ραφήνας («απλά έχω ακούσει για κάτι πάγκους στη Ραφήνα») αλλά ούτε και για το ναζιστικό τατουάζ “Sieg Heil” που είχε στο χέρι του ο Ηλιόπουλος. Επίσης, παρόλο που διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής νοσοκομείων, είπε ότι είχε ακούσει για τις ρατσιστικές «αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες» που διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή μόνο από τα κανάλια.

β. Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν ο Αλέξανδρος Γέροντας, μετακλητός υπάλληλος της Χρυσής Αυγής από το 2014 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής όπως δήλωσε ο ίδιος. Ξεχωρίζουμε κάποια ιδιαίτερα σημεία της κατάθεσής του:

α) Δήλωσε απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Σε επίμονες ερωτήσεις της έδρας για το αν υπάρχει μητρώο μελών και για το πόσα μέλη έχει η Χρυσή Αυγή, δήλωσε πλήρη άγνοια φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι «Στη Χρυσή Αυγή υπάρχουν μόνο οι υποστηρικτές και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής».

β) Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση της Χρυσής Αυγής με τον ναζισμό και είπε χαρακτηριστικά ότι «ουδέποτε έχω δει έντυπα της Χρυσής Αυγής με εξώφυλλο τον Χίτλερ», κάτι που το Δικαστήριο έχει δει κατ’ επανάληψη στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων.

γ) Σε ερωτήσεις για τις «μαύρες μπλούζες» των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, απάντησε οτι οι Χρυσαυγίτες φοράνε τα μαύρα «σε ένδειξη πένθους σε εκδηλώσεις μνήμης για τις σκλαβωμένες πατρίδες, όπως η Βόρεια Ήπειρος», αλλά όταν ρωτήθηκε ειδικότερα για τα παντελόνια παραλλαγής των ταγμάτων εφόδου απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω γιατί η Τοπική Νίκαιας έκανε αυτή την επιλογή για τα παντελόνια».

δ) Τελος, αποκάλεσε «αθλοπαιδιές» τις φωτογραφίες με την εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σε σχετική φωτογραφία που του επιδείχτηκε με τον κατηγορούμενο Κασιδιάρη ως εκπαιδευτή απάντησε ότι «Πρέπει να είναι από κάποιον Σκοπευτικό Όμιλο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.