Οι μάρτυρες υπεράσπισης αποκαλύπτουν: Οι φωτογραφίες Αγιοβλασίτη, ο Αναδιώτης στην Τσαλδάρη, ο Αγριογιάννης αλλάζει ρούχα στη ΓΑΔΑ, ο φιλαλήθης Αποστολόπουλος, ο άσχετος Γαλανάκης, ο μεταμελημένος Αλεξόπουλος

Ο Κάιν του Ανρί Βιντάλ.

Αποκαλυπτικές ήταν, όπως αναμενόταν, οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για αναλυτική πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενό τους μπορείτε να πάτε στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch στο facebook. Ξεχωρίζουμε κάποια ιδιαίτερα σημεία των καταθέσεων:

α. Η μητέρα του Αγιοβλασίτη, αν και αρνήθηκε να αναγνωρίσει το γιο της σε πλήθος δράσεων και εκπαιδεύσεων της Ασφάλειας της Νίκαιας, αναγνώρισε φωτογραφίες ταυτότητας του γιου της που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας. Οι φωτογραφίες αυτές αποδεικνύουν την πραγματική σχέση του Αγιοβλασίτη με τον Καζαντζόγλου (που άφησε τις φωτογραφίες μαζί με άλλα αντικείμενα στο αμάξι του Ρουπακιά), που δεν ήταν βέβαια επαγγελματική αλλά οργανωτική και συγκεκριμένα μέλους της Ασφάλειας προς υπεύθυνό της.

β. Η μητέρα του Αγριογιάννη δήλωσε ότι ο γιος της προσήχθη από τους αστυνομικούς στο ΑΤ Κερατσινίου από “περιέργεια”, σε έλεγχο που γινόταν σε άλλα άτομα (τους συγκατηγορούμενούς του) κατά τον οποίο ο ίδιος και η φίλη του ήταν απλώς περαστικοί. Επιβεβαίωσε επίσης ότι μέσα στη ΓΑΔΑ ο γιος της άλλαξε ρούχα που η ίδια του έφερε την επομένη της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν σε υπόμνημά του στον ανακριτή ότι προσήλθε ενώπιόν του με τα ρούχα που φορούσε τα ξημερώματα της 12/6/2012. Έτσι, όμως, ο ισχυρισμός αυτός διαψεύστηκε και επιβεβαιώθηκε η κατάθεση της αστυνομικού που κατέθεσε ότι οι δράστες φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

γ. Ο πατέρας του Αναδιώτη κατέθεσε ότι ο γιος του διήλθε από την Παναγή Τσαλδάρη και Σαλαμίνος, με κατεύθυνση σπίτι οικογενειακού φίλου, είδε εκεί μαζεμένα πάνω από 100 άτομα, ρώτησε την αστυνομία τι είχε συμβεί και ενημερώθηκε για ένα μαχαίρωμα. Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο Αναδιώτης κάλεσε τον Άγγο για να ενημερωθεί τι είχε συμβεί, χωρίς όμως να δίνει μια ικανοποητική εξήγηση γιατί κάλεσε τον Άγγο αφού κατά τα λοιπά δεν γνώριζε την εμπλοκή του στα τεκταινόμενα στην Τσαλδάρη. Με τον τρόπο αυτό, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε την παρουσία του κατηγορούμενου κοντά στο σημείο της δολοφονίας (έχει υπάρξει και σχετική αναγνώριση από φίλο του Φύσσα).

δ. Η μητέρα του Αποστολόπουλου αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του γιου της στη Χρυσή Αυγή και επικαλέστηκε την ειλικρινή σχέση τους για το αληθές του λόγου της. Όμως ο Αποστολόπουλος είχε ομοίως αρνηθεί στους δικούς του την παρουσία του έξω από το σχολείο του Παλιού Φαλήρου τον Ιανουάριο του 2013 όπου προέβη στο μαχαίρωμα 16χρονου μαθητή, παρουσία την οποία εκ των υστέρων παραδέχτηκε.

ε. Η μητέρα του Γαλανάκη δήλωσε ότι ο γιος της ήταν άσχετος με τα πολιτικά και απλα πήγε στην μοτοπορεία της Χρυσής Αυγής (επίθεση στο “Συνεργείο”) επειδή “είχε μηχανή” και του το ζήτησε ο συγκατηγορούμενός του Αγιοβλασίτης. Βέβαια, οπως υπέδειξε η σύνεδρος, στην κατάθεσή του ο Γαλανάκης δήλωνε ότι ενημερώθηκε για τη μοτοπορεία από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Ο Γαλανάκης ήταν ένας από τους 8 προσαχθέντες το βράδυ της επίθεσης στο Συνεργείο, για τους οποίους ο Κασιδιάρης έχει δηλώσει ότι ήταν “8 μέλη της Χρυσής Αυγής”.

στ. Τέλος ο μάρτυρας του πρώην βουλευτή Αλεξόπουλου τόνισε τη διαφοροποίηση του “ήπιου” Αλεξόπουλου σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής, την οποία αποκάλεσε ναζιστική οργάνωση.

Η στήλη “Οι μάρτυρες υπεράσπισης αποκαλύπτουν” θα συνεχίσει με τους υπόλοιπους μάρτυρες που θα καταθέσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.