[5η μέρα Εφετείου Λουκμάν] Η ανάγνωση των εγγράφων ανέδειξε το ρατσιστικό κίνητρο – Η ώρα των απολογιών

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των αναγνωστέων εγγράφων έφτασε σήμερα, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, κατά την 5η ημέρα συνεδρίασης.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν:

– τα έγγραφα του κατηγορητηρίου, στα οποία περιλαμβάνονται η νεκροτομή-νεκροψία και οι εκθέσεις κατάσχεσης των αντικειμένων που βρέθηκαν στις οικίες των κατηγηρουμένων (μαχαίρια, σιδερογροθιές, στιλέτα-πεταλούδα, ρόπαλα μπέηζμπολ και 117 φυλλάδια, αφισάκια και αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής στην οικία του Λιακόπουλου).

– τα έγγραφα της πολιτικής αγωγής, στα οποία περιλαμβάνονται εκθέσεις (Συνήγορος του Πολίτη, Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, κλπ) για την αύξηση των ρατσιστικών εγκλημάτων την περίοδο 2011-2013 στο κέντρο της Αθήνας σε σύνδεση με τη δράση της Χρυσής Αυγής, δημοσιεύματα, ανακοινώσεις φορέων για τη δολοφονία, κινήσεις της πολιτείας μετά τη δολοφονία Λουκμάν που σηματοδοτούν τον ρατσιστικό της χαρακτήρα κλπ

– τα έγγραφα της υπεράσπισης, τα οποία αφορούσαν στοιχεία της προσωπικότητας των κατηγορουμένων (μόρφωση, εργασία, στρατιωτικές υποχρεώσεις, κλπ).

Να σημειωθεί ότι, εκτός του αδελφού του Λιακόπουλου και ενός μακρινού φίλου του Στεργιόπουλου που κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα, δεν προσήλθε κανείς μάρτυρας υπεράσπισης.

Το δικαστήριο ανέγνωσε ακόμα τις καταθέσεις μαρτύρων που δεν εξετάστηκαν στο ακροατήριο, αλλά είχαν καταθέσει στον πρώτο βαθμό, με σημαντικότερη αυτή της Α.Κ. που, μαζί με τον σύζυγό της, άνοιξε το παντζούρι του σπιτιού της ακούγοντας τα βογγητά του άτυχου Σαχζάτ. Η κατάθεση επιβεβαίωσε τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της επίθεσης, την απουσία προγενέστερης “συμπλοκής” και τη γρήγορη αποχώρηση των δραστών από το σημείο, τη στιγμή που το θύμα κείτοταν αιμόφυρτο στο δρόμο.

Το δικαστήριο ανέγνωσε ακόμα τις καταθέσεις των μαρτύρων πολιτικής αγωγής που είχαν αναφερθεί στο ρατσιστικό κίνητρο: του Πέτρου Κωνσταντίνου, της Βάσως Κατριβάνου, του Δημήτρη Χριστόπουλου, της Μαρίας Κουβέλη, του Τζαβέντ Ασλάμ και του Παναγιώτη Δημητρά.

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου αναμένονται: η ολοκλήρωση των εγγράφων, οι απολογίες των κατηγορουμένων Δ. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου και η πρόταση του εισαγγελέα (αίθουσα Εφετείου, είσοδος από Αλεξάνδρας, ισόγειο, Δ1, στις 9πμ).

One thought on “[5η μέρα Εφετείου Λουκμάν] Η ανάγνωση των εγγράφων ανέδειξε το ρατσιστικό κίνητρο – Η ώρα των απολογιών

  1. Pingback: Εφετείο Λουκμάν: Η ώρα της απόφασης (Δευτέρα 6 Μαϊου, 10πμ, Εφετείο Αθηνών) – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.