Η υπεράσπιση Λαγού τον κρέμασε για τα όπλα – Απειλείται με επιπλέον 5-20 χρόνια για προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης

Η κατάθεση της μάρτυρα που ενοχοποιεί τον Ι. Λαγό για τα όπλα.

Είτε πρόκειται για “γκάφα” της υπεράσπισης είτε για συνειδητή απόφαση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και της υπερασπιστικής της ομάδας, η προσκόμιση και ανάγνωση από το δικαστήριο της κατάθεσης της πρώην συζύγου του Λαγού αποτελεί αναμφίβολα το σημαντικότερο νέο της προηγούμενης βδομάδας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Με την κατάθεση αυτή που ΔΕΝ ήταν κομμάτι των αναγνωστέων εγγράφων ούτε θα μπορούσε να γίνει χρήση αυτής χωρίς την αυτοπρόσωπη κατάθεση της μάρτυρος στο ακροατήριο αν η υπεράσπιση του Λαγού δεν επέλεγε να ζητήσει την ανάγνωσή της, ο Λαγός απειλείται πλέον σοβαρά με επιπλέον ποινή κάθειρξης 5-20 χρόνων για την κατηγορία της κακουργηματικής οπλοκατοχής για προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Αναδημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο του Λουκά Σταμέλλου για το OmniaTv.

(Κείμενο: Λουκάς Σταμέλλος, OmniaTv, 3/12/2018)

Ολοκληρώθηκε κατά την 130ή εβδομάδα διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής η ανάγνωση και προβολή των εγγράφων και βίντεο που είχε προσκομίσει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγού.

Το δικαστήριο αφιέρωσε τελικά 10 δικασίμους (2, 5, 9, 13, 15, 16, 20, 22, 23 και 27 Νοεμβρίου!) για να διαβάσει και να προβάλει τα έγγραφα από τον μακρύ κατάλογο, που περιείχε περισσότερες από 2.100 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή. Ο Λαγός, υπεύθυνος, κατά την εσωτερική ιεραρχία της ναζιστικής οργάνωσης, για τις τοπικές οργανώσεις Νίκαιας, Περάματος, Πειραιά και Σαλαμίνας, είχε προσκομίσει πολλαπλές διπλές επερωτήσεις, πράγμα που η έδρα ανακάλυψε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Ο Λαγός προμήθευε με όπλα την εγκληματική οργάνωση

Έκπληξη προκάλεσε ένα έγγραφο που προσκόμισε αυτοβούλως η υπεράσπιση του ηγετικού στελέχους της Χ.Α. κατά την 298η δικάσιμο. Πρόκειται για την κατάθεση της τότε εν διαστάσει συζύγου του, σύμφωνα με την οποία, ο Λαγός έφερνε στο σπίτι του όπλα, τα οποία παρελάμβαναν από εκεί μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει η μάρτυρας στην κατάθεσή της, ο Λαγός έκρυβε στο σπίτι όπλα, ενώ είχε αγοράσει και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Τον οπλισμό αυτόν είχε επιχειρήσει να κρύψει η μητέρα του Λαγού, όμως τελικά «ήρθαν κάποιοι χρυσαυγίτες και τα πήραν».

Για ποιόν λόγο οι υπερασπιστές του Λαγού παρουσίασαν στο δικαστήριο την συγκεκριμένη, επιβαρυντική μαρτυρία παραμένει άγνωστο. Επιχείρησαν ακολούθως να την ανασκευάσουν, με ένα πιστοποιητικό που αφορούσε στην υγεία της μάρτυρα, το οποίο όμως έχει ημερομηνία μεταγενέστερη της αναφερόμενης κατάθεσης.

Οπωσδήποτε το στοιχείο αυτό επιβαρύνει τη θέση του Λαγού, καθώς τον σκιαγραφεί ως προμηθευτή οπλισμού για την εγκληματική οργάνωση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα του Βιντεοχρονολογίου εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.