293η δικάσιμος, 16/11/2018: Ο Λαγός εμπαίζει το δικαστήριο και επιβαρύνει τη θέση της Χρυσής Αυγής

Λαγός και Μιχαλολιάκος εμπαίζουν εσκεμμένα το δικαστήριο.

Η κωλυσιεργία της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής ξεσκεπάστηκε σήμερα εμφατικά στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη.

Αρχικά, τόσο η πρόεδρος όσο και η εισαγγελέας ζήτησαν από τον δικηγόρο της υπεράσπισης Λαγού Αλεξιάδη να διασαφηνίσει και να διορθώσει τον κατάλογο αναγνωστέων εγγράφων, καθώς ο σχετικός κατάλογος που προτάθηκε (βίντεο, ομιλίες, συνεντεύξεις) δεν διέθετε ημερομηνίες, διαδικτυακές διευθύνσεις και επαρκή στοιχεία.

Κατόπιν, η Πρόεδρος εντόπισε ότι στον κατάλογο με τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις (προτάθηκαν 1600 προς ανάγνωση και επίκειται κατάλογος με επιπλέον 600) πολλές ερωτήσεις επαναλαμβάνονταν. Το φαινόμενο αυτό είχε παρατηρηθεί και τις προηγούμενες μέρες, μόνο που σήμερα τριάντα (30) ερωτήσεις στη σειρά είχαν ήδη επαναληφθεί προηγουμένως στον κατάλογο. Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής, όπως τον κατέγραψε η ροή του Golden Dawn Watch:

Πρόεδρος: Ολοκληρώσαμε. Λοιπόν, από 1570 μέχρι 1600 έχετε βάλει 2η φορά τις ίδιες ερωτήσεις. Και στο παρελθόν έχει ξαναγίνει σε σκόρπια στην πορεία. Είναι 30 στη σειρά, δεν μπορεί να έγινε πάλι. Δεν είμαστε εδώ για να καθυστερούμε την διαδικασία. Λοιπόν, σας παρακαλώ! 

Αλεξιάδης: Ζητάω λίγο χρόνο, ακόμα παλεύω με το οπτικοακουστικό που μου ζητήσατε, 2.500 ερωτήσεις μας έφεραν, λογικό είναι να ξεφύγουν κάποιες, δεν έχουμε κανέναν σκοπό να κωλυσιεργούμε.

Πρόεδρος: Δικός σας είναι ο κατηγορούμενος. Μέριμνα δικιά σας είναι να τα ετοιμάσετε. Λοιπόν, 10 λεπτά. [Η έδρα διακόπτει για 10 λεπτά στις 10:50].

Θυμίζουμε ότι ο Λαγός έχει κάνει δηλώσεις στις οποίες χαρακτηρίζει τη δίκη “γραφικότατη δίκη καρικατούρα” και καταγγέλλει ότι “το δικαστήριο κωλυσιεργεί” και ότι “αν υπήρχε το παραμικρό εις βάρος μας θα είχαμε καταδικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει τίποτα και γι’ αυτό χρονοτριβούν, κωλυσιεργούν, και η κουβέντα είναι να ‘χαμε να λέγαμε”.

Το δικαστήριο διέκοψε και μετά την επιστροφή της σύνθεσης στο ακροατήριο προβλήθηκαν κοινοβουλευτικές ομιλίες του Λαγού τα έτη 2016 μέχρι 2018.

2 thoughts on “293η δικάσιμος, 16/11/2018: Ο Λαγός εμπαίζει το δικαστήριο και επιβαρύνει τη θέση της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: Δίκη Χ.Α.: Πλήρης ενοχοποίηση Μιχαλολιάκου και Χρυσής Αυγής | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  2. Pingback: Ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα του Λαγού: Πλήρης ενοχοποίηση Μιχαλολιάκου και Χρυσής Αυγής | Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.