Δήλωση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών – Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 15/9 στην Ομόνοια και συναυλία στο Σύνταγμα

Δημοσιοποιούμε δήλωση-κάλεσμα των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επανεκκίνηση της δίκης και τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του Σεπτεμβρίου.

Η επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2018, σηματοδοτεί την είσοδο στην τελική ευθεία μιας πολύχρονης δικαστικής διαδικασίας. Μετά την ολοκλήρωση των μαρτύρων και των εγγράφων του κατηγορητηρίου και της πολιτικής αγωγής, εκκρεμούν πλέον τα έγγραφα και οι μάρτυρες της υπεράσπισης, πριν φτάσουμε στην τελική φάση των απολογιών των κατηγορουμένων. Εκτίμησή μας είναι ότι η μέχρι σήμερα διαδικασία ήταν αποκαλυπτική και ότι η στοιχειοθέτηση του κατηγορητηρίου, τόσο για τις επιμέρους εγκληματικές πράξεις όσο και για την τέλεσή τους στα πλαίσια της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, είναι πλέον γεγονός.

Συμμεριζόμαστε την αξίωση των θυμάτων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, για την ταχεία διεξαγωγή και ολοκλήρωση της διαδικασίας, με εντατικοποίηση των δικασίμων και κάθε είδους απαιτούμενη διευκόλυνση στο έργο του δικαστηρίου.

Ενώνουμε ταυτόχρονα τις φωνές μας, μαζί με τους χιλιάδες ανθρώπους, ντόπιους και μετανάστες, που ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στα πλαίσια των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων του Σεπτέμβρη. Ανησυχούμε, όπως όλοι, για την άνοδο των φασιστικών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων σε πολλές χώρες. Χαιρετίζουμε τα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά κινήματα που τους αντιστέκονται, με τελευταίο δείγμα τη συγκέντρωση των 50.000 αντιφασιστών στο Κέμνιτς της Γερμανίας.

Δίνουμε το «παρών» και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις της 15ης Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα στις 5μμ στην Ομόνοια και στις 7μμ στη συναυλία στο Σύνταγμα. Συμμετέχουμε επίσης στις εκδηλώσεις στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου, για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η φωνή της αντιφασιστικής πλειοψηφίας θα ακουστεί. Το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπροστά του μια κρίσιμη μάχη με την ολοκλήρωση της δίκης, που μπορεί και πρέπει να κερδηθεί.”

Αθήνα, 6/9/2018,

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής,
Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, Δημήτρης Ζώτος.

One thought on “Δήλωση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών – Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 15/9 στην Ομόνοια και συναυλία στο Σύνταγμα

  1. Pingback: Δίκη Χρυσής Αυγής: Δήλωση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.