Αποκαλυπτικά στοιχεία από τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα και των Αιγυπτίων αλιεργατών

Ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς, δολοφόνος του Π. Φύσσα, σε εκπαίδευση της ναζιστικής οργάνωσης στη Νέδα. Ο αρχηγός και η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης έκαναν ότι δεν τον ήξεραν…

(Κείμενο: Ριζοσπάστης, 9/8/2018)

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση των υλικών από τη διαδικασία ανάγνωσης από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά ήταν και τα έγγραφα που προσκόμισαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα καθώς και των Αιγυπτίων αλιεργατών, στις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Αγωγή της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε – μεταξύ άλλων – συνεντεύξεις, τραγούδια και στίχους του αντιφασίστα μουσικού. Επίσης, διάφορες δηλώσεις του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου και στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, στις 18/9/2013, 8/10/2013, 23/10/2013 που δείχνουν τη στάση της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την προσπάθεια συγκάλυψης της ευθύνης της. Σε αυτές, αρνούνται επίμονα και σταθερά ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέση με τη δολοφονία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μιχαλολιάκος στις 19/9/2013 δηλώνει σε κανάλι ότι δεν υπάρχει καμιά πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα και ότι ο Ρουπακιάς ήταν περαστικός…

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ι. Λαγό, 30 λεπτά μετά τη δολοφονία. Σε άλλο έγγραφο που προσκομίστηκε, ο Μιχαλολιάκος δηλώνει αργότερα στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου – όταν τα στοιχεία πλέον που είχαν έρθει στη δημοσιότητα ήταν συντριπτικά – ότι αναλαμβάνει η Χρυσή Αυγή την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι… Ο Ηλ. Κασιδιάρης, που είχε αναλάβει «να καθαρίσει» από την πρώτη μέρα στην προσπάθεια συγκάλυψης της ευθύνης της ΧΑ για τη δολοφονία, σε διάφορες δηλώσεις και στη Βουλή επιμένει ότι ο δολοφόνος Ρουπακιάς δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ότι τον βλέπει πρώτη φορά και η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τη δολοφονία.

Μάλιστα, αυτός συνεχίζει στην ίδια γραμμή ακόμα και όταν αρχίζουν να βγαίνουν στοιχεία στη δημοσιότητα, που δείχνουν τον Ρουπακιά να έχει σχέση με στελέχη της Χρυσής Αυγής, ότι υπάρχει επικοινωνία Ρουπακιά με διάφορους χρυσαυγίτες κ.λπ… Εκτός από αυτές τις δηλώσεις χαρακτηριστικές είναι και εκείνες του χρυσαυγίτη βουλευτή Μιχ. Αρβανίτη, ο οποίος αρχικά λέει στη Βουλή ότι είναι δολοφονία για «ποδοσφαιρική διαφορά», ενώ σε άλλη σχετική συνέντευξη δηλώνει ότι «ο Ρουπακιάς είναι κομμουνιστής και διείσδυσε στην ΧΑ για να κάνει φόνο και να συλληφθεί»! Επιπρόσθετα, κατατέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τη σχέση της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Χαρακτηριστικό – μεταξύ άλλων – το βίντεο με τον Γεώργιο Ρουπακιά στον Αγιο Παντελεήμονα τον Ιούλη 2012 με το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και επικεφαλής τον Παναγιώταρο. Διακρίνονται καθαρά εκτός από τον Ρουπακιά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Ι. Καζαντζόγλου, Γ. Τσακανίκας.

Για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Η Πολιτική Αγωγή των Αιγυπτίων αλιεργατών κατέθεσε στο δικαστήριο βίντεο, μεταξύ των οποίων το γνωστό πλέον από την ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού που επανειλημμένα είχε στοχοποιήσει τους Αιγύπτιους ψαράδες της περιοχής. Ο χρυσαυγίτης Ι. Λαγός σε ομιλία του λίγες ώρες πριν από τη δολοφονική επίθεση λέει τα εξής: «Εχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή...».

Επίσης, βίντεο από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» (15/6/2012), με καλεσμένο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και στην ίδια γραμμή της προσπάθειας συγκάλυψης των χρυσαυγίτικων εγκλημάτων, όπως και στη δολοφονία Φύσσα, λέει ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με αυτό το περιστατικό (σ.σ. τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες) ενώ έχει ήδη συλληφθεί, ως ένας από τους δράστες, το γνωστό στέλεχος της ΧΑ στο Πέραμα, Πανταζής.

Επίσης, προσκομίστηκε το βίντεο από την εκπομπή των Οικονομέα – Καμπουράκη στο MEGA, όπου οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες αναφέρουν ότι είναι επίθεση της Χρυσής Αυγής. Η εκπομπή προβάλλεται στις 12/6/2012, δύο μέρες μετά ο Μιχαλολιάκος λέει τα παραπάνω… Χαρακτηριστικό και το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του MEGA όπου φαίνεται ο βαρύτατα τραυματισμένος από τους χρυσαυγίτες Αμπουζίντ Εμπάρακ. Επίσης, κατατέθηκαν φωτογραφίες, όπως π.χ. από το σπίτι των Αιγυπτίων αλιεργατών, που υπέστη σοβαρές ζημιές. Ακόμη, δημοσιεύματα εφημερίδων για τη δολοφονική επίθεση και με τίτλους «Η Χρυσή Αυγή ψαρεύει πελάτες στην ιχθυόσκαλα».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η από 21/11/2012 απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΚΑΑ ΑΕ περί τοποθέτησης του Νικόλαου Κούζηλου στη θέση του επόπτη της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου. Υπενθυμίζουμε ότι στην ιχθυόσκαλα εργαζόταν ο Νικόλαος Κούζηλος, εξάδελφος του συνονόματου βουλευτή Α’ Πειραιώς της ΧΑ. Μάλιστα, τα ξημερώματα της 9ης Φλεβάρη του 2013, με τον Ν. Κούζηλο στη θέση του επόπτη, έφυγαν δωρεάν ψάρια από εκεί για τα γραφεία της ΧΑ στην Αθήνα. Κατατέθηκε επίσης σχετικό δημοσίευμα ιστοτόπου (27/10/2013) με τίτλο: «Τα χρυσαυγίτικα “δίχτυα” στην Ιχθυόσκαλα: Ενας σκοτεινός διορισμός και το πάρτι με τα δωρεάν ψάρια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.