Τους καίνε οι ίδιες οι συνομιλίες τους [27/3/2018]

Από αριστερά: Πατέλης, Αποστόλου, Λαγός, Μιχαλολιάκος, Πανταζής, Ζέρβας.

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 28/3/2018)

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής καθώς παρουσιάζονται ενώπιόν της πλήρως ενοχοποιητικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη: των ίδιων των κατηγορούμενων μελών της που τηλεφωνούσαν ο ένας στον άλλο μετά τη δολοφονία Φύσσα θορυβημένοι από όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες χρυσαυγιτών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και καταδεικνύουν όσα μέχρι τώρα η ηγεσία της οργάνωσης χαρακτήριζε ψεύδη και σκευωρία εναντίον της.

Μόνο στο έγγραφο 276, που αναγνώστηκε χθες από την έδρα που δικάζει τη ναζιστική οργάνωση, περιέχονται κλήσεις όπου ομολογούνται μεταξύ άλλων η ιεραρχική δομή της, η «πλούσια» δράση της και οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις των μελών της.

Τον Λαγό καίει ο Αποστόλου

Ο Ν. Αποστόλου, ηγετικό στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά, ενημερώνει τον συνομιλητή του πως στη Χ.Α. «τα έχουν βάλει όλοι με τον Λαγό, όλοι έχουν στραβώσει, δεν τον θέλει κανείς» επειδή, όπως εξηγεί, «έχει κάνει μαλακίες, ρε φίλε, και έχουνε δίκιο τώρα σε αυτό το πράγμα».

Με τον τρόπο αυτό, βέβαια, ο Αποστόλου επιβεβαιώνει ότι ο περιφερειάρχης Πειραιά είχε αρχικά πέσει σε δυσμένεια από την ηγεσία λόγω των πολύ επιβαρυντικών στοιχείων εναντίον του, αλλά ο ρόλος του αναβαθμίστηκε όταν ο Αρχηγός αντιλήφθηκε ότι αυτά ακριβώς τα στοιχεία τον συνδέουν μαζί του.

Ο ίδιος στη συνέχεια περιγράφει πως για ό,τι αφoρούσε τον Πειραιά «έδινε το o.k. ο Λαγός», αλλά και ότι «με εντολή Λαγού πήρανε τον Ρουπακιά στο κυλικείο» στα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων.

Σε άλλο τηλεφώνημα ο Αποστόλου ψάχνει τρόπο να πουλήσει άμεσα ό,τι έχει καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «επείγει να φύγουν από πάνω μου». Αλλωστε, όπως εξηγεί ο συνομιλητής του, «ο Γιάννης (σ.σ. ο Λαγός) είπε να μην έχουμε πράγματα για 15-20 μέρες, λίγο να ηρεμήσουν τα πράγματα».

Ομολογεί, δε, τις πολλές επιθέσεις της οργάνωσης λέγοντας «έχουν γίνει τριακόσιες χιλιάδες ιστορίες και έχουν διαλέξει μόνο 32 υποθέσεις».

Δεβελέκος: Βλέπω να με παίρνουν μέσα…

«Τώρα, όπως το βλέπω, εμένα με παίρνουνε μέσα», λέει στον συνομιλητή του ο Σωτήρης Δεβελέκος παρακολουθώντας τις εξελίξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (σ.σ. όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.» ο Δεβελέκος είναι ο ένας από τους δύο χρυσαυγίτες που ταυτοποιήθηκαν για τη δολοφονική επίθεση στη «Φαβέλα» στον Πειραιά).

Χαρακτηριστικό είναι και το σημείο που το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α. περιγράφει τη στιγμή της σύλληψής του λέγοντας ότι ο αστυνομικός τού είπε «μαζί σας είμαι, αλλά πρέπει να το κάνω».

Ομολογία Κορκοβίλη για στρατιωτικές εκπαιδεύσεις

Εξίσου ενοχοποιητικά είναι όσα λέει ο κατηγορούμενος Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος παραδέχεται ότι «γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα».

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι στα τοπικά γραφεία υπήρχαν καταστάσεις με ονόματα τα οποία αντιστοιχούσαν στους κωδικούς που αναγράφονταν στις κάρτες των μελών της οργάνωσης.

Ο Ζέρβας καθησυχάζει τον Πατέλη…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τηλεφώνημα που έχει δημοσιεύσει η «Εφ.Συν.» και στο οποίο ο «υπεύθυνος ασφαλείας» των γραφείων στη Μεσογείων Χρ. Ζέρβας τηλεφωνεί στον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη, τον οποίο προσπαθεί να εμψυχώσει επικαλούμενος τον Μιχαλολιάκο.

«Μίλαγα με μία εδώ, να μη λέω τώρα, στη Μεσογείων και λέει, ό,τι ήταν θα είχε βγει στα πρώτα 15 λεπτά, μόνο συνομιλίες λένε έχουν και τέτοια», του μεταφέρει ο Ζέρβας και συνεχίζει: «Πέρασε ο Αρχηγός και μου λέει “Περιμένεις τις μολοτοφιές; Μη μασάτε, μισό τοις εκατό έχουμε πέσει”».

…και ο Λαγός τον Πανταζή

Στο ίδιο πλαίσιο ο περιφερειάρχης Λαγός καλεί τον Αν. Πανταζή, ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, στον οποίο λέει: «Ελα, Τασάρα μου, τι κάνεις; (…) Ελα, θα σε πάρω τηλέφωνο να μιλήσουμε, μη μασάς τίποτα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.