Αποχώρηση – διαμαρτυρία των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής

Πηγή: Eurokinissi.

(Κείμενο: 902.gr, 28/2/2018)

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με δηλώσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής (της οικογένειας Φύσσα, των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών) με τις οποίες κατήγγειλαν τη δολοφονική επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά και το σοβαρό τραυματισμό της συναδέλφου τους, συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, Ελευθερίας Τομπατζόγλου και ζήτησαν για το λόγο αυτό την αναβολή της σημερινής δικασίμου.

Ανέφεραν επίσης και τη σχετική ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ). Η πρόεδρος του δικαστηρίου τις διάβασε ολόκληρες, δεν δέχτηκε όμως να τις καταχωρίσει στα πρακτικά, ενώ απέρριψε και το αίτημά τους να διακόψει το δικαστήριο για την επόμενη δικάσιμο.

Μετά από αυτό, σύσσωμη η Πολιτική Αγωγή αποχώρησε σε ένδειξη έντονης αποδοκιμασίας για το σοβαρό τραυματισμό της συναδέλφου τους από την οργανωμένη εγκληματική επίθεση των χρυσαυγιτών, αλλά και αλληλεγγύης προς αυτήν, ενώ το δικαστήριο συνέχισε τη διαδικασία της ανάγνωσης των εγγράφων.

Ας σημειωθεί επίσης ότι ιδιαίτερα προκλητικοί για μια ακόμη φορά ήταν οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών απέναντι στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν παρούσα στη δίκη.

Οι δηλώσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής

Η δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που αναγνώστηκε και στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναφέρει:

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ καταγγέλλουμε την οργανωμένη εγκληματική επίθεση των χρυσαυγιτών στο χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά από τον οποία τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι η συνάδελφος Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, βίαιη επίθεσης της Χρυσής Αυγής, με θύμα συνήγορο Πολιτικής Αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη, γεγονός που προσδίδει σε αυτές- μεταξύ άλλων-χαρακτηριστικά στοχοποίησης.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και οι αστυνομικές αρχές έχουν σοβαρές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη ανενόχλητη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών συμμοριών.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης.

Καλούμε τους συναδέλφους, το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιες επιθέσεις και να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της».

Η δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επανεμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που «επιβεβαιώνει το διαρκή εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας, που παραμένει αναλλοίωτος από την ίδρυσή της και αναδεικνύεται καθημερινά στο ακροατήριο του δικαστηρίου τα τελευταία τρία χρόνια». «Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ελευθερίας Τομπατζόγλου είναι επίθεση της οργάνωσης και απέναντι στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, την οποία και εκπροσωπεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών αναφέρει μεταξύ άλλων για την επίθεση στη «Φαβέλα» ότι «θυμίζει έντονα τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι “Αντίπνοια”». «Μεσούσης της δίκης της, που αναδεικνύει σωρεία αδιάσειστων στοιχείων για την πολύχρονη και μεθοδευμένη εγκληματική της δομή και δράση, η ναζιστική ΧΑ (…) βρίσκει το θράσος να περνά ξανά σε δολοφονικές επιθέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.