Εξήντα λεπτά «Μακελειό» για να καθυστερήσουν τη δίκη! [23/2/2018]

Ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης προβλήθηκε επί μία ώρα η εκπομπή «Μακελειό» του Στ. Χίου (14.05.2011).

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 24/2/12018)

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η υπεράσπιση να καθυστερήσει τη δίκη, όπως έγινε εμφανές χθες στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού, όταν κατά τη διάρκεια προβολής αναγνωστέων εγγράφων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών υποχρέωσαν το δικαστήριο να παρακολουθήσει εκπομπή του Στ. Χίου διάρκειας περίπου μίας ώρας, αν και μόνο λίγα λεπτά ήταν εκείνα που ενδιέφεραν την ακροαματική διαδικασία.

Μολονότι η Πολιτική Αγωγή επισήμανε ότι για την οικονομία της δίκης θα πρέπει να υποδεικνύονται από τους συνηγόρους τα επίμαχα σημεία των βίντεο που ενδιαφέρουν κάθε πλευρά, η Υπεράσπιση επέμεινε στο αίτημά της ισχυριζόμενη ότι ενδέχεται κατά τη διάρκεια προβολής του συνόλου του οπτικοακουστικού υλικού να προκύψει υπερασπιστικό επιχείρημα(!).

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, έκανε μεν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για τη χθεσινή συνεδρίαση αλλά κάλεσε τους συνηγόρους από την επόμενη δικάσιμο να υποδεικνύουν συγκεκριμένο χρονικό σημείο προβολής των βίντεο για να μην υπάρχουν άσκοπες καθυστερήσεις.

Έτσι, χθες επί μία ώρα προβλήθηκε η εκπομπή «Μακελειό» της 14ης Μαΐου 2011 (συνολικής διάρκειας 1 ώρας και 42 λεπτών), η οποία εκτός από συνέντευξη Μιχαλολιάκου σχετικά με το πογκρόμ του 2011 περιλάμβανε και όλη την άσχετη με την υπόθεση της Χ.Α. ατζέντα θεμάτων του Στ. Χίου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη συνεδρίαση την ώρα που ο υπότιτλος στην προβολή αναφερόταν σε «μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια».

Αδιαμφισβήτητα πειστήρια ενοχής

Νωρίτερα προβλήθηκαν έγγραφα από τον φάκελο της δολοφονίας Φύσσα και συγκεκριμένα οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες σε διάφορα σημεία της οδού Τσαλδάρη στο Κερατσίνι (Eurobank, φαρμακείο, χρυσοχοείο, καταστήματα με είδη ρούχων, φούρνος) πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Στο παραπάνω υλικό διακρίνονται να περνούν την οδό Τσαλδάρη 8 μηχανές και να ακολουθούν πέντε αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ένα ασημί (σ.σ. το αμάξι του Ρουπακιά ήταν ασημί μάρκας Nissan Almera) με κατεύθυνση στη Γρ. Λαμπράκη, ομάδες ΔΙΑΣ να στρίβουν δεξιά στην Τσαλδάρη προς Κεφαλληνίας, να περνούν ασθενοφόρα, ενώ έχουν καταγραφεί προσαγωγές και διάλογοι φίλων του Φύσσα.

Ακολούθησε η προβολή φωτογραφιών στις οποίες εικονίζονταν το μαχαίρι του Ρουπακιά, αντικείμενα που βρέθηκαν στο Almera, αναπτήρες, έγγραφο με σφραγίδα που φέρει τον μαίανδρο, το εσωτερικό του οχήματος, κάρτες sim κ.ά.

Η ηγεσία της Χ.Α. στο Πέραμα

Από τα έγγραφα που αφορούσαν τη δολοφονική απόπειρα κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ (φωτογραφίες με στειλιάρια, σπασμένο αυτοκίνητο και μηχανή κ.ά.) προβλήθηκε και το βίντεο από την ιστοσελίδα της Χ.Α. στο οποίο καταγράφεται η επίσκεψη ηγετικών στελεχών (Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος) και μελών του τάγματος της Νίκαιας (Πατέλης, Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος, Καλαρίτης) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σ’ αυτό προαναγγέλλουν την επίθεση ο Ι. Λαγός («Η Χ.Α. είναι εδώ, θα τους στηρίξει εντός και εκτός Κοινοβουλίου, οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα») και ο Ηλ. Παναγιώταρος («Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα το απόστημα που έχει όνομα ΠΑΜΕ θα τελειώσει και όλα αυτά με την αρωγή της Χ.Α.»).

► Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.