Τελεσίδικη η καταδίκη του χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα – Την ποινή φυλάκισης 2 ετών διατήρησε το Εφετείο

Ο Μ. Γιαννόγκωνας (δεξιά) δίπλα στον Κασιδιάρη.

Τελεσίδικα ένοχος κρίθηκε σήμερα από το Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης το 2011 σε τρία μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ τους και της τότε δημοτικής συμβούλου Πετρούπολης Κατερίνας Πατρικίου. Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του διατηρώντας στο ακέραιο την πρωτόδικη απόφαση που προέβλεπε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού με τέλεση βιαιοπραγιών (άρθρο 189 παρ. 2 ΠΚ).

Να σημειωθεί ειδικότερα ότι ο Μ. Γιαννόγκωνας απουσίαζε από το δικαστήριο, εκπροσωπούμενος από τον συνήγορό του Δημήτρη Τζεμπετζή, ο οποίος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι ο εντολέας του προκλήθηκε από τα θύματα και ήταν στοχοποιημένος, χωρίς ωστόσο να πείσει την εισαγγελέα και το δικαστήριο που ομοφώνησαν σε όλες τις ληφθείσες αποφάσεις.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 8/10/2011, μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος, επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση με την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10/11. Χτύπησαν 2 άτομα, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά.

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο γνωστό βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

3 thoughts on “Τελεσίδικη η καταδίκη του χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα – Την ποινή φυλάκισης 2 ετών διατήρησε το Εφετείο

  1. Pingback: Βαθύ Κόκκινο | Τελεσίδικη η καταδίκη του χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα – Την ποινή φυλάκισης 2 ετών διατήρησε το Εφετείο

  2. Pingback: Τελεσίδικη η καταδίκη του χρυσαυγίτη Μ.Γιαννόγκωνα

  3. Pingback: Τελεσίδικη η καταδίκη του χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα – Την ποινή φυλάκισης 2 ετών διατήρησε το Εφετείο – Libération Popular

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.