Την Τετάρτη 15/11/2017 το Εφετείο του χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας (δεξιά) μαζί με τον Κασιδιάρη.

(Κείμενο: efsyn.gr, 14/11/2017)

Εκδικάζεται αύριο στο Εφετείο η έφεση του Μιχάλη Γιαννόγκωνα για επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στην Πετρούπολη στις 8 Οκτωβρίου 2011.

Πρωτοδίκως το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α. καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού για την επίθεση σε βάρος μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τότε το τάγμα εφόδου είχε χτυπήσει τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Πατρικίου και έναν μαθητή.

Ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κατέθεσε τον «εναλλακτικό» τίτλο «Εθνική Αυγή» στον Άρειο Πάγο το 2014 και αυτός που στο βίντεο-ντοκουμέντο της «Εφ.Συν.» από τη ναζιστική συναυλία κραδαίνει τη σημαία της Βέρμαχτ.

Ο Μ. Γιαννόγκωνας κραδαίνει τη σβάστικα στη συναυλία των ναζιστών.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, σημειώνοντας ότι «η έφεση εκδικάζεται όταν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη του μορφώματος, αναδεικνύουν τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της».

«Διεκδικούμε να μπει τέλος στη δράση των ταγμάτων εφόδου, να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια, να πάνε φυλακή όλοι οι δολοφόνοι νεοναζί», καταλήγει στο κάλεσμά της η ΚΕΕΡΦΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.