Βουτιά στο κενό για τη Χρυσή Αυγή: στοχοποιεί την εισαγγελέα Κοσμά και την δικαστικό Νουλέλλη

O προστατευόμενος μάρτυρας Α επιβεβαίωσε την Παρασκευή 3/11/2017 όλες τις προγενέστερες καταθέσεις των επώνυμων μαρτύρων για την οργανωμένη εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο το νέο της ημέρας ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια της υπεράσπισης να αποδείξει την δήθεν ύπαρξη τρίτου προσώπου/”υποβολέα” στον ειδικα διαμορφωμένο χώρο όπου βρίσκεται και καταθέτει ο μάρτυρας. Η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη απευθύνθηκε στις δύο παριστάμενες δικαστικές και εισαγγελικές λειτουργούς, την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Αλεξάνδρα Κοσμά και την Πταισματοδίκη κυρία Ξανθούλα Νουλέλλη, οι οποίες ρητά και κατηγορηματικά δήλωσαν ότι εντός της αίθουσας στην οποία βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας παρίστανται μόνον οι ίδιες και κανείς άλλος.

Η δήλωση της υπεράσπισης ότι οι δύο δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί δεν διασφαλίζουν ούτε εγγυώνται τη διαδικασία, ότι δηλαδή ψεύδονται, αποτελεί σημείο χωρίς επιστροφή για την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης.

H ανάρτηση της Χρυσής Αυγής

Μάλιστα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, η Χρυσή Αυγή δημοσιοποιεί σχετικό “ηχητικό ντοκουμέντο” (δήθεν από άγνωστο χρήστη στο youtube!) και κείμενο στο οποίο στοχοποιεί την εισαγγελέα Κοσμά και την πταισματοδίκη Νουλέλλη, παρουσιάζοντάς τες ως ψευδόμενες και ως de facto κατηγορούμενες. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι δύο λειτουργοί όταν ρωτήθηκαν από την Πρόεδρο:

απάντησαν εμφανώς ταραγμένες και έδωσαν αντιφατικές εξηγήσεις που τις εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η μεν Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα Κοσμά είπε ότι η φράση «το ‘12» δεν ακούστηκε μέσα στο δωμάτιο (την οποία όμως ήδη μέσω των ηχείων είχαν ακούσει οι πάντες μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου!), η δε Πταισματοδίκης είπε ότι μάλλον ήταν αντίλαλος της φωνής του μάρτυρα! Ισχυρισμός αβάσιμος, καθώς η φωνή του τρίτου ατόμου διέφερε ευκρινώς από την φωνή του μάρτυρα. Η ίδια η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο μάρτυρας («Συγνώμη το ’12»)  μετά τα λόγια του υποβολέα, δείχνουν ότι αυτός διορθώνει την απάντησή του όχι αυθορμήτως, αλλά λόγω κάποιας παρέμβασης”.

Τις βολές της υπεράσπισης δεν γλιτώνει η Πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, στην οποία αποδίδεται ότι “διέκοψε άμεσα τη συνεδρίαση, χωρίς να επικοινωνήσει με την Εισαγγελέα και την Πταισματοδίκη που είχαν οριστεί για να βρίσκονται στο δωμάτιο μαζί με τον μάρτυρα”, προβάλλεται δηλαδή ο υπαινιγμός ότι και η Πρόεδρος ήταν κομμάτι κάποιων αφανών “συνεννοήσεων”. Φυσικά όσες και όσοι ήταν μέσα στη δικαστική αίθουσα γνωρίζουν ότι ο λόγος της διακοπής από την Πρόεδρο ήταν οι οπαδικές κραυγές σύσσωμης της υπεράσπισης, που δεν άφηναν καμία δυνατότητα ευταξίας και ομαλής συνέχισης της συνεδρίασης. Κατευθείαν δε μετά την επάνοδό της στην έδρα, η Πρόεδρος, με πρόταση της Εισαγγελέως και απόφαση του δικαστηρίου, απευθύνθηκε στις δύο εισαγγελικές και δικαστικές λειτουργούς και έλαβε την ρητή και κατηγορηματική τους απάντηση.

Η υπεράσπιση βρίσκεται τώρα σε ένα σταυροδρόμι:

Είτε θα αρνηθεί την εξέταση των υπόλοιπων προστατευόμενων μαρτύρων, επιμένοντας στη γραμμή της σκευωρίας της οποίας κομμάτι πλέον καθίσταται το ίδιο το Δικαστήριο, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο συνολικής απόσυρσης από την δίκη, στην οποία δήθεν παρεμβαίνουν “υποβολείς” με την προστασία δικαστών και εισαγγελέων και την ανοχή της Προέδρου,

Είτε θα συνεχίσει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, καταπίνοντας τους προβληθέντες ισχυρισμούς περί “υποβολέων” και νομιμοποιώντας την κατά την υπεράσπιση “πλήρη κατάλυση των συνταγματικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων”.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη συμβεί είναι ότι οι ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής περί “αναξιοπιστίας των μαρτύρων” έχουν τρωθεί ανεπανόρθωτα: αν δεν είναι αξιόπιστες οι δηλώσεις μιας εισαγγελέως και μιας δικαστικού, τότε φυσικά δεν ειναι αξιόπιστοι και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, οι κομμουνιστες συνδικαλιστές, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, όλα τα θύματα και οι αυτόπτες μάρτυρες. Αμφισβητώντας δηλαδή την αξιοπιστία όλων – μέχρι και δικαστών και εισαγγελέων – η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής καταρράκωσε την αξιοπιστία όλων των μέχρι σήμερα ισχυρισμών της, στο σύνολό τους.

Το αν η υπεράσπιση θα επιμείνει σ’ αυτή την απολύτως αδιέξοδη στάση μένει να ειδωθεί. Η απόφαση είναι αποκλειστικά στα χέρια του μονίμως απόντος Νικόλαου Μιχαλολιάκου.

2 thoughts on “Βουτιά στο κενό για τη Χρυσή Αυγή: στοχοποιεί την εισαγγελέα Κοσμά και την δικαστικό Νουλέλλη

  1. Pingback: Σε πανικό η Χρυσή Αυγή: Στοχοποιεί εισαγγελέα και δικαστή - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

  2. Pingback: Η Χρυσή Αυγή και οι προστατευόμενοι μάρτυρες: ένα σημείο χωρίς επιστροφή – Libération Popular

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.