Καταδικάστηκε για προτροπή σε βία ο Κασιδιάρης

Στιγμιότυπο από τη ρατσιστική ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη στον Ασπρόπυργο το 2011.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 29/9/2017)

Τρεις μέρες μετά το πογκρόμ του Μαΐου του 2011 που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ο Κασιδιάρης επιχείρησε να εξαγάγει την εγκληματική αυτή μέθοδο και στον Ασπρόπυργο.

Ετσι στις 15/5/2011 ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής επιχειρούσε να ξεσηκώσει τους κατοίκους του Ασπρόπυργου να επιδοθούν σε πράξεις βίας σε βάρος των Ρομά της περιοχής, καλώντας τους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια».

Για την υπόθεση αυτή, που εκδικάστηκε έπειτα από έγκληση του ΕΠΣΕ, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε χθες τον Κασιδιάρη σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας», την ώρα που ο ίδιος ο Κασιδιάρης κατά την απολογία του προσπαθούσε να πείσει το δικαστήριο ότι προέτρεπε, λέει, τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα.

Φυσικά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και από την προσπάθειά του να εμφανιστεί με το προσωπείο του «νομοταγούς πολίτη» και τον καταδίκασε με την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, την ώρα που τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αναδεικνύονται καθημερινά στη μεγάλη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.