Μαρία Κασκαρίκα: «Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πρέπει να κλείσουν»

Η Μαρία Κασκαρίκα, ζητάει να κλείσουν τα γραφεία της Χ.Α. που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια επιθέσεων. Συνέντευξη στην Έλλη Ζώτου για την Κυριακάτικη Αυγή (17/9/2017).

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τις επιθέσεις. Δύο χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χ.Α., στις 31 Μαρτίου 2017, ο 24χρονος Αλέξης Λάζαρης δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον μετακλητό υπάλληλο στη Βουλή του Ν. Μιχαλολιάκου, Χρήστο Ζέρβα. Η μητέρα του, Μαρία Κασκαρίκα, ζητάει να κλείσουν τα γραφεία της Χ.Α. που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια επιθέσεων.

* Η επίθεση στον γιό σας συνέβη σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα και εάν και δεν υπήρχε μαχαίρι αυτή τη φορά, ήταν ιδιαίτερα άγρια και επικίνδυνη.

Είχαν επιτεθεί με γροθιές και κλωτσιές και με χτυπήματα αποκλειστικά στο κεφάλι. Καθαρή απόπειρα δολοφονίας, δεν ήταν απλώς άσκηση βίας. Ο γιος μου, ερχόμενος από απέναντι, από τα στρατιωτικά κτήρια που είχε πάει για μια εργασία του για τη σχολή, περνούσε απέναντι (σ.σ.: από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής) χωρίς να γνωρίζει βέβαια ότι το πρωί είχαν προηγηθεί κάποια επεισόδια, κάποιοι είχαν σπάσει τα τζάμια από τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. Καθώς περνούσε, ήταν κάποιοι μπροστά στα γραφεία, προφανώς η ασφάλεια των γραφείων ή και κάποιοι άλλοι «καθοδηγητές». Ο γιος μου είχε ένα σάκο με τη φωτογραφική του μηχανή και τα εργαλεία για την εργασία του. Του έκαναν κάποια νοήματα, σαν έλα, και όταν γύρισε και τους κάνει «τι;» αρχίσαν και τον κυνήγαγαν. Έφτασαν κοντά στο σπίτι και εάν δεν ήταν οι γείτονες πραγματικά θα τον είχαν σκοτώσει. Μεσολάβησαν οι γείτονες, και κάποιοι γνώρισαν και τον Ζέρβα, που ήταν επικεφαλής του τάγματος εφόδου, ο οποίος ήταν γνωστός στους Αμπελόκηπους και μάλιστα ήταν μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή του Μιχαλολιάκου και υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων. Και μάλιστα, το πιο φρικαλέο, πέρα από τα χτυπήματα, ήταν ότι θέλαν να τον σύρουν με μια μηχανή και του λέγαν «πάμε στα γραφεία». Οι γιατροί που τον είδαν είπαν ότι σώθηκε τυχαία, χιλιοστά απείχαν κάποια χτυπήματα από το μοιραίο, δεδομένου ότι και οι τέσσερις που τον χτυπούσαν ήταν γυμνασμένοι, μπράβοι προφανώς. Αν δεν είχε βάλει τα χέρια του στο κεφάλι, σίγουρα θα τον είχαν σκοτώσει. Τον βρίζαν και του έλεγαν «έσπασες τα γραφεία».

Το χτύπημα ήταν καθαρά ναζιστικό, διότι ενήργησαν σαν αντίποινα για το πρωινό περιστατικό. Όπως οι ναζί παλιά για κάποια χτυπήματα συγκέντρωναν τα γυναικόπαιδα και τα σκότωναν, όπως ακούγαμε από τους πατεράδες μας και έχουν καταγραφεί, κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη δικιά μας την περίπτωση.

* Πέραν της σύλληψης και της προφυλάκισης Ζέρβα, οι υπόλοιποι δράστες έχουν εντοπιστεί;

Δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη.

* Πώς θεωρείτε ότι πρέπει να κινηθεί το αντιφασιστικό κίνημα;

Να οργανώσει δραστηριότητες με επίκεντρο το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α., των κεντρικών και όλων, διότι έχει φανεί από την πρακτική ότι αυτά τα γραφεία δεν είναι απλώς γραφεία κάποιου κόμματος, είναι ορμητήρια εγκληματικών επιθέσεων. Συνέβαινε πάντα κάποιο περιστατικό γύρω από γραφεία. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να κλείσουν τα γραφεία σε κάθε γειτονιά. Θα πρέπει να γίνει στόχος όλων των συλλογικοτήτων του κινήματος. Θεωρώ ότι κλείνοντας τα γραφεία τους τους στερούμε αφενός τη δυνατότητα να στρατολογούν αφετέρου τη νομιμοποίηση να πλασάρουν τους εαυτούς τους σαν πολιτικό κόμμα, όπως τα υπόλοιπα. Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι η Χ.Α. δεν κάνει διακρίσεις, μπορεί να είναι το επόμενο θύμα για οποιονδήποτε λόγο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.