Κ. Παπαδάκης: Στη δίκη αποδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής

Τριήμερο αντιφασιστικών κινητοποιήσεων είναι αυτό από τις 16 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τετραετίας από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μίλησε στο ert.gr (16/9/2017) και τον Νάσο Μπράτσο ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης.

-Σε ποιό σημείο βρίσκεται η δίκη;

-«Η δίκη ξεκίνησε στις 20/4/2015 και ήδη έχει διανύσει 177 συνεδριάσεις, στις οποίες έχουν εξεταστεί περίπου 110 μάρτυρες κατηγορίες. Ακολούθως θα γίνει ανάγνωση εγγράφων, εξέταση ψηφιακών πειστηρίων (sms, e-mail, κλπ), εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης και αγορεύσεις».

-Ποιό είναι το συμπέρασμα από την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι αυτή τη στιγμή;

–«Η μέχρι τώρα διαδικασία έχει αποδείξει τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, τόσο με την παρουσία ταγμάτων εφόδου, όσο και με τη στρατιωτική εκπαίδευση, τη βία, τα κίνητρα και τη στόχευση που είχαν. Για το επόμενο χρονικό διάστημα που θα εξελίσσεται η δίκη, είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία του κόσμου, ώστε να γίνει η δίκη οριστικά στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από τις 177 συνεδριάσεις, στον Κορυδαλλό έχουν γίνει περίπου οι 120, ενώ οι κατηγορούμενοι δεν είναι φυλακισμένοι για να αιτιολογηθεί αυτή η επιλογή. Το πολιτικό και ιστορικό βάρος της δίκης πρέπει να οδηγήσει τη διαδικασία στο χώρο του Εφετείου».

-Έχουμε μπει σε ένα τριήμερο με αρκετές δραστηριότητες, πώς τις βλέπει η Πολιτική Αγωγή;

-«Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είναι σημαντικό να συμμετέχει όσος περισσότερος κόσμος μπορεί, τόσο στη σημερινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα στις 6μμ, όσο και σε αυτήν της Δευτέρας 18/9 στο Κερατσίνι, αλλά και σε όσες αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται σε άλλες πόλεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.