Ευρωβουλευτές της GUE/NGL στη δίκη της Χρυσής Αυγής (δελτίο τύπου)

Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου (28/6/2017) της Κωνσταντίνας Κούνεβα, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου GUE-NGL – ΣΥΡΙΖΑ:

Ευρωβουλευτές της GUE/NGL στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ενημέρωση και πρωτοβουλίες αποκάλυψης της εγκληματικής δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη

Αντιπροσωπεία της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο GUE/NGL θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο (29 και 30 Ιουνίου) στην Αθήνα για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής». Οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL Άντζελα Βαλίνα (Ισπανία, Ενωμένη Αριστερά) και Χέλμουτ Σολτς (Γερμανία, Die Linke) θα παρακολουθήσουν την Παρασκευή το πρωί (9.00- 11.00) την ακροαματική διαδικασία στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και αμέσως μετά θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ έξω από τον χώρο των φυλακών. Οι δύο ευρωβουλευτές της GUE/NGL θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των δικηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, του Παρατηρητηρίου της Δίκης της ΧΑ και της πρωτοβουλίας JailGoldenDawn, ώστε να έχουν πληρέστερη ενημέρωση για την πορεία της δίκης.

Στόχος της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της GUE/NGL, που πραγματοποιείται έπειτα από πρόταση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να διεθνοποιηθεί η υπόθεση, να αποκαλυφθεί η εγκληματική φύση του νεοναζισμού και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια ανοχής και νομιμοποίησής του στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των Ευρωβουλευτών της GUE/NGL στην Αθήνα απευθυνθείτε στο γραφείο της Κωνσταντίνας Κούνεβα: τηλ. επικοινωνίας: 210 9248674-5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.