Επτά μήνες με αναστολή για το «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;»

ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

(Κείμενο: efsyn.gr, 20/6/2017)

Το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή στον χρυσαυγίτη Βυζάντιο Παυλίδη που επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στη Μάγδα Φύσσα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 14 Φεβρουαρίου στο Εφετείο, όταν εξεταζόταν η υπόθεση «Αντίπνοια».

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού καθώς το δικαστήριο αποφάσισε πως αυτός είχε πει στη μητέρα του δολοφονηθέντος μουσικού «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» και άλλους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Με το κίτρινο πουκάμισο το άτομο που αναγνωρίστηκε από τη Μάγδα Φύσσα ότι πρωτοστάτησε στα επεισόδια των χρυσαυγιτών στο Εφετείο στις 14 Φεβρουαρίου | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο, «οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι».

Χαρακτηριστικά ήταν και όσα υποστήριξε ο αδελφός της Μάγδας Φύσσας, αυτόπτης μάρτυρας των χρυσαυγίτικων προκλήσεων:

«Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή”. Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομίας. Η αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς.

Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο. Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

Η Μάγδα Φύσσα έξω από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών | ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

Εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, τον κατηγορούμενο αναγνώρισε και ο αστυνομικός που διενήργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας.

«Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός», ανέφερε στην κατάθεσή του.

Άλλωστε, οι δικηγόροι της οικογένειας προσκόμισαν στο δικαστήριο στοιχεία και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τη δράση του κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χ.Α., Ανδρέας Τζέλλης | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που φώναξε την επίδικη φράση και ισχυρίστηκε πως όταν προκλήθηκε ένταση στη δικαστική αίθουσα, αυτός ξεκίνησε να φύγει.

Ζήτησε, μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί, αλλά και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει τη Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του.

«Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ. Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω», ισχυρίστηκε.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη την ημέρα είναι λογικό, απ’ όλα τα άτομα που βρίσκονταν εκεί, να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται «πού είναι ο Παύλος σου τώρα»; Αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…

Πρόεδρος: Τότε γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Γι’ αυτό θέλω τους αστυνομικούς. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για τη διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες…

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κατηγορούμενος επανέλαβε σε δημοσιογράφους ότι δεν χλεύασε κανέναν, για να συμπληρώσει πως «υπάρχει και δεύτερος βαθμός».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.