Δικηγόροι πολιτικής αγωγής: “Αδιαπραγμάτευτα η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο”

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση όλων των δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για συνέχιση της δίκης σε χώρο του Υπουργείου Υγείας.

ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Καταγγέλλουμε την νέα εξαγγελία ανατροπής της μεταφοράς της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στο Εφετείο Αθηνών.

Η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον προγραμματισμό συνέχισης της δίκης σε (άλλον έναν) καινούργιο χώρο, που δεν προσδιορίζεται μάλιστα τοπικά αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο:

1) Λειτουργεί αυταρχικά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα επανειλημμένα αιτήματα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, όπως και σωρείας κοινωνικών-λαϊκών φορέων.

2) Προσανατολίζεται και πάλι στην απομάκρυνση της δίκης από τον φυσικό της χώρο, θέτοντάς την ξανά υπό την απειλή της υποβάθμισης και της περιθωριοποίησης που επιφέρουν η δυσχέρεια πρόσβασης, ο περιορισμός άμεσης και έμμεσης δημοσιότητάς της, καθώς και η αδυναμία των παραγόντων της να ανταποκρίνονται παράλληλα στις λοιπές καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Αν η κυβέρνηση, που πριν ένα χρόνο αναγκαζόταν να ταχθεί δημόσια υπέρ της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο άλλαξε γνώμη, ας αναλάβει τις ευθύνες της. Εμείς επισημαίνουμε ότι όποιος συμβάλλει στην υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση και την δυσχέρανση της δημοσιότητας της δίκης προσφέρει αντικειμενικά υπηρεσίες σε εκείνους που προσβλέπουν και ωφελούνται από αυτές. Είναι αυτονόητο ποιοι είναι αυτοί.

Για αυτό και επιμένουμε αδιαπραγμάτευτα στην άμεση, πλήρη και οριστική διεξαγωγή της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 5/5/2017

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,

Δημητρης Ζωτος, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας, Αντρέας Τζέλλης, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Χρύσα Παπαδοπούλου, Βιολετα Κουγιατσου, Ελλάδα Παπαδοπουλου, Άγγελος Βρεττός, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Σαπουντζάκης, Αντώνης Αντανασιώτης, Ελένη Ζαφειρίου, Μάνος Μαλαγάρης, Χάρης Στρατής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.