Η εκδήλωση-συναυλία στο Gagarin την Κυριακή 7/5: αναλυτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της οικογένειας Φύσσα για την εκδήλωση την Κυριακή 7/5 στο Gagarin 205, με αφορμή τα δύο χρόνια δίκης της Χρυσης Αυγής.

“20/4/2017 συμπληρωθήκαν 2 χρόνια από την έναρξη της δίκης κατά της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”. Μέχρι σήμερα είναι συντριπτικά τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί, με αρκετές ακόμα υποθέσεις από τις δεκάδες που συνεκδικάζονται να πλησιάζουν προς εξέταση. 133 μάρτυρες κατηγορητηρίου, απέναντι σε 68 κατηγορούμενους αλλά και στους πολυάριθμους υπερασπιστές τους.

Την ίδια ημέρα, 20.04.2017 συμπληρώθηκαν και 50 χρόνια από την άνοδο της χούντας των Συνταγματαρχών, όπου η «σπορά» της αλλά και αυτή «των ηττημένων του 1945» (όπως περήφανα παραδέχεται ο αρχηγός τους), έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα και προσπαθεί να επιβάλει τον εθνικοσοσιαλισμό ως υγιή δήθεν πολιτική θέση, με την ανοχή πάντα του κράτους και των κυρίαρχων μέσων επιβολής. Στο αυτό το πλαίσιο, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και όλων των γνωστών ή αγνώστων θυμάτων της οργάνωσης παρουσιάζεται ως δήθεν πολιτικός ακτιβισμός.

Η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και προχώρα με σχεδόν καθημερινούς ρυθμούς, έχει αποδειχθεί κόλαφος για την οργάνωση, ενώ παράλληλα η ηγεσία και ο στενός πυρήνας της δεν σταματούν να προκαλούν με τυφλές επιθέσεις ακόμα και στο φώς της μέρας όπως πρόσφατα με τον Αλέξη Λάζαρη αλλά και τόσες άλλες, όπως σε δάσκαλους και μαθητές, σε χώρους στέγασης μεταναστών και αστέγων, σε αλληλέγγυες δομές και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Παρά όλα αυτά η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό δεν φαίνεται να δυσφορεί ιδιαίτερα, ενώ οι εν γένει κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες είναι δυστυχώς ευνοϊκές για μία επώδυνη αναβίωση της πρόσφατης ιστορία μας. Η ιστορία αυτή όμως μας έχει διδάξει ότι οι δυνάστες του λαού μπορούν να νικηθούν μόνο από τον ίδιο.

Την Κυριακή 7 Μαΐου σας προσκαλούμε στο Gagarin σε μια εκδήλωση για τα 2 χρόνια δίκης κατά της Χ.Α., όπου θα προβληθούν και θα συζητηθούν πλήθος από τα στοιχεία και τις καταθέσεις που έχουν ήδη εξεταστεί από το δικαστήριο και μπορούν να θεωρηθούν από ολόκληρη την κοινωνία ικανά για καταδίκη ολόκληρης της νεοναζιστικής συμμορίας. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτή συναυλία από τους mc Yinka, Sadomas, Radiosol, Δ. Πουλικάκο + Spyridoyla (οι V.I.C. δεν θα είναι μαζί μας λόγω υποχρεώσεων) και άλλους που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς ενώ ο χώρος του Gagarin, που ανήκε στον αείμνηστο Νίκο Τριανταφυλλίδη, μας παραχωρήθηκε δωρεάν και με κάθε δυνατή στήριξη από την εταιρία παράγωγης που το διαχειρίζεται.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά παράλληλα θα υπάρχει και κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00 και ώρα έναρξης 20:00 (αυστηρά).

Οικογένεια & φίλοι Παύλου Φύσσα.”

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Εκδήλωση ενημέρωσης – συναυλία για τα 2 χρόνια δίκης κατά της Χρυσής Αυγής.

Θα προβληθούν και θα συζητηθούν πλήθος από τα στοιχεία και τις καταθέσεις που έχουν ήδη εξεταστεί από το δικαστήριο ενώ θα αναλυθούν διάφορες πτυχές μέσα και έξω απ’την δίκη με ομιλητές τους:

  • Ε. Τομπατζόγλου (Πολιτική Αγωγή – Οικ.Φύσσα): Πως και γιατί ξεκίνησαν οι διώξεις.
  • Θ. Καμπαγιάννης (Πολιτική Αγωγή – Αιγ. αλιεργάτες): Από το πεζοδρόμιο στη Βουλή.
  • Χ. Παπαδοπούλου (Πολιτική Αγωγή – Οικ.Φύσσα): H θεσμική ανοχή – προνόμιο της Χρυσής Αυγής.
  • Κ. Παπαδάκης (Πολιτική Αγωγή – Αιγ. Αλιεργάτες): Πώς μια εγκληματική οργάνωση λειτουργεί σαν κόμμα.
  • Ε. Κουμάντου (GoldenDawnWatch): Οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης κατα της Χρυσής Αυγής.
  • Κ. Παπαϊωάννου (Πρώην γ.γ. Υπ. Δικ. για τα ανθρώπινα δικαιώματα): Η ποινική αντιμετώπιση του φασισμού-ρατσισμού: Όπλο της Δημοκρατιας .

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτή συναυλία από τους:

– Δ. Πουλικάκο + Spyridoyla
– mc Yinka
– Radiosol
– Sadomas
(οι V.I.C. δεν θα είναι μαζί μας λόγω υποχρεώσεων)

και άλλους, που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς ενώ ο χώρος του Gagarin, που ανήκε στον αείμνηστο Νίκο Τριανταφυλλίδη, μας παραχωρήθηκε δωρεάν και με κάθε δυνατή στήριξη από την εταιρία παράγωγης που το διαχειρίζεται.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά παράλληλα θα υπάρχει και κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00 και ώρα έναρξης 20:00 (αυστηρά).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.