Αναγνωρίστηκε ο Ν. Μίχος για την επίθεση στην Πάρο [2/5/2017]

Ο Μίχος στην Πάρο.

(Κείμενο: Μαρία Δήμα. ΕφΣυν, 3/5/2017)

Τον χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκο Μίχο αναγνώρισε ως βασικό δράστη της επίθεσης σε βάρος της νηπιαγωγού Μαρίας Τρούλλου, στην Πάρο τον Φλεβάρη του 2013 κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαμαρτυρίας στο νησί, ο χθεσινός μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον μάρτυρα Σάββα Μαυρίδη, κουρδιστή μουσικών οργάνων, που κατοικεί την τελευταία οκταετία στην Πάρο, ο οποίος καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδρίασε στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τους ισχυρισμούς της παθούσας φίλης του η οποία δέχτηκε τη βίαιη επίθεση του βουλευτή.

Περιγράφοντας το σκηνικό και τον δράστη της επίθεσης, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η φίλη του «δέχεται χτύπημα από έναν φουσκωτό με μεγάλο σαγόνι και χώρισμα στο πηγούνι. Ηταν διπλάσιος από μένα και σε όγκο και σε μέγεθος, 1,90 περίπου. Φορούσε τζάκετ. Δεν ήταν αστυνομικός, φορούσε πολιτικά. Πέρασε μέσα από τα ΜΑΤ. Τον είδα να ξεπροβάλλει ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς. Είδα ότι ανέβηκαν στο μπαλκόνι, υποθέτω πως κινήθηκαν όταν κινήθηκε και η αστυνομία από την ίδια κατεύθυνση, μπορεί κι απ’ το στενάκι. Τη στιγμή που η Τρούλου προσπαθούσε να σηκωθεί, αυτός ο φουσκωτός την έπιασε από τα μαλλιά και τη χτύπησε στο τοιχίο».

Δεκαεφτά ράμματα

Ο Σάββας Μαυρίδης, που δέχτηκε και αυτός χτυπήματα και έκανε 17 ράμματα στο κεφάλι, ανέφερε ότι όταν προσπάθησε να τη βοηθήσει, η φίλη του χτυπήθηκε και από μεταλλικό αντικείμενο από άτομα που είχαν ανέβει στο μπαλκόνι, «(…) η επίθεση συνεχίστηκε κι άρχισα κι εγώ να δέχομαι χτύπημα με τα μεταλλικά αντικείμενα, από τα άτομα που είχαν ανέβει στο μπαλκόνι, 4-5 άτομα…». Μάλιστα, όπως είπε, «προφανώς συνεργάζονταν, ο ένας κρατούσε κι οι άλλοι χτυπούσαν…».

Ακόμα ο μάρτυρας ανέφερε πως αν δεν «μοιράζονταν» τα χτυπήματα με την Τρούλου, «τουλάχιστον θα της προκαλούσαν μόνιμες βλάβες», ενώ σημείωσε πως τα άτομα είχαν τη χαρακτηριστική περιβολή των ταγμάτων εφόδου, δεν ήταν από το νησί κι όπως έμαθε από τα ΜΜΕ, «ήταν από τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας. Ηταν ο Πατέλης, που ήταν Παριανός και ανήκε στη Νίκαια».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε ότι διαμαρτύρονταν για να μην ανοίξει γραφεία η Χρυσή Αυγή στο νησί «γιατί έχει ιδεολογία ναζιστική, είναι δημόσιος κίνδυνος». Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.