Δεύτερη αναγνώριση Μίχου από μάρτυρα – Η γκάφα της υπεράσπισης με το λαδί τζάκετ

Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας με επικεφαλής τους βουλευτές Μίχο, Λαγό και Παναγιώταρο στην Πάρο.

Αναγνωρίστηκε σήμερα και από δεύτερο μάρτυρα, τον Σάββα Μαυρίδη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος ως δράστης της επίθεσης σε βάρος της Μαρίας Τρούλλου στη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Πάρο, στις 28/2/2013.

Ο Μίχος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, βγήκε πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ και επιτέθηκε στην νεαρή νηπιαγωγό που επιχειρούσε να διαφύγει μετά τη χρήση χημικών από πλευράς αστυνομίας: της άρπαξε το κεφάλι και της το χτύπησε στο τοιχίο μιας βεράντας στην οποία είχε καταφύγει. Στη συνέχεια άλλα μέλη του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, που είχαν έρθει στο νησί από τον πυρήνα της Νίκαιας με συμμετοχή κατηγορούμενων για τη μεταγενέστερη δολοφονία Φύσσα, χτύπησαν στο κεφάλι την Τρούλλου και τον Μαυρίδη με μεταλλικά αντικείμενα, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο και να χρειαστούν ράμματα.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να αποδομήσει την αναγνώριση της Τρούλλου, με τον ισχυρισμό ότι ο Μίχος δεν φόραγε “λαδί τζάκετ” αλλά “σκουρόχρωμο πουλόβερ”. Για να αποδείξει τον ισχυρισμό της, η υπέρασπιση προσκόμισε φωτογραφία από βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Μίχος στον εσωτερικό χώρο της ταβέρνας (στη διάρκεια δηλαδή της ομιλίας του) να φοράει σκουρόχρωμο πουλόβερ.

Η φωτογραφία που επέδειξε η υπεράσπιση.

Όμως, για κακή τύχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, στον σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη υπάρχουν φωτογραφίες από το τάγμα της Νίκαιας και τους βουλευτές έξω από την ταβέρνα, αμέσως μετά την επίθεση στην αντιφασιστική διαδήλωση και πριν την εκδήλωση, όπου φαίνεται καθαρά ο Μίχος να φοράει το επίμαχο λαδί τζάκετ!

Ο Μίχος με το λαδί τζάκετ – Ο Παναγιώταρος πατάει το αντιναζιστικό λάφυρο.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον Μίχο και την αμφίεσή του, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρώτη μάρτυρα και καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης. Από τη φωτογραφία προκύπτει ότι Μίχος, Παναγιώταρος και Λαγός φωτογραφίζονται μαζί με το τάγμα της Νίκαιας (παρόντες οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα Μιχάλαρος, Τσακανίκας, Καλαρίτης), με “λάφυρο” μια αντιφασιστική σημαία με απαγορευτικό στη σβάστικα.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 3/5 στο Εφετείο, με την κατάθεση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου.

One thought on “Δεύτερη αναγνώριση Μίχου από μάρτυρα – Η γκάφα της υπεράσπισης με το λαδί τζάκετ

  1. Pingback: Kι άλλη αναγνώριση Μίχου από μάρτυρα–Η γκάφα με το λαδί τζάκετ - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.