Χρυσή Αυγή: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή», Νίκος Κωνσταντίνου, βιντεοσκοπεί τη συναυλία.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 24/2/2017)

Μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση εξέδωσε η Δικαιοσύνη. Πρόκειται βέβαια για την ομόφωνη αθώωση του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος έσωσε την τιμή των δημοκρατικών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, αρνούμενος να διευκολύνει τη δράση της Χρυσής Αυγής και να της παραχωρήσει χώρους και στοιχεία από τις υπηρεσίες του δήμου.

Η πανηγυρική απαλλαγή λοιπόν του δημάρχου από την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος», για την οποία βρέθηκε να διώκεται έπειτα από χρυσαυγίτικη μήνυση, ανοίγει τον δρόμο στον πολιτικό κόσμο, στη δημόσια τηλεόραση και σε κάθε φορέα να μην αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως ένα «κανονικό κοινοβουλευτικό κόμμα», αλλά ως αυτό που στ’ αλήθεια είναι, δηλαδή μια ναζιστική οργάνωση που τελεί εγκλήματα, για τα οποία και δικάζεται στο Κακουργιοδικείο.

Tα παιδιά στο βρεφοκομείο

«Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο;» διερωτήθηκε ο κ. Πελετίδης κατά την απολογία του και επισήμανε ότι «τη μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, υπογράφει ο Μιχαλολιάκος, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, έξω από το δικαστήριο.

Μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ο δήμαρχος Πατρέων δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μη διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με τον λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης».

Παράλληλα, η ίδια η οργάνωση εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση, μετά την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε εντός και εκτός Ελλάδας το βίντεο με τους όρκους πίστης της χρυσαυγίτικης ηγεσίας στη χιτλερική Γερμανία.

Από τα στελέχη της άρχισαν να ακούγονται δυο αλληλοσυγκρουόμενες ερμηνείες του επιδεικτικού δωσιλογισμού τους:

α) Ο Ηλίας Κασιδιάρης ψελλίζει δεξιά κι αριστερά κάτι περί «μοντάζ» και «συρραφής», φέρνοντας ως επιχείρημα ότι ορισμένα σημεία του βίντεο είναι «έγχρωμα» και άλλα «ασπρόμαυρα».

Βέβαια, όταν ερμηνεύτηκε ως αποκήρυξη του ναζισμού η δήλωσή του ότι «κατεβάζει το χέρι» όσων συναγωνιστών του χαιρετούν ναζιστικά, παρενέβη ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος να μιλήσει για «πολιτική αλητεία» των δημοσιογράφων που διατύπωσαν αυτή την αυτονόητη κρίση.

β) Μιλώντας σε τοπικό θεσσαλικό κανάλι (TRT), ο Χρήστος Παππάς έδωσε μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία.

Κατά τη δική του γνώμη, «δεν λέει τίποτα ότι υπήρχε η σημαία με τη σβάστικα», εφόσον τώρα «έρχεται το τέταρτο μνημόνιο».

Και ο παλιός ναζί πρόσθεσε: «Τι θέλετε; Να απολογηθώ εγώ επειδή κάποιοι νεαροί κουρεμένοι ακούγανε heavy metal μουσική;».

Βλέπετε ο Παππάς δεν ήταν παρών στη συναυλία του 2005 (τότε πουλούσε στρώματα στα Γιάννενα) και φρόντισε έτσι να βγει ο ίδιος από το κάδρο, αδιαφορώντας για την ενοχοποίηση των άλλων, δηλαδή όλης σχεδόν της σημερινής ηγεσίας της οργάνωσης και του ίδιου του Μιχαλολιάκου που μετείχαν στο ναζιστικό χάπενινγκ.

Βέβαια για τη δική του διαχρονική προσκόλληση στον ναζισμό υπάρχουν άπειρα ντοκουμέντα, από τις προκλητικές σβάστικες της νιότης του, που σήμερα επιχειρεί να κρύψει στα μπαούλα του, μέχρι το «προσκύνημα» στον τάφο του Μουσολίνι πολύ πρόσφατα.

Ετσι, προχτές, ο Παππάς έσπευσε να ποζάρει σαν να μη συνέβη τίποτα στα Γιάννενα δίπλα στον πρόεδρο της Βουλής κατά τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, προκαλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες της.

Αλλά και ο συνήθως πολυγραφότατος υπάλληλος της Βουλής Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας) δεν τόλμησε να γράψει ούτε αράδα για το μισελληνικό τραγούδι του ναζιστικού συγκροτήματος Iron Youth, στο οποίο μετείχε.

Αλλά και τι να πει; Πώς να δικαιολογήσει τους «πατριωτικούς» στίχους που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» για τη γαλανόλευκη που είναι «ένα κουρέλι», που «δεν είναι δική του σημαία» και που πρέπει «να καεί», ενώ δική του σημαία είναι η τρίχρωμη (άσπρη, κόκκινη, μαύρη), δηλαδή η σημαία του Τρίτου Ράιχ;

Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία για το επίμαχο βίντεο και τη ναζιστική συναυλία, για να καταλάβει ακόμα και ο πιο αφελής την αξία όσων επιχειρημάτων σκαρφίζονται οι ναζιστικοί εγκέφαλοι.

Θυμίζουμε ότι η πλήρης βιντεοσκόπηση της συναυλίας είναι μεταξύ των υλικών που χρησιμοποίησε η Μάρσια Τζιβάρα στο ντοκιμαντέρ «Burning from the inside» και θα αποτελέσει τμήμα των υλικών που θα εξετάσει το δικαστήριο κατά τη διερεύνηση της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατ’ αρχάς, όπως καταλαβαίνει και ο πιο άσχετος από κάμερες και βίντεο, οι σκηνές φαίνονται περισσότερο έντονες όταν υπάρχει περισσότερος φωτισμός.

Δεν υπάρχει «έγχρωμο» και «ασπρόμαυρο» τμήμα του βίντεο, απλώς σε κάποιες σκηνές έχει ενεργοποιηθεί το night vision.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι και στις δυο περιπτώσεις έχουμε το ίδιο ντεκόρ και η σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό εμφανίζεται και στις δυο εκδοχές φωτισμού.

Αλλά για να κάνουμε το χατίρι στον κ. Κασιδιάρη (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, προτού «κατεβάσει» τα χέρια των συναγωνιστών του θα έπρεπε μάλλον να σβήσει τη σβάστικα από το δικό του), δημοσιεύουμε από το υποφωτισμένο τμήμα του βίντεο τον χρυσαυγίτη να κρατά τη χιτλερική σημαία.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Γιαννόγκωνα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης και κυρίως στενό συνεργάτη του… Κασιδιάρη.

Είναι εκείνος που κατέθεσε τον «εναλλακτικό» τίτλο «Εθνική Αυγή» στον Αρειο Πάγο τον Ιανουάριο του 2014, όταν ο Μιχαλολιάκος ήταν προφυλακισμένος και ο Κασιδιάρης ελεύθερος («Το μπαλ μασκέ του ναζισμού», «Εφ.Συν.», 9.2.2014).

Ο χρυσαυγίτης Μιχάλης Γιαννόγκωνας κραδαίνει τη σβάστικα στη συναυλία των ναζιστών. Ο χρυσαυγίτης Μιχάλης Γιαννόγκωνας κραδαίνει τη σβάστικα στη συναυλία των ναζιστών.

Αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Οπως πιστοποιείται από τη φωτογραφία του εξωφύλλου που δημοσιεύουμε, η οργάνωση τύπωσε τη ναζιστική συναυλία και σε СD, το οποίο κυκλοφόρησε ως «δώρο» με το περιοδικό «Αντεπίθεση» (τχ. 24, Σεπτέμβριος 2005) και μάλιστα παρουσιάζεται από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Νίκο Κωνσταντίνου ως «το CD που όλοι περιμένατε με την καλύτερη συναυλία που έχει οργανωθεί επί ελληνικού εδάφους […] Ακούγεται στην διαπασών και μέχρι τελικής πτώσεως».

Ο ύμνος του Τρίτου Ράιχ

Ντοκουμέντο: η ίδια η Χρυσή Αυγή κυκλοφόρησε CD με την επίμαχη συναυλία που τώρα δεν θυμούνται τα στελέχη της. Ντοκουμέντο: η ίδια η Χρυσή Αυγή κυκλοφόρησε CD με την επίμαχη συναυλία που τώρα δεν θυμούνται τα στελέχη της.

Ε, λοιπόν, αυτό το CD έχει στο εξώφυλλό του την Ανέτ Μίλερ που τραγούδησε τον ύμνο του Τρίτου Ράιχ «Deutschland über alles», ενώ και ως πρώτο τραγούδι αυτής της «καλύτερης συναυλίας» έχει επιλεγεί το ανατριχιαστικό «Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς».

Η ίδια, λοιπόν, η οργάνωση υπογράφει τη γνησιότητα της αποκάλυψής μας.

Ακόμα κι αν η μνήμη των κυρίων Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου έχει τόσο πολύ αδυνατίσει, ας ζητήσουν το βίντεο από τον Ν. Κωνσταντίνου, ο οποίος κατέγραφε την εκδήλωση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το βίντεο που επίσης δημοσιεύουμε και ο οποίος σήμερα έχει προαχθεί σε αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή».

Η μοναδική αντίδραση της οργάνωσης είχε τα χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε.

Προκλήσεις, φασαρία και απειλές ακόμα και μέσα στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να μετατεθεί η δημόσια συζήτηση από το ενοχοποιητικό βίντεο.

Για τον διατεταγμένο χαρακτήρα αυτής της αντίδρασης αρκεί να δει κανείς ποια στελέχη της οργάνωσης μετείχαν στις ασχημίες.

Ανάμεσά τους θα βρούμε στενούς συνεργάτες του ίδιου του Αρχηγού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ανδρόνικος Σίμος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης, υποψήφιος βουλευτής και διορισμένος από τον Μιχαλολιάκο στη Βουλή.

Είναι αυτός που συνοδεύει παντού τον Αρχηγό, ακόμα και στην επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο τον Μάιο του 2012!

Το «παρών» στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο δικαστήριο έδωσαν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Οπως ο Ανδρόνικος Σίμος, που είναι εκείνος ο οποίος συνοδεύει παντού τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο Το «παρών» στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο δικαστήριο έδωσαν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Οπως ο Ανδρόνικος Σίμος, που είναι εκείνος ο οποίος συνοδεύει παντού τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο.

Παρόμοια περίπτωση και ο άλλος στενός «ακόλουθος» του Αρχηγού, Νίκος Λεμοντζής, παρών κι αυτός στις προκλήσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Και από πίσω τους, ο απαραίτητος «θεωρητικός», Μισιάκας.

Οι Νίκος Λεμοντζής και Γιώργος Μισιάκας στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο δικαστήριο. Οι Νίκος Λεμοντζής και Γιώργος Μισιάκας στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο δικαστήριο.

Ο εκνευρισμός της οργάνωσης μεγαλώνει, μετά την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τον νέο πρόεδρο του Σώματος κι εκείνος με τη σειρά του την αρμόδια επιτροπή που θα ελέγξει τη νομιμότητα χρηματοδότησης της ναζιστικής οργάνωσης και της ευρωπαϊκής «μαύρης διεθνούς» που έχει συγκροτήσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.