Δικαστική «γροθιά» στον μηνυτή του Π. Κωνσταντίνου

Η αντιρατσιστική δράση του Π. Κωνσταντίνου έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο ακροδεξιών στοιχείων | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 26/1/2017)

Αθωώθηκε πανηγυρικά χθες ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος είχε στοχοποιηθεί από τον Αναστάσιο Χατζηπαράσχου, μέλος της περιβόητης επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, η οποία, ως γνωστόν, αποτέλεσε, τα χρόνια πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, το όχημα για τη διείσδυση της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή.

Ο Χατζηπαράσχου είχε μηνύσει τον Π. Κωνσταντίνου, κατηγορώντας τον ως δήθεν ηθικό αυτουργό επίθεσης εναντίον του ίδιου και της ακροδεξιάς ομάδας «Ελληνική Γροθιά» στο Σύνταγμα στις 29/6/2010, κατά τη διάρκεια του πανεργατικού συλλαλητηρίου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Εκτός από τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ είχε μηνύσει και τον Γ.Π.-Μ.

Οι ισχυρισμοί όμως που περιγράφονταν στη μήνυση κατέπεσαν φυσικά στο δικαστήριο, με την εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων και την έδρα να την υιοθετεί στην απόφασή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζηπαράσχου, ο οποίος στο δικαστήριο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επιτροπή κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, είχε ξαναμηνύσει τον Π. Κωνσταντίνου, μόλις ένα χρόνο πριν, το 2009, στο πλαίσιο της περιβόητης «πολυμήνυσης» εναντίον κομμάτων της Αριστεράς, συνδικάτων και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Ο Χατζηπαράσχου είχε τότε υπογράψει την «πολυμήνυση» στο πλάι των -γνωστών πλέον- στελεχών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώταρου, Σκορδέλη και Δημοπούλου.

Η πλειονότητα των μηνύσεων οδηγήθηκε βέβαια τότε στο αρχείο, εκτός από αυτές εναντίον του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ, οι οποίοι φυσικά και αθωώθηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.