«Στόχος ήταν ο Πουλικόγιαννης και μετά όποιον πάρει ο Χάρος» [22/11/2016]

gkoutis(Κείμενο: Αφροδίτη Τζιαντζή, ΕφΣυν, 23/11/2016)

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα κατηγορίας Παναγιώτη Γκούτη και την κατάθεση του μάρτυρα και πολιτικώς ενάγοντος Δημήτρη Διαμαντάκη συνεχίστηκε χθες η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών, προσπαθώντας να εξισώσουν τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου με εργατικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, εξακολούθησαν να υποβάλλουν παραπλανητικές ερωτήσεις, οι οποίες ωστόσο απορρίφθηκαν από την πρόεδρο ως «άσχετες με την υπόθεση».

Ο μάρτυρας εκνευρίστηκε όταν ο Παπαδέλλης, συνήγορος του Κασιδιάρη, αποκάλεσε τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη «πληροφοριοδότη»:

«Να διορθώσετε τη φράση σας. Εμείς δεν έχουμε πληροφοριοδότες. Πληροφοριοδότες είχαν οι ταγματασφαλίτες», απάντησε σε σχετική ερώτηση για τη συνάντηση των ηγετών της Χρυσής Αυγής με μεγαλοεργολάβους της Ζώνης.

Στο άκουσμα της λέξης «ταγματασφαλίτες» το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής ξέσπασε ανακλαστικά σε αποδοκιμασίες.

«Βασικός στόχος ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου, μετά από αυτόν όποιον πάρει ο Χάρος» τόνισε ο μάρτυρας.

«Οι χρυσαυγίτες μάς επιτέθηκαν έχοντας την αίσθηση του ακαταδίωκτου. Υπήρχε ανοχή και από τις κυβερνήσεις στις εγκληματικές τους δράσεις. Αλλά κάποια στιγμή το ακαταδίωκτο έχει όρια και αυτοί τα ξεπέρασαν» είπε ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του.

Ο Δημήτρης Διαμαντάκης κατέθεσε ότι δέχτηκε πάνω από 15 χτυπήματα με λοστούς σε όλο του σώμα, ενώ όπως επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική εξέταση φέρει τραύματα από «ρόπαλο με αιχμηρές μεταλλικές απολήξεις» που αν τον έβρισκε στο κεφάλι «θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο».

Απαντώντας στις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η επίθεση οργανώθηκε με άνωθεν εντολές από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, όπως αποδεικνύει η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του Λαγού και χρυσαυγιτών.

«Η επίθεση εναντίον μας έχει ομοιότητες με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στον τρόπο και την ώρα με την οποία οργανώθηκε» είπε ο μάρτυρας απαντώντας στον συνήγορο της οικογένειας Φύσσα.

Ηταν ο τρίτος μάρτυρας που επιβεβαίωσε ότι οι 4 παρόντες αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν την επίθεση που έγινε μπροστά στα μάτια τους.

«Πώς αντέδρασαν οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν αμέσως μετά, στην έκκληση του διοικητή τους “να γίνουν συλλήψεις”;» ρώτησε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκης.

«Ηταν απαθέστατοι», απάντησε λακωνικά ο Δ. Διαμαντάκης, θύμα και ο ίδιος της επίθεσης.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στον Κορυδαλλό, με την εξέταση του μάρτυρα από την υπεράσπιση.

One thought on “«Στόχος ήταν ο Πουλικόγιαννης και μετά όποιον πάρει ο Χάρος» [22/11/2016]

  1. Pingback: Επίθεση σε ΚΚΕ στο Πέραμα – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.