Δ. Διαμαντάκης: “Δολοφονική επίθεση στο Συνδικάτο Μετάλλου”

sygkentrwsh_dikh_xa_pame(Κείμενο: Ελευθερία Κόλλια, Το Βήμα, 22/11/2016)

«Δολοφονική επίθεση», με στόχο το Συνδικάτο Μετάλλου προκειμένου να εξυπηρετηθούν «άλλα συμφέροντα», κατήγγειλε από το βήμα του μάρτυρα -με την παράλληλη ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντα-, ο κ. Δημήτρης Διαμαντάκης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών. Με άξονα την επίθεση χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ το 2013, ο μάρτυς, υπάλληλος στον χώρο του Μετάλλου, σε μηχανουργείο του Πειραιά, έκανε σαφείς στο δικαστήριο τις λεπτομέρειες της επίθεσης αλλά και την πεποίθησή του περί συντονισμένης επίθεσης, σε καθορισμένο χρόνο, με εγκληματικό χαρακτήρα. Ο ίδιος άλλωστε συγκαταλέγεται στα θύματά της, με χτυπήματα στην πλάτη.

Ο μάρτυς αναφέρθηκε σε τάγματα εφόδου που «άρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί», σε διάστημα περίπου 4 λεπτών, ενώ εκτίμησε ότι οι δράστες έφυγαν αφού χτύπησαν τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη : «νόμιζαν ότι πέτυχαν τον στόχο τους, καθώς ο Πουλικόγιαννης είναι πρόεδρος του Συνδικάτου».

Η εικόνα του τραυματισμένου Πουλικόγιαννη ήταν εξάλλου τέτοια, που και στα μάτια του ίδιου του μάρτυρα εκείνη τη στιγμή έμοιαζε να έχουν πετύχει τον στόχο τους…

Ο κ. Διαμαντάκης εντόπισε κοινά χαρακτηριστικά της επίθεσης με αυτήν που δέχθηκε μία βδομάδα αργότερα ο Παύλος Φύσσας. «Οι χρυσαυγίτες έκλεισαν, κύκλωσαν τα παιδιά και επιτέθηκαν», είπε.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στη στάση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από το συμβάν, χαρακτηρίζοντάς την «απαθέστατη».

Περιγράφοντας, αναλυτικότερα, το πως οι δράστες προσέγγισαν τα θύματα, ο μάρτυς είπε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε ραντεβού για να κάνουμε αφισοκόλληση για το φεστιβάλ της ΚΝΕ. (…) Εκεί στο ναυπηγείο του Παπήλα, πρέπει να ήταν η 5η στάση. Σταματήσαμε και κάναμε αφισοκόλληση, τα αυτοκίνητα τα παρκάραμε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, όλοι μαζί σταματούσαμε. Μόνο στη δεξιά πλευρά του δρόμου κολλούσαμε. Γύρω στις 12 παρά κατεβαίνουν δύο ομάδες 25 ατόμων από δύο στενά. Δεν ξέρω τα στενά, δεν είμαι από εκεί. Κάνανε ημικύκλιο. Το ένα στενό πάει στο αστυνομικό τμήμα και το αμέσως επόμενο. Και τα δύο στενά ήταν κάθετα στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Εγώ εκείνη την ώρα έβαζα χαρτόνι στην κολώνα. Όταν βγήκαν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας τους είδα. Ταυτόχρονα κατέβηκαν οι δύο ομάδες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν άκουσα θόρυβο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.