«Συγχαρητήρια» μηνύματα στον Αρχηγό μετά το στυγερό έγκλημα [3/11/2016]

poulikogiannis_5Ο Σωτ. Πουλικογιάννης αναγνώρισε στις φωτογραφίες τα πτυσσόμενα κλομπ που κρατούσαν οι χρυσαυγίτες το βράδυ της επίθεσης | EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

(Κείμενο: Αφροδίτη Τζιαντζή, ΕφΣυν, 4/11/2016)

Απτόητος, παρά τις συνεχείς διακοπές και ειρωνείες από την υπεράσπιση και το ακροατήριο των χρυσαυγιτών, συνέχισε και χθες την κατάθεση-ποταμό ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στην 99η δικάσιμο της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Μετά τις εντάσεις των προηγούμενων ημερών, άλλαξε εντελώς ο σχεδιασμός της εισόδου του ακροατηρίου.

Αντιφασίστες-αντιφασίστριες και σύντροφοι των μεταλλεργατών εισέρχονται πλέον από ξεχωριστή είσοδο ώστε να μην έρχονται σε καμία επαφή με τους χρυσαυγίτες.

Από το πλήθος στοιχείων που κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ξεχωρίζει η πληροφορία ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος είχε άμεση γνώση των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, καθώς δεχόταν «συγχαρητήρια μηνύματα» αμέσως μετά το «μακέλεμα».

Στην ερώτηση του συνηγόρου του ΠΑΜΕ Μάνου Μαλαγάρη «αν έχουν πέσει στην αντίληψή σας δημοσιεύματα σε σχέση με τον Μιχαλολιάκο και την επίθεση σε βάρος σας», η απάντηση ήταν άμεση:

«Υπάρχει δημοσίευμα πριν από την έναρξη της δίκης, που αποκαλύπτει μηνύματα που αναφέρονται στη σχέση του “Αρχηγού” με τις επιθέσεις.

»Στέλνεται μήνυμα προς τον Μιχαλολιάκο στις 13/9/2013, μετά το χτύπημα σε εμάς, από ταυτοποιημένο κινητό προσωπικού του φίλου, “Να αγιάσουν τα χεράκια τους” και “Freikorps” (…) Οπως το εκλαμβάνω είναι συγχαρητήριο μήνυμα-τηλεγράφημα για την επίθεση που δεχθήκαμε εκείνο το βράδυ. Ομως το μήνυμα δεν πάει σε αυτούς που το έκαναν, πάει κατευθείαν στον αρχηγό και αυτό λέει κάτι».

«Γουστάρω-γουστάρω»

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε άλλα δύο μηνύματα που στάλθηκαν από το ίδιο κινητό τηλέφωνο στον Μιχαλολιάκο την ίδια περίοδο, με τελευταίο το ανατριχιαστικό «Γουστάρω-Γουστάρω-Γουστάρω–Χ.Α. Ελληνικός Σεπτέμβρης», λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένας «έπαινος προς τον αρχηγό» για το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε και για την κλιμάκωση της βίας.

Για τα freikorps, ο μάρτυρας είπε ότι «ήταν οι προπομποί των ταγμάτων εφόδου των ναζί. Από αυτούς φτιάχτηκαν και τα Eς-Eς, στέλεχός τους ήταν ο ίδιος ο Ρούντολφ Ες. Οι επιθέσεις που πραγματοποιούσαν σε μετανάστες, Eβραίους, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλους και η δομή τους ήταν ακριβώς ίδια με αυτό που βιώσαμε το βράδυ της επίθεσης».

Ο μάρτυρας σχολίασε φωτογραφίες που προσκόμισε στην έδρα ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών Θανάσης Καμπαγιάννης, αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων τα πτυσσόμενα κλομπ που κρατούσαν στα χέρια τους οι χρυσαυγίτες επιτιθέμενοι το βράδυ της ενέδρας. Η φωτογραφία, όπως ειπώθηκε, ήταν από όπλα που βρέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Θυμηδία στο ακροατήριο προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες των συνηγόρων των χρυσαυγιτών, που αμφισβήτησαν τη γνησιότητα πρόσφατης φωτογραφίας όπου εικονίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης με τη σημαία της Βέρμαχτ με τη σβάστικα. «Είναι από το κινητό του Κασιδιάρη», ήταν η απάντηση από τον δικηγόρο που προσκόμισε τη φωτογραφία.

Ο μάρτυρας εξετάστηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης τριών εκ των κατηγορουμένων, του Χατζηδάκη, του Αντωνακόπουλου και του Καστρινού.

Παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων να εμφανίσουν τους εντολείς τους ως πιθανόν παραπλανημένους εργάτες, ο πρόεδρος του συνδικάτου απάντησε ότι «ήταν συνειδητά μέλη μιας οργάνωσης, γνώριζαν πολύ καλά τις επιθέσεις της οργάνωσης εναντίον μεταναστών, την ιδεολογία της περί Αρίας Φυλής. Οταν μπήκαν στην οργάνωση ξέρανε ότι θα υπακούουν τυφλά, με στρατιωτική πειθαρχία σε αυτούς από τους οποίους είχαν πάρει εντολές».

Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.