Καλέσματα ΠΑΜΕ και ΜΑΣ στις 31 Οκτώβρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

pame_xaΑναδημοσιεύουμε καλέσματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) για συγκέντρωση στις 31 Οκτώβρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής:

Συγκέντρωση τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη στις 8.30 π.μ. στη στάση Μετρό Αμπελοκήπων διοργανώνει το ΠΑΜΕ καθώς εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικό φορέα σε μαζική συμμετοχή και σε στήριξη της κινητοποίησης, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δική της Χρυσής Αυγής, με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.

Ο τρόπος που έδρασαν στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, αναδεικνύει το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης, ενώ η στόχευση σε πρωτοπόρους αγωνιστές που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, η επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Η Χρυσή Αυγή οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία, προσφέροντας τσάμπα εργατικά χέρια στην εργοδοσία κι ενώ ζητούσε στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων.

Η δράση της υπηρετεί συμφέροντα τμημάτων της μεγαλοεργοδοσίας, εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, είναι μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!

Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια να καμουφλαριστεί ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια να εξισωθεί η ναζιστική εγκληματική δράση της με την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.

Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά και το ναζισμό, μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για την απομόνωση και το ξερίζωμά της».

———————-

Το ΜΑΣ συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 31 Οκτώβρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κάλεσμα στους φοιτητές και σπουδαστές να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη στις 8.30 το πρωί στη στάση Μετρό Αμπελοκήπων, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Σε ανακοίνωση-κάλεσμα σημειώνει:

«Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δική της Χρυσής Αυγής, με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.

Η Χρυσή Αυγή είναι τα τσιράκια των εκμεταλλευτών μας!

Αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες Επερωτήσεις που έχουν καταθέσει στη Βουλή ζητώντας νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, από τα δουλεμπορικά γραφεία που στήνει και προσφέρουν τσάμπα εργασία στη μεγαλοεργοδοσία!

Αυτό αποδεικνύεται όμως και από τις μεθόδους με τις οποίες επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πριν 3 χρόνια το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη, από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε Αιγύπτιους μετανάστες και τις δεκάδες επιθέσεις σε μικροεπαγγελματίες, εργαζόμενους, αντιφασίστες.

Η δράση της υπηρετεί συμφέροντα τμημάτων της μεγαλοεργοδοσίας, εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, είναι μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!

Ο μόνος που μπορεί να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό είμαστε εμείς μέσα από τους συλλόγους μας σε συμμαχία με τους εργαζόμενους γονείς μας!

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι που τους ενοχλεί, μπαίνει καρφί στο μάτι των αφεντικών τους, που είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες!

Να απαντήσουμε στην προσπάθεια αθώωσής τους στη συνείδησή μας!

Να οργανώσουμε συνολικά τη μάχη για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.