Με συνονθύλευμα αντιφατικών ισχυρισμών της υπεράσπισης έκλεισε η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων

edra_apontesΜε σχολιασμό, από πλευράς των συνηγόρων υπεράσπισης, των μαρτύρων που κατέθεσαν για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα στις 12/6/2012, ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης σήμερα στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδρίασε στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Βασικό στοιχείο του σχολιασμού ήταν οι αντιφατικοί ισχυρισμοί που προβλήθηκαν απο τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, δίνοντας την εικόνα μιας αλλοπρόσαλλης υπερασπιστικής γραμμής.

Χαρακτηριστικά, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αναστάσιου Πανταζή, Ευστάθιος Καρυδομάτης, αρνήθηκε ότι ο πελάτης του φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής το βράδυ της επίθεσης, γεγονός που προέκυψε αναντίρρητα από την κατάθεση της αστυνομικού Ευαγγελίας Πολυχρονίδου που τον εντόπισε και τον προσήγαγε. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα, ο συνήγορος του Δημήτρη Κουκούτση, Γεώργιος Μιχαλόλιας, επιβεβαίωσε ότι ο Πανταζής (και όχι μόνο) φορούσε μπλούζα με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας όμως να μειώσει τη σημασία αυτού του ευρήματος: “Σύμφωνα με τους χρόνους που κατατέθηκαν, δεν προλάβαιναν οι κατηγορούμενοι να αλλάξουν μπλούζες, και εάν τις άλλαζαν οι δύο δεν θα φορούσαν τις μπλούζες της Χρυσής Αυγής”, είπε ο Γ. Μιχαλόλιας, αποδίδοντας την περιβολή των κατηγορούμενων σε πιθανή προεκλογική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ στο Πέραμα.

Όμως όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή – και ιδιαίτερα τον Ιούνη του 2012. Οπότε ο ισχυρισμός του συνηγόρου του Δ. Κουκούτση υπονομεύει τα όσα υποστηρίζουν οι 5 κατηγορούμενοι και οι συνήγοροι τους.

Συνολικά η υπεράσπιση προτίμησε να μην απαντήσει στα βασικά στοιχεία που ανέδειξε η ακροαματική διαδικασία και η πολιτική αγωγή και συνδέουν τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες με τη Χρυσή Αυγή, και συγκεκριμένα:

α. Την παρουσία, ως επικεφαλής της επίθεσης, του ηγετικού στελέχους της τοπικής οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής Αναστάσιου Πανταζή (ή “μπαλονά”).

β. Την προαναγγελία της επίθεσης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λαγό, λίγες ώρες πριν, στο Πέραμα.

γ. Την δήλωση της πολιτικής ταυτότητας των δραστών με τη φράση: «Θα μάθετε ποια είναι η Χρυσή Αυγή».

δ. Τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής που φορούσαν και τον πανομοιότυπο τρόπο επίθεσης στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα και στην τωρινή υπόθεση των ψαράδων.

ε, Την αποδεδειγμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής στην επίθεση, όπως προκύπτει από το τηλεφώνημα στην αστυνομία και το μετέπειτα σήμα της Άμεσης Δράσης.

στ. Την πεποίθηση όλης της γειτονιάς ότι η Χρυσή Αυγή ήρθε να χτυπήσει τους ξένους, όπως μεταφέρθηκε από τον γείτονα Κωνσταντίνο Τατσιόπουλο.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 31/10 με την έναρξη κατάθεσης του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12/9/2013, λίγες δηλαδή μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

One thought on “Με συνονθύλευμα αντιφατικών ισχυρισμών της υπεράσπισης έκλεισε η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων

  1. Pingback: Με συνονθύλευμα αντιφατικών ισχυρισμών της υπεράσπισης έκλεισε η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων | Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.