T. Zώτος: Στη δίκη της «Χρυσής Αυγής» η αλήθεια δεν κρύβεται!

zotos-efsyn(Κείμενο: Στο Κόκκινο, 17/9/2016)

«Τώρα η διαδικασία έχει μια κανονικότητα, ένα ρυθμό» εκτίμησε για τη δίκη των στελεχών της «Χρυσής Αυγής» ο Τάκης Ζώτος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Διονύση Ελευθεράτο, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αφού μνημόνευσε τις προηγηθείσες κωλυσιεργίες στη διαδικασία, ο κ. Ζώτος εστίασε στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν θα κάθονταν τώρα στο εδώλιο οι ‘Χρυσαυγίτες’, εάν ο Παύλος δεν είχε προλάβει να υποδείξει τον δολοφόνο του. Θα ξέραμε όλοι ότι επρόκειτο για έγκλημα της οργάνωσης αυτής, αλλά δίκη δεν θα γινόταν (…). Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί στη δίκη. Προκύπτει από τις καταθέσεις των μαρτύρων, είτε πρόκειται για τις φοιτήτριες που κάθονταν στο παγκάκι είτε για τους ίδιους τους αστυνομικούς (…)  Μια ομάδα 25, περίπου, ατόμων κινήθηκε οργανωμένα για να πράξει αυτό που τελικά έγινε, ύστερα από τηλεφώνημα. Τα στοιχεία είναι καθαρά».

Συνέχισε ο κ. Ζώτος: «Το βασικό πρόβλημα για τη ‘Χρυσή Αυγή’ είναι ότι δεν έχει μια πειστική αφήγηση. Γιατί μαζεύτηκαν όλοι αυτοί, τη συγκεκριμένη ώρα, έξω από το κέντρο; Είχαν δώσει ραντεβού για… μπύρα; Και αν ακόμη δεχόταν κανείς κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν να δεχθεί ότι πήγαν εκεί, για διασκέδαση, με στολές παραλλαγής;»

Συντριπτικά και συγκλονιστικά, τόνισε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, είναι και τα στοιχεία που αναδεικνύονται ως προς την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Τέλος ο κ. Ζώτος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το κόμμα που τότε κυβερνούσε – η ΝΔ- αντιμετώπιζε τη «ΧΑ», ιδίως πριν από την επίδειξη δύναμης στο Μελιγαλά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μίλησε για τη «γραμμή Μπαλτάκου» και σημείωσε ότι η «ΧΑ» στην ουσία αναλάμβανε τις «πρακτικές εφαρμογές» ιδεών που εκπορεύονταν από την ηγεσία της ΝΔ.

«Να μην ξεχνάμε ότι ο Α. Σαμαράς τότε διεκήρυττε ότι ήθελε ανακατάληψη των πόλεων από τους αλλοδαπούς και απαλλαγή των παιδικών σταθμών από τα παιδιά των μεταναστών. Η ‘ΧΑ’ εκτός των άλλων ήθελε να δείξει πόσο χρήσιμη ήταν, ως δύναμη επιβολής τέτοιων λύσεων», πρόσθεσε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.